Novice - Slovenija (slovenščina)

Krumberger: Banka Slovenije ni frizirala seznama terjatev za prenos Krumberger: Banka Slovenije ni frizirala seznama terjatev za prenos
pred 11 urami in 35 minutami
Nekdanji direktor bančnega poslovanja v Banki Slovenije Matej Krumberger je pred preiskovalno komisijo DZ-ja pojasnjeval potek izdelave seznama za prenos terjatev z bank na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB).  (RTV SLO)
Tonin Šarcu: Včasih je modreje, če človek molči Tonin Šarcu: Včasih je modreje, če človek molči
pred 14 urami in 28 minutami
Predsednik Knovsa Matej Tonin je napovedal, da bo umaknil oznako zaupno s tistega dela torkove seje komisije, v katerem govori prvak SDS-a Janez Janša. Janšo je namreč poslanka LMŠ-ja Jerca Korče obtožila, da ji je na seji grozil.  (RTV SLO)
Tudi v brezplačnem šolstvu je plačana položnica pomembnejša od stigmatizacije otrok Tudi v brezplačnem šolstvu je plačana položnica pomembnejša od stigmatizacije otrok
pred 15 urami in 49 minutami
Otroci iz socialno ogroženih družin so že v zgodnjih letih prisiljeni potlačiti svoje sanje in želje, na račun prevzemanja bremena socialnega položaja družin. Zelo zgodaj pa se začne tudi socialno izključevanje, ki vodi v duševne stiske otrok.  (RTV SLO)
Revščina: Zaradi neplačane položnice otroke že Revščina: Zaradi neplačane položnice otroke že "zvlekli" z avtobusov in iz jedilnic
pred 15 urami in 49 minutami
Otroci iz socialno ogroženih družin so že v zgodnjih letih prisiljeni potlačiti svoje sanje in želje, na račun prevzemanja bremena socialnega položaja družin. Zelo zgodaj pa se začne tudi socialno izključevanje, ki vodi v duševne stiske otrok.  (RTV SLO)
Poslanci o ureditvi dolgotrajne oskrbe Poslanci o ureditvi dolgotrajne oskrbe
pred 19 urami in 26 minutami
DZ se je sestal na izredni seji, na kateri bo obravnaval ukrepe vlade pri dolgotrajni oskrbi. V SDS so obravnavo zahtevali po objavi revizije računskega sodišča, ki je pokazala, da država ni bila uspešna pri dostopnosti storitev socialnega varstva.  (RTV SLO)
Poslanci po zaušnici računskega sodišča razpravljajo o ureditvi dolgotrajne oskrbe Poslanci po zaušnici računskega sodišča razpravljajo o ureditvi dolgotrajne oskrbe
pred 19 urami in 26 minutami
DZ se je sešel na izredni seji, na kateri bo obravnaval ukrepe vlade pri dolgotrajni oskrbi. V SDS-u so obravnavo zahtevali po objavi revizije Računskega sodišča, ki je pokazala, da država ni bila uspešna pri dostopnosti storitev socialnega varstva.  (RTV SLO)
DZ: Opozicijo skrbi 74 milijonov za analize dolgotrajne oskrbe, pozicije ne DZ: Opozicijo skrbi 74 milijonov za analize dolgotrajne oskrbe, pozicije ne
pred 19 urami in 26 minutami
DZ se na izredni seji osredotoča na ukrepe vlade pri dolgotrajni oskrbi. Poslanske skupine koalicije so izrazile nasprotovanje predlogu priporočila, po katerem bi bilo treba raziskati obseg sredstev za analizo ustreznosti ali neustreznosti rešitev.  (RTV SLO)
Sodišče zavrnilo odškodnino za Stanko Setnikar Cankar Sodišče zavrnilo odškodnino za Stanko Setnikar Cankar
pred 21 urami in 42 minutami
Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbeni zahtevek nekdanje ministrice za izobraževanje Stanke Setnikar Cankar, ki je od države zahtevala skoraj 31. 000 evrov odškodnine ter javno opravičilo, ker je KPK objavila podatke o njenih honorarjih.  (RTV SLO)
Sodišče zavrnilo odškodnino za Stanko Setnikar Cankar, ki se bo pritožila Sodišče zavrnilo odškodnino za Stanko Setnikar Cankar, ki se bo pritožila
pred 21 urami in 42 minutami
Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbeni zahtevek nekdanje ministrice za izobraževanje Stanke Setnikar Cankar, ki je od države zahtevala skoraj 31. 000 evrov odškodnine in javno opravičilo, ker je KPK objavila podatke o njenih honorarjih.  (RTV SLO)
Ali bo nov poskus stvaritve slovenskih pokrajin uspešnejši od preteklih neuspehov? Ali bo nov poskus stvaritve slovenskih pokrajin uspešnejši od preteklih neuspehov?
pred 1 dnevom, 2 urama in 14 minutami
Zaradi odsotnosti pokrajin smo prišli do dejanske centralizacije, ki se kaže v tem, da se Pomurje razvojno razvija 3,8-krat počasneje od osrednjeslovenske pokrajine, pravi vodja skupine, ki pripravlja projekt slovenskih pokrajin Boštjan Brezovnik.  (RTV SLO)