Novice - Svet (slovenščina)

Hongkonški protestniki nad predstavništvo Kitajske Hongkonški protestniki nad predstavništvo Kitajske
pred 7 urami in 45 minutami
Hongkonški protivladni protestniki so se tokrat spravili nad zgradbo predstavništva Kitajske v delno avtonomnem mestu. Policija je posredovala s solzivcem.  (RTV SLO)
Twitter suspendiral več iranskih tiskovnih agencij Twitter suspendiral več iranskih tiskovnih agencij
pred 8 urami in 43 minutami
Družbeno omrežje Twitter je "zaradi nadlegovanja bahajcev" suspendiralo uporabniške račune več iranskih tiskovnih agencij v jeziku farsi.  (RTV SLO)
 "Ocean Viking" - nova reševalna ladja v Sredozemskem morju
pred 11 urami in 53 minutami
Nevladni organizaciji Sos Mediterranee in Zdravniki brez meja (MSF) bosta sedem mesecev po koncu reševanj z ladjo Aquarius znova izvajali iskalne in reševalne akcije z novo ladjo Ocean Viking.  (RTV SLO)
Iran svari London in sporoča, da je posadka tankerja varna Iran svari London in sporoča, da je posadka tankerja varna
pred 13 urami in 1 minuto
Iran je pozval Združeno kraljestvo, naj se po zasegu tankerja Stena Impero vzdrži stopnjevanja napetosti med državama in sporočil, da je 23 članov posadke v dobrem zdravstvenem stanju.  (RTV SLO)
London po zasegu tankerja preučuje mogoče ukrepe proti Iranu London po zasegu tankerja preučuje mogoče ukrepe proti Iranu
pred 13 urami in 1 minuto
Britanska vlada po zasegu tankerja Stena Impero v Hormuški ožini preučuje različne mogoče ukrepe proti Iranu, ki je London predtem pozval, naj se vzdrži stopnjevanja napetosti.  (RTV SLO)
 Osrednjo Portugalsko zajeli obsežni gozdni požari Osrednjo Portugalsko zajeli obsežni gozdni požari
pred 14 urami in 2 minutama
Več kot tisoč gasilcev se v osrednjem delu Portugalske bori s tremi obsežnimi gozdnimi požari, zaradi katerih so evakuirali več odročnih vasi.  (RTV SLO)
Gasilci zajezili del obsežnih požarov na Portugalskem Gasilci zajezili del obsežnih požarov na Portugalskem
pred 14 urami in 2 minutama
Več kot tisoč gasilcev se je v osrednjem delu Portugalske bojevalo s tremi obsežnimi gozdnimi požari, zaradi katerih so evakuirali več odročnih vasi.  (RTV SLO)
Ukrajinci predčasno volijo nove poslance Ukrajinci predčasno volijo nove poslance
pred 14 urami in 39 minutami
V Ukrajini potekajo predčasne parlamentarne volitve, ki jih je sklical novi predsednik države Volodimir Zelenski, čigar stranki tudi napovedujejo zmago.  (RTV SLO)
Zelenski ob oddaji glasu: Zelenski ob oddaji glasu: "Ne vidim koalicije s starim vodstvom"
pred 14 urami in 39 minutami
Na predčasnih parlamentarnih volitvah v Ukrajini je v prvih štirih urah volilo 20 odstotkov upravičencev. Zmago ankete napovedujejo stranki Služabnik naroda predsednika Volodimirja Zelenskega.  (RTV SLO)
Vzporedni izidi: Zelenski slavi tudi na parlamentarnih volitvah Vzporedni izidi: Zelenski slavi tudi na parlamentarnih volitvah
pred 14 urami in 39 minutami
Na predčasnih parlamentarnih volitvah je glede na delne vzporedne volitve po pričakovanjih slavila stranka Služabnik naroda premierja Volodimirja Zelenskega.  (RTV SLO)