Novice - Svet (slovenščina)

Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu "padlo z neba"
pred 1 uro in 34 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati. Ne pilot ne ministrica za lokalno upravo in modernizacijo nista bila poškodovana.  (RTV SLO)
Brazilski pragozd, pljuča Zemlje, gori, kot še nikoli Brazilski pragozd, pljuča Zemlje, gori, kot še nikoli
pred 2 urama in 39 minutami
Brazilski pragozd je zaradi vse večjega izsekavanja, kar je v skladu z gospodarskimi smernicami predsednika Jaira Bolsonara, v primežu rekordnih požarov.  (RTV SLO)
Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms
pred 4 urami in 35 minutami
Nekaj pred polnočjo se je po 19 dneh na morju z reševalne ladje španske nevladne organizacije Open Arms na otok Lampeduso izkrcalo 80 prebežnikov, kar je odredil glavni italijanski tožilec Agrigenta Luigi Patronaggio.  (RTV SLO)
Užaljeni Trump odpovedal obisk Danske, ker mu ne želi prodati Grenlandije Užaljeni Trump odpovedal obisk Danske, ker mu ne želi prodati Grenlandije
pred 4 urami in 44 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je mislil še kako resno s ponudbo odkupa največjega otoka na svetu Grenlandije, a ker mu je danska premierka ni hotela "prodati", je Trump odpovedal uradni obisk v to najmanjšo nordijsko državo.  (RTV SLO)
Rešujejo tuja življenja in pri tem tvegajo svoje Rešujejo tuja življenja in pri tem tvegajo svoje
pred 5 urami in 50 minutami
Medijska poročila s kriznih žarišč se pogosto končajo s statistiko poškodovanih in žrtev. Skoraj nikoli ne izvemo, kaj se zgodi pozneje. Kdo poskrbi za ranjene? Ali razmere dopuščajo uspešno okrevanje bolnikov?  (RTV SLO)
Savdski mediji: Več sto Savdijk prvič brez spremstva zapustilo državo Savdski mediji: Več sto Savdijk prvič brez spremstva zapustilo državo
pred 15 urami in 5 minutami
V Savdski Arabiji je začel veljati na začetku meseca izdani kraljevi odlok, po katerem lahko Savdijke brez moškega spremstva in dovoljenja potujejo v tujino ter zaprosijo za potni list.  (RTV SLO)
Italijanski tožilec naročil zajetje ladje Open Arms Italijanski tožilec naročil zajetje ladje Open Arms
pred 18 urami in 2 minutama
Italijanski tožilec je po 19 dneh čakanja na morju naročil zajetje humanitarne ladje Open Arms. Okoli sto prebežnikov nameravajo izkrcati z ladje.  (RTV SLO)
Poljska: Namestnik ministra odstopil zaradi potikanja laži o sodniku Poljska: Namestnik ministra odstopil zaradi potikanja laži o sodniku
pred 19 urami in 17 minutami
Namestnik poljskega pravosodnega ministra Lukasz Piebiak je podal svoj odstop po medijskem poročanju, da je poskušal s podtikanjem govoric očrniti do vlade kritičnega sodnika.  (RTV SLO)
Poljska: Namestnik ministra odstopil zaradi podtikanja laži o sodniku Poljska: Namestnik ministra odstopil zaradi podtikanja laži o sodniku
pred 19 urami in 17 minutami
Namestnik poljskega pravosodnega ministra Lukasz Piebiak je podal svoj odstop po medijskem poročanju, da je poskušal s podtikanjem govoric očrniti do vlade kritičnega sodnika.  (RTV SLO)
Rusija in Kitajska obsodili ameriški preizkus rakete Rusija in Kitajska obsodili ameriški preizkus rakete
pred 21 urami in 1 minuto
ZDA so preizkusile do pred kratkim prepovedano manevrirno raketo srednjega dosega. To je prvi preizkus, odkar sta Washington in Moskva pred tremi tedni uradno odstopila od pogodbe o prepovedi raket srednjega dosega (INF).  (RTV SLO)