Novice - Slovenija (slovenščina)

Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah
pred 59 minutami
Poslanci imajo na današnjem dnevnem redu obravnavo vladnega predloga zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, opravili pa bo tudi prvo branje predloga zakona o demografskem skladu, ki ga je vložil SDS.  (RTV SLO)
Dars nad zmanjšanje zastojev na AC z omejevanjem hitrosti
pred 1 uro in 8 minutami
Dars načrtuje, kako zmanjšati zastoje na avtocestah z zniževanjem omejitve hitrosti na najbolj obremenjenih odsekih. Trenutno na štajerski, primorski in dolenjski vpadnici v Ljubljano postavljajo nove portale, prižgali naj bi jih hkrati, v nekaj mesecih. (24ur.com)
Če v nedeljo ne boste mogli na volišča, lahko svoj glas oddate že prej Če v nedeljo ne boste mogli na volišča, lahko svoj glas oddate že prej
pred 1 uro in 58 minutami
Do četrtka bo potekalo predčasno glasovanje na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Volišča za predčasno glasovanje (teh je 59) bodo na sedežih okrajnih volilnih komisij odprta vsak dan med 7. in 19. uro.  (RTV SLO)
Vsaj ko gre za Slovenijo, bi morali stopiti skupaj Vsaj ko gre za Slovenijo, bi morali stopiti skupaj
pred 2 urama in 6 minutami
Slovenski EU-poslanci so, tako doma kot v EU-parlamentu, člani različnih političnih skupin, ki imajo različna stališča, vendar bi bilo prav, da bi se zedinili vsaj glede vprašanj, ki zadevajo Slovenijo, razmišljajo mladi iz projekta Grem volit! (RTV SLO)
Vzajemna z izvršbo nad Jakliča in Henigmana Vzajemna z izvršbo nad Jakliča in Henigmana
pred 2 urama in 9 minutami
Ljubljana – Na podlagi dobljene tožbe Vzajemna od nekdanjega predsednika uprave Marka Jakliča in nekdanjega člana uprave Franca Henigmana zahteva 800 (Delo)
V prihodnjih dneh manj padavin, več sonca in višje temperature
pred 2 urama in 15 minutami
Letošnji maj nam daljšega obdobja suhega in sončnega vremena še ni prinesel, saj sta nad celo Slovenijo povsem brez padavin minila le dva dneva. V prihodnjih dneh se bo hladen višinski zrak, ki je glavni krivec za nestanovitno vreme, počasi umikal proti severovzhodu, zato lahko pričakujemo več sonca, a povsem brez ploh in neviht žal še ne bo šlo. Bo pa vsaj topleje. V prihodnjem tednu bodo najvišje dnevne temperature ponekod presegle 25 stopinj Celzija. (24ur.com)
Nova podoba, nove aplikacije, še več TV-vsebin Nova podoba, nove aplikacije, še več TV-vsebin
pred 2 urama in 16 minutami
V osmih letih se je storitev uveljavila kot vodilni naročniški TV na zahtevo (S-VoD) v Sloveniji s 40 (Delo)
Kako je mogoče, da registrirajo ukradeno vozilo? Kako je mogoče, da registrirajo ukradeno vozilo?
pred 5 urami in 9 minutami
Bralec je od fizične osebe kupil rabljen osebni avtomobil, zanj plačal tržno ceno in ga registriral (Delo)
Pet ponudb za »žalostno izlaško grobišče« Pet ponudb za »žalostno izlaško grobišče«
pred 5 urami in 9 minutami
Zagorje – Medijske toplice zadnjih deset let še niso bile tako blizu novemu začetku, kot so ta hip (Delo)
Na programskem svetu RTV Slovenija napovedan predlog za dvig prispevka Na programskem svetu RTV Slovenija napovedan predlog za dvig prispevka
pred 10 urami in 35 minutami
Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc je na seji programskega sveta napovedal, da bo vodstvo zavoda vladi predlagalo dvig rtv-prispevka, in sicer za 7,84 odstotka oziroma za en evro.  (RTV SLO)