Novice - Svet (slovenščina)

Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo
pred 1 uro in 20 minutami
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je govoril z danskim zunanjim ministrom Jeppejem Kofodom in pohvalil sodelovanje z "ameriško zaveznico".  (RTV SLO)
WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje
pred 2 urama in 6 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da raven mikroplastičnih delcev v pitni vodi ni razlog za zaskrbljenost.  (RTV SLO)
Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket "v Romuniji in na Poljskem"
pred 2 urama in 50 minutami
Rusija in Kitajska sta zahtevali, da se Varnostni svet Združenih narodov v četrtek sestane zaradi "izjav ameriških uradnikov o načrtih za razvoj in nameščanje raket srednjega dosega".  (RTV SLO)
ZDA: Otroci prebežnikov bodo z novo uredbo pridržani brez časovne omejitve ZDA: Otroci prebežnikov bodo z novo uredbo pridržani brez časovne omejitve
pred 12 urami in 25 minutami
Ameriška vlada je sporočila, da bo odpravila 20-dnevni rok za pridržanje otrok prebežnikov, ki naj bi jih od zdaj v centrih za pridržanje lahko zadrževali brez časovne omejitve.  (RTV SLO)
Johnson: Trenutnega dogovora o brexitu ne moremo sprejeti Johnson: Trenutnega dogovora o brexitu ne moremo sprejeti
pred 13 urami in 35 minutami
Britanski premier Boris Johnson je prvo evropsko turnejo začel v Berlinu, kjer se je sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero sta se pogovarjala o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.  (RTV SLO)
Angela Merkel dopušča alternativo irskemu varovalu Angela Merkel dopušča alternativo irskemu varovalu
pred 13 urami in 35 minutami
Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da utegne biti alternativa irskemu varovalu, ki je ključna prepreka za dosego izstopnega dogovora med Združenim kraljestvom in EU-jem, dorečena v naslednjem mesecu dni.  (RTV SLO)
BiH ni pripravljen na repatriacijo borcev IS-ja BiH ni pripravljen na repatriacijo borcev IS-ja
pred 15 urami in 29 minutami
Minister za varnost Bosne in Hercegovine Dragan Mektić je potrdil, da so identificirali od 25 do 30 državljanov, ki so bili povezani s samooklicano Islamsko državo (IS).  (RTV SLO)
Peking ameriškim podjetjem zagrozil s sankcijami Peking ameriškim podjetjem zagrozil s sankcijami
pred 17 urami in 10 minutami
Kitajska je zagrozila, da bo uvedla sankcije proti ameriški podjetjem, ki sodelujejo pri prodaji orožja Tajvanu, če Washington ne bo prenehal s prodajo.  (RTV SLO)
Gibanje Petih zvezd dobilo sogovornika za oblikovanje začasnega mandata Gibanje Petih zvezd dobilo sogovornika za oblikovanje začasnega mandata
pred 19 urami in 38 minutami
Vodja italijanske opozicijske Demokratske stranke (PD) Nicola Zingaretti je pripravljen sprejeti mandat za pogovore s Gibanjem pet zvezd Luigija Di Maia o možnostih oblikovanja vlade, ki bi delovala do konca zakonodajnega mandata.  (RTV SLO)
Predsednik Maduro priznal skrite pogovore z ZDA Predsednik Maduro priznal skrite pogovore z ZDA
pred 21 urami in 15 minutami
Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je priznal, da je bil v preteklih mesecih kljub sankcijam in nepriznanju njegove oblasti večkrat v pogovorih z administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa.  (RTV SLO)