Novice - Svet (slovenščina)

"Večino zaporov za priseljence bi lahko napolnili s Kanadčani in zahodnimi Evropejci"
pred 2 urama in 4 minutami
Priseljenska zakonodaja v ZDA temelji na ideji, da predstavljajo migranti grožnjo, pri čemer je dejavnik bodisi poveličevan bodisi podzavestni rasizem, je za MMC dejal ameriški profesor César Cuauhtémoc García Hernández, ki preučuje priseljensko pravo.  (RTV SLO)
Merilniki sevanja po nesreči v Njonoksi ostali brez povezave Merilniki sevanja po nesreči v Njonoksi ostali brez povezave
pred 11 urami in 57 minutami
Kmalu po nesreči, ki se je pred dobrima dvema tednoma zgodila med preizkušanjem orožja na severu Rusije, so štirje izmed sedmih merilnikov sevanja v državi ostali brez povezave.  (RTV SLO)
Dresden: Množični shod za vključujočo družbo Dresden: Množični shod za vključujočo družbo
pred 14 urami in 54 minutami
V Dresdnu na vzhodu Nemčije je potekalo zborovanje za vključujočo družbo, dva dni po tem, ko je sodišče 24-letnega Sirca obsodilo za umor, ki je pred letom dni sprožil množične proteste in nasilne izgrede skrajne desnice.  (RTV SLO)
Protesti znova v znamenju nasilja in solzivca Protesti znova v znamenju nasilja in solzivca
pred 16 urami in 19 minutami
V industrijskem delu Hongkonga Kwun Tong so policisti protivladne protestnike, ki so nanje metali bencinske bombe in opeke, razgnali s solzivcem in gumijevkami.  (RTV SLO)
Članice G7 pripravljajo konkretne ukrepe glede požarov v Amazoniji Članice G7 pripravljajo konkretne ukrepe glede požarov v Amazoniji
pred 17 urami in 47 minutami
V Biarritzu v Franciji se je začel vrh sedmih najrazvitejših gospodarstev sveta (G7). Med glavnimi temami vrha bodo trgovinske vojne in goreči amazonski pragozd – pa tudi brexit, podnebne spremembe in Iran.  (RTV SLO)
Macron na kosilu Trumpa pripravil na Macron na kosilu Trumpa pripravil na "zbližanje skupine G7"
pred 17 urami in 47 minutami
Francoski predsednik Emmanuel Macron in ameriški predsednik Donald Trump sta na kosilu pred začetkom vrha skupine sedmih najrazvitejših držav G7 v Biarritzu našla stične točke glede Irana, požarov v Amazoniji in trgovine.  (RTV SLO)
Peking v manj kot mesecu izstrelil sedmo raketo Peking v manj kot mesecu izstrelil sedmo raketo
pred 18 urami in 53 minutami
Generalštab južnokorejske vojske je potrdil, da je Severna Koreja ob svoji vzhodni obali v morje izstrelila raketi, kar je že sedma izstrelitev v manj kot mesecu dni.  (RTV SLO)
Pjongjang v manj kot mesecu izstrelil sedmo raketo Pjongjang v manj kot mesecu izstrelil sedmo raketo
pred 18 urami in 53 minutami
Generalštab južnokorejske vojske je potrdil, da je Severna Koreja ob svoji vzhodni obali v morje izstrelila raketi, kar je že sedma izstrelitev v manj kot mesecu dni.  (RTV SLO)
Prva žrtev kajenja elektronskih cigaret v ZDA Prva žrtev kajenja elektronskih cigaret v ZDA
pred 20 urami in 21 minutami
Iz ameriške zvezne države Illinois poročajo o prvi žrtvi, ki je umrla za posledicami kajenja elektronske cigarete. Zdravniki ugotavljajo vzrok nenadnega slabega počutja uporabnikov tega izdelka, ki imajo simptome poškodbe pljuč.  (RTV SLO)
Sirska vojska v Moreku obkrožila turško izvidnico: Ne igrajte se z ognjem! Sirska vojska v Moreku obkrožila turško izvidnico: Ne igrajte se z ognjem!
pred 21 urami in 5 minutami
Po prevzemu nadzora na severu pokrajine Hama je sirska vojska prevzela nadzor nad več mesti in vasmi, med drugim so obkrožili nadzorno točko turške vojske v kraju Morek. Ankara vztraja, da se ne bo umaknila.  (RTV SLO)