Novice - Svet (slovenščina)

Prva plavajoča jedrska elektrarna krenila čez Arktiko Prva plavajoča jedrska elektrarna krenila čez Arktiko
pred 1 uro in 36 minutami
Ruska plavajoča jedrska elektrarna Akademik Lomonosov, ki je prva tovrstna elektrarna na svetu, je začela 5. 000 kilometrsko pot čez arktično območje, od Murmanska na severozahodu do Peveka v severovzhodni Sibiriji.  (RTV SLO)
Prebežnike z ladje Oceans Viking bo sprejelo šest držav EU-ja Prebežnike z ladje Oceans Viking bo sprejelo šest držav EU-ja
pred 3 urami in 40 minutami
Malteški premier Joseph Muscat je sporočil, da bo 356 ljudi z reševalne ladje Ocean Viking sprejelo šest držav članic EU-ja, saj jim zmanjkuje zalog hrane.   (RTV SLO)
Bolsonaro ostro zavrača tuje vmešavanje v amazonske požare Bolsonaro ostro zavrača tuje vmešavanje v amazonske požare
pred 6 urami in 45 minutami
"Naša hiša gori," je bil dramatičen Emmanuel Macron, ki je požare v amazonskem pragozdu označil za mednarodno krizo. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro medtem francoskega predsednika obtožuje političnega oportunizma.  (RTV SLO)
Milijarderju zasegli znamenito stolpnico - in jo prodali za Milijarderju zasegli znamenito stolpnico - in jo prodali za "drobiž"
pred 7 urami in 24 minutami
S svojim vpadljivim vrhom in zgornjimi nadstropji je 39-nastropno Pangu Plazo, ki se dviga nad Pekingom, težko zgrešiti. Stolpnica, za katero so arhitekti navdih našli v kitajski zmajski mitologiji, ima tudi zanimivo in turbulentno lastniško zgodbo.  (RTV SLO)
V Papui rasistični izpad odprl stare rane V Papui rasistični izpad odprl stare rane
pred 9 urami in 4 minutami
V indonezijski pokrajini Papui so izbruhnili množični protesti in vnovični pozivi k neodvisnosti, potem ko je skupina nacionalistov študente etničnega papuanskega rodu obkladala z rasističnimi žaljivkami, s tem pa odprla stare, več desetletne rane.  (RTV SLO)
Na Slovaškem in Poljskem več smrtnih žrtev strel Na Slovaškem in Poljskem več smrtnih žrtev strel
pred 11 urami in 23 minutami
Nad pogorjem Tatre na Poljskem in Slovaškem so se razbesnela silovita neurja, pri čemer je bilo ubitih pet ljudi, od tega dva otroka, več kot sto pa jih je bilo ranjenih.  (RTV SLO)
Med nevihto v Tatrah umrlo pet planincev Med nevihto v Tatrah umrlo pet planincev
pred 22 urami in 23 minutami
Med nevihto, ki se je razbesnela v Tatrah na Poljskem, so zaradi udarca strele umrli najmanj štirje planinci, 25 je poškodovanih.  (RTV SLO)
Bolsonaro: Za požare so krive Bolsonaro: Za požare so krive "kriminalne" nevladne organizacije
pred 1 dnevom in 2 urama
Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je pod plazom kritik glede nenadzorovanih požarov v brazilskem pragozdu dejal, da vlada nima dovolj virov za boj z ognjeni zublji, krivdo za požare pa zvalil na nevladne okoljske organizacije.  (RTV SLO)
Knin pretresa napad na goste lokala, ki so gledali tekmo Crvene zvezde Knin pretresa napad na goste lokala, ki so gledali tekmo Crvene zvezde
pred 1 dnevom, 2 urama in 5 minutami
"Mater vam j***m, gledate Zvezdo!", so se zadrli zamaskirani moški, ko so s palicami in koli vdrli v lokal srbskega lastnika v Kninu in brutalno pretepati goste lokala. Ranili so pet ljudi, tudi 9-letnega dečka.  (RTV SLO)
Hrvaško pretresa napad na goste lokala, ki so gledali tekmo Crvene zvezde Hrvaško pretresa napad na goste lokala, ki so gledali tekmo Crvene zvezde
pred 1 dnevom, 2 urama in 5 minutami
"Mater vam j***m, gledate Zvezdo!" so se zadrli zamaskirani moški, ko so s palicami in koli vdrli v lokal srbskega lastnika v Kninu in brutalno pretepali goste lokala. Ranili so pet ljudi, tudi devetletnega dečka.  (RTV SLO)