Novice - Svet (slovenščina)

Macron pozval Putina k reševanju konflikta v Ukrajini Macron pozval Putina k reševanju konflikta v Ukrajini
pred 4 urami in 57 minutami
Francoski predsednik Emmanuel Macron je ob začetku pogovora z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ocenil, da po izvolitvi Volodimirja Zelenskega za novega predsednika Ukrajine obstaja prava priložnost za mir v Ukrajini.  (RTV SLO)
Kitajska poziva k povezovanju Šenzena in Hongkonga Kitajska poziva k povezovanju Šenzena in Hongkonga
pred 6 urami in 17 minutami
V nedeljo se je v Hongkongu na mirnem shodu po navedbah organizatorjev protestov zbralo kar 1,7 milijona ljudi, kar je slaba četrtina vseh Hongkonžanov.  (RTV SLO)
London napoveduje konec svobodnega gibanja za evropske državljane London napoveduje konec svobodnega gibanja za evropske državljane
pred 8 urami in 2 minutama
Britanska vlada je sporočila, da se državljani Evropske unije ne bodo mogli več svobodno gibati in delati v Združenem kraljestvu v primeru brexita brez dogovora.  (RTV SLO)
Sirske sile obstreljevale turški konvoj na poti v Sirijo Sirske sile obstreljevale turški konvoj na poti v Sirijo
pred 9 urami in 43 minutami
Turčija je v sirsko pokrajino Idlib poslala konvoj vojaških vozil, ki so ga sirske sile in ruski zavezniki zaustavili z zračnim obstreljevanjem. Turčija trdi, da so bili pri tem ubiti trije civilisti.  (RTV SLO)
Merklova se je zahvalila Madžarski za odprtje meje pred 30 leti Merklova se je zahvalila Madžarski za odprtje meje pred 30 leti
pred 10 urami in 36 minutami
V mestu Šopron na madžarsko-avstrijski meji so se spomnili 30. obletnice "vseevropskega piknika", ko so simbolično za kratek čas odprli meje, kar je izkoristilo več sto Vzhodnih Nemcev in zbežalo v Avstrijo.  (RTV SLO)
Turistoma, ki so ju ujeli s 40 kilogrami peska, grozi šest let zapora Turistoma, ki so ju ujeli s 40 kilogrami peska, grozi šest let zapora
pred 12 urami in 29 minutami
Francoskemu paru, ki je v plastenkah v avtomobilu prevažal 40 kilogramov peska s Sardinije, grozi šestletna zaporna kazen.  (RTV SLO)
Seehofer svari sirske begunce, ki odhajajo na počitnice v domovino Seehofer svari sirske begunce, ki odhajajo na počitnice v domovino
pred 14 urami in 34 minutami
Nemški notranji minister Horst Seehofer je posvaril begunce iz Sirije, ki v domovino odhajajo na počitnice, da bi lahko ob vrnitvi v Nemčijo ostali brez statusa begunca.  (RTV SLO)
Trump o nakupu Grenlandije: Trump o nakupu Grenlandije: "Šlo bi za velik nepremičninski posel"
pred 15 urami in 30 minutami
V zgodbi o ameriškem nakupu Grenlandije se očitno skriva zrno resnice. Predsednik Donald Trump je namreč potrdil, da se poigrava z idejo, ki jo je poimenoval "velik nepremičninski posel".  (RTV SLO)
Ujeta jamarja bodo skušali rešiti z nizom eksplozij Ujeta jamarja bodo skušali rešiti z nizom eksplozij
pred 17 urami in 12 minutami
Na Poljskem poteka obsežna reševalna akcija dveh jamarjev, ki sta od sobote ujeta v jami Wielka Sniezna, ki je najdaljša in najgloblja jama v Tatrah.  (RTV SLO)
Gibraltar izpustil iranski tanker, ki zdaj pluje proti Grčiji Gibraltar izpustil iranski tanker, ki zdaj pluje proti Grčiji
pred 17 urami in 50 minutami
Iranski tanker, ki so ga v začetku julija zasegle gibraltarske oblasti, je izplul iz Gibraltarja in je na poti v Grčijo.  (RTV SLO)