Novice - Slovenija (slovenščina)

Stanovanjski sklad bo s posojilom CEB zgradil 800 stanovanj Stanovanjski sklad bo s posojilom CEB zgradil 800 stanovanj
pred 2 urama in 41 minutami
Stanovanjski sklad je pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB) zaključil postopke za 50 milijonov evrov posojila, ki ga bo namenil gradnji okoli 600 najemnih stanovanj v dveh projektih v Ljubljani in okoli 200 v enem projektu v Mariboru.  (RTV SLO)
Zdravniki zamrznili odpovedi Zdravniki zamrznili odpovedi
pred 6 urami in 9 minutami
Celje – Po popoldanskem sestanku z vodstvom in seznanitvi s predlogom ministra za zdravje Aleša Šabedra 11 družinskih zdravnikov, ki so sredi marca napovedali odpoved delovnega razmerja s 1 (Delo)
»Nihče se ne boji smrti, ampak umiranja, bolečin, nemoči, trpljenja, neodvisnosti« »Nihče se ne boji smrti, ampak umiranja, bolečin, nemoči, trpljenja, neodvisnosti«
pred 6 urami in 32 minutami
Ljubljana – Skupina pobudnikov je po slabih dveh mesecih od  (Delo)
Zaprta dolenjka proti Novemu mestu, zastoj je dolg 9 kilometrov Zaprta dolenjka proti Novemu mestu, zastoj je dolg 9 kilometrov
pred 8 urami in 4 minutami
Zaradi prometne nesreče je dolenjska avtocesta med priključkoma Šmarje Sap in Cikava proti Novem mestu zaprta, proti Ljubljani promet poteka le po enem pasu.  (RTV SLO)
Na dolenjski avtocesti se je prevrnil tovornjak. Nastajajo dolgi zastoji Na dolenjski avtocesti se je prevrnil tovornjak. Nastajajo dolgi zastoji
pred 8 urami in 4 minutami
Na dolenjski avtocesti je pri Šmarju Sap prišlo do prometne nesreče v kateri se je prevrnilo tovorno vozilo. Zaradi nesreče je bila avtocesta med priključkom Šmarje Sap in Cikava proti Novem mestu več ur zaprta, nastali so tudi dolgi zastoji.  (RTV SLO)
FOTO:Nad stare grehe z novimi okoljskimi »bombami« FOTO:Nad stare grehe z novimi okoljskimi »bombami«
pred 8 urami in 17 minutami
Ljubljana – Trajalo je desetletja, zahtevalo je milijone, a v Evropi je nekaterim sanacija onesnaženih območij uspela (Delo)
FOTO:Marina Portorož najavila nov navtični sejem FOTO:Marina Portorož najavila nov navtični sejem
pred 8 urami in 42 minutami
Marina Portorož bo od 16 (Delo)
V 2TDK v maju pričakujejo odobritev posojila EIB V 2TDK v maju pričakujejo odobritev posojila EIB
pred 8 urami in 47 minutami
V 2TDK pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdila maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom (Delo)
FOTO:Poklicni gasilci iz Trbovelj kličejo na pomoč   FOTO:Poklicni gasilci iz Trbovelj kličejo na pomoč  
pred 9 urami in 27 minutami
Trbovlje – Odkar se je trboveljska županja Jasna Gabrič odločila, da po četrt stoletja ukine Gasilski zavod (GZ), v katerem je trenutno dvanajst zaposlenih, je med prostovoljnimi in poklicnimi gasilci vse bolj napeto, saj jo ducat prostovoljcev, s katerimi je GZ sklenil podjemne pogodbe, pri tem polno podpira (Delo)
FOTO:Kaj bo s prometom na novomeškem Glavnem trgu? FOTO:Kaj bo s prometom na novomeškem Glavnem trgu?
pred 9 urami in 47 minutami
Novo mesto – »Kaj se je zgodilo z zaporo prometa v središču Idrije, Kamnika, Kranja, tudi Maribora? Središča so prazna,« opozarjajo lastniki in najemniki lokalov na Glavnem trgu v Novem mestu, ki skupaj s stanovalci protestirajo proti nameram mestne občine Novo mesto, da trg popolnoma zaprejo za promet, razen za potrebe dostave in intervencije (Delo)