Novice - Slovenija (slovenščina)

Bi lahko NSi jeseni reševala Šarčev fotelj? Bi lahko NSi jeseni reševala Šarčev fotelj?
pred 4 urami in 59 minutami
Ljubljana – Vlada je pred dilemo, kako pod streho spraviti proračun za prihodnji dve leti in Levica ob tem svoje glasove pogojuje z doslednim spoštovanjem sporazuma, ki so ga sklenili (Delo)
Pikalova novela še kar na majavih tleh Pikalova novela še kar na majavih tleh
pred 13 urami in 59 minutami
Ljubljana – Ali novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) čaka enaka usoda kot že prejšnjih pet poskusov, da bi izpeljali odločbo ustavnega sodišča o financiranju zasebnih osnovnih šol? Če po odložilnem vetu v državnem svetu na četrtkovi izredni seji v državnem zboru ne bo dobila absolutne večine, se bodo na ministrstvu za izobraževanje jeseni lotili priprave novega zakona, napoveduje minister Jernej Pikalo (Delo)
Dvig odmernega odstotka za izračun pokojnine za moške? Dvig odmernega odstotka za izračun pokojnine za moške?
pred 14 urami in 18 minutami
Predlog pokojninske novele je v javni razpravi, ki se bo iztekla 2. septembra. Za moške predvideva postopno dvigovanje odmernega odstotka za izračun pokojninske osnove za 40 let pokojninske dobe. Višja bo tudi pokojnina za vsakega otroka, a največ za tri.  (RTV SLO)
Zaradi povečanega števila nesreč in umrlih v nesrečah napovedane preventivne akcije Zaradi povečanega števila nesreč in umrlih v nesrečah napovedane preventivne akcije
pred 15 urami in 53 minutami
V prvi polovici letošnjega leta je na cestah umrlo več ljudi kot v istem obdobju lani. Varnost v prometu se še posebej poslabša poleti, zato je agencija za varnost prometa na področju prometne varnosti napovedala številne preventivne akcije.  (RTV SLO)
Brglez in Fajonova ne bosta podprla Ursule von der Leyen Brglez in Fajonova ne bosta podprla Ursule von der Leyen
pred 17 urami in 23 minutami
Slovenska evroposlanca iz vrst socialdemokratov (S&D/SD) Tanja Fajon in Milan Brglez na nocojšnjem glasovanju ne bosta podprla kandidatke za predsednico Evropske komisije Ursule von der Leyen. Menita, da bi podpora pomenila vzdrževanje statusa quo.  (RTV SLO)
Slovenski evroposlanci pričakujejo, da bo von der Leynova izpolnila zaveze Slovenski evroposlanci pričakujejo, da bo von der Leynova izpolnila zaveze
pred 17 urami in 23 minutami
Večina slovenskih evroposlancev je po današnji izvolitvi Ursule von der Leyen za novo predsednico Evropske komisije izrazila pričakovanje, da bo izpolnila zaveze, ki jih je dala pred glasovanjem. Podprli so jo vsi razen Fajonove in Brgleza.  (RTV SLO)
NOVATV24 vabi svoje lastnike, da ji podarijo delnice NOVATV24 vabi svoje lastnike, da ji podarijo delnice
pred 20 urami in 39 minutami
Ljubljana – NOVATV24 (Delo)
Najprej zaznali vonj, nato v vrtinah našli kerozin. Zajc: Pitna voda je še nedotaknjena
pred 21 urami in 10 minutami
Na širšem območju Hrastovelj so v dveh starih vrtinah našli kerozin. Okoljski minister Zajc se je zato odpravil na območje, kjer si je ogledal vrtino in vodarno ter se sestal z delovno skupino na terenu. Pitna voda je še nedotaknjena, je zagotovil minister po sestanku. Zdaj pripravljajo ukrepe, kako bodo kerozin izčrpali. (24ur.com)
FOTO:Poslanci tik pred zdajci v nove privilegije FOTO:Poslanci tik pred zdajci v nove privilegije
pred 22 urami in 59 minutami
Ljubljana – Državni zbor do septembra zapira svoja vrata za redne aktivnosti (Delo)
Košarica za Cerarja, Erjavca in Fajonovo? Šarec naj bi predlagal Jagrovo in Lenarčiča
pred 1 dnevom in 10 minutami
Kdo bo po Violeti Bulc nov slovenski evropski komisar. Premier Marjan Šarec naj bi se o imenih že odločil, predlog pa naj bi v kratkem prestavil tudi koaliciji. (24ur.com)