Novice - Slovenija (slovenščina)

Avstrije: Projekcije kažejo na precejšnjo okrepitev Kurzeve ljudske stranke Avstrije: Projekcije kažejo na precejšnjo okrepitev Kurzeve ljudske stranke
pred 34 minutami
Glede na projekcije je v Avstriji, ki jo je prejšnji teden pretresla afera Ibiza, je na evropskih volitvah zmagala Avstrijska ljudska stranka (OVP) kanclerja Sebastiana Kurza. Ta sicer na ponedeljekovem glasovanju o nezaupnici pričakuje poraz.  (RTV SLO)
Umrla dolgoletna predsednica Europe Donne Mojca Senčar Umrla dolgoletna predsednica Europe Donne Mojca Senčar
pred 6 urami in 11 minutami
V 80. letu starosti je umrla dolgoletna predsednica združenja Europa Donna Slovenija Mojca Senčar. Zdravnica, anesteziologinja in neutrudna borka za pravice bolnikov je bila prepoznaven obraz združenja, ki je tudi zaradi nje postalo ugledna organizacija.  (RTV SLO)
Umrla je Mojca Senčar, glas žensk z rakom
pred 7 urami in 2 minutama
V 80. letu starosti je umrla Mojca Senčar, dolgoletna predsednica in v zadnjih dveh letih častna predsednica Združenja Europa Donna Slovenija. Bila je prepoznavni obraz združenja, ki je tudi zaradi nje postalo ugledna organizacija civilne družbe in pomemben glas žensk z rakom. (24ur.com)
Umrla je Mojca Senčar Umrla je Mojca Senčar
pred 8 urami in 36 minutami
Iz Združenja Europa Donna Slovenija so danes sporočili, da je umrla Mojca Senčar, zdravnica, ki je do upokojitve delala na ljubljanskem onkološkem inštitutu, kot ozdravljena bolnica z rakom na dojki pa je kasneje prevzela vodenje organizacije Europa Donna, ki pomaga bolnicam s to boleznijo (Delo)
Prihodnji dnevi v znamenju padavin in nove ohladitve
pred 10 urami in 57 minutami
Odštevamo še zadnje dneve do začetka meteorološkega poletja, ki nam bodo namesto sonca in visokih temperatur prinesli novo poslabšanje vremena. Dogajanje se bo stopnjevalo do noči na sredo, ko nas bo preplavil občutno hladnejši zrak. V sredo čez dan bodo temperature marsikje le malo nad 10 stopinjami Celzija. (24ur.com)
Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice? Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice?
pred 11 urami in 6 minutami
Tokratne evropske volitve veljajo za zelo tvegane z vidika kibernetske varnosti, tako glede morebitnih hekerskih napadov na ključne informacijske sisteme kot zaradi najrazličnejših dezinformacij, ki naj bi vplivali na izbiro volivcev.  (RTV SLO)
V večini držav EU-ja, tudi v Sloveniji, danes evropske volitve V večini držav EU-ja, tudi v Sloveniji, danes evropske volitve
pred 11 urami in 41 minutami
V večini držav Evropske unije, tudi v Sloveniji, bodo volitve 751 poslancev evropskega parlamenta. V Sloveniji bodo volivci izbirali osem evropskih poslancev.  (RTV SLO)
V Sloveniji, kot tudi v večini držav EU-ja, potekajo evropske volitve V Sloveniji, kot tudi v večini držav EU-ja, potekajo evropske volitve
pred 11 urami in 41 minutami
V večini držav Evropske unije, tudi v Sloveniji, potekajo volitve 751 poslancev evropskega parlamenta. V Sloveniji volivci izbirajo osem evropskih poslancev.  (RTV SLO)
Volilna udeležba do 11. ure je bila 8,85-odstotna Volilna udeležba do 11. ure je bila 8,85-odstotna
pred 11 urami in 41 minutami
Po podatkih okrajnih volilnih komisij (OVK) je do 11. ure je na voliščih v Sloveniji glasovalo 150. 807 volivcev oziroma 8,85 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili iz DVK-ja.  (RTV SLO)
Volilna udeležba za zdaj višja kot pred petimi leti Volilna udeležba za zdaj višja kot pred petimi leti
pred 11 urami in 41 minutami
Po podatkih okrajnih volilnih komisij (OVK) je do 16. ure na voliščih v Sloveniji glasovalo 312. 159 volivcev oziroma 18,31 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili z DVK-ja, kar je več kot pred petimi leti. Enako je tudi v več drugih državah.  (RTV SLO)