Novice - Svet (slovenščina)

Kostarika prva srednejameriška država z istospolnimi porokami Kostarika prva srednejameriška država z istospolnimi porokami
pred 2 urama in 27 minutami
V Kostariki je ob veselju aktivistov in borcev za pravice istospolnih v zakonski jarem stopil lezbični par. To je bila prva istospolna poroka v tej srednjeameriški državi.  (RTV SLO)
15. junij – 15. junij – "dan D" za evropski turizem
pred 4 urami in 6 minutami
Italija se zavzema za usklajeno odpiranje meja in turizma v Evropi sredi junija. 15. junij bi lahko postal dan D za turizem na evropskih tleh, meni italijanski zunanji minister Luigi Di Maio.  (RTV SLO)
V ZDA opozorila pred V ZDA opozorila pred "kanibalskimi" podganami
pred 4 urami in 19 minutami
Ameriški Center za nadzor nad boleznimi (CDC) opozarja pred "nenavadnim in agresivnim" vedenjem ameriških podgan kot posledica več kot dvomesečne karantene, zaradi katere se ti glodavci ne morejo hraniti z odpadki iz restavracij in drugimi viri hrane.  (RTV SLO)
Za otrokove pravice najbolje poskrbljeno na Islandiji, Slovenija sedma Za otrokove pravice najbolje poskrbljeno na Islandiji, Slovenija sedma
pred 5 urami in 33 minutami
Za otrokove pravice je najbolje poskrbljeno na Islandiji, v Švici in na Finskem, Slovenija je med 182 državami na sedmem mestu, kaže indeks otrokovih pravic za leto 2020, ki ga je pripravila nevladna organizacija za otrokove pravice KidsRights.  (RTV SLO)
Srbske oblasti proti dopustovanju v Srbske oblasti proti dopustovanju v "fašistični, rasistični" Črni gori
pred 6 urami in 1 minuto
Potem ko Srbije ni bilo med državami, za katere je Črna gora v ponedeljek napovedala odprtje svojih meja 1. junija, so srbski mediji ostro napadli črnogorsko vlado.  (RTV SLO)
Na donatorskem maratonu zbrali že 9,5 milijarde evrov za cepivo Na donatorskem maratonu zbrali že 9,5 milijarde evrov za cepivo
pred 6 urami in 57 minutami
Mednarodna skupnost je na donatorskem maratonu za financiranje cepiva proti koronavirusu ter za diagnostiko in zdravljenje covida-19 doslej zbrala 9,5 milijarde evrov.  (RTV SLO)
V strmoglavljenju helikopterja na Čukotki štirje mrtvi V strmoglavljenju helikopterja na Čukotki štirje mrtvi
pred 9 urami in 25 minutami
Na letališču v odročni regiji Čukotka na ruskem skrajnem vzhodu je v torek strmoglavil vojaški helikopter, pri čemer so umrli vsi štirje ljudje na krovu.  (RTV SLO)
Mediji obtoženi kršitev prepovedi poročanja o sojenju kardinalu Pellu Mediji obtoženi kršitev prepovedi poročanja o sojenju kardinalu Pellu
pred 9 urami in 51 minutami
Proti več avstralskim novinarjem in medijem se bo predvidoma novembra začel sodni proces zaradi domnevne kršitve prepovedi poročanja o sojenju kardinalu Georgeu Pellu v zvezi s spolnimi zlorabami.  (RTV SLO)
V Južni Koreji zaporna kazen za kršitelja karantene V Južni Koreji zaporna kazen za kršitelja karantene
pred 11 urami in 55 minutami
Sodišče v Južni Koreji je 27-letnega moškega obsodilo na štiri mesece zapora zaradi kršenja pravil karantene, uvedene zaradi izbruha novega koronavirusa. To je prva takšna obsodba v državi.  (RTV SLO)
Nemčija bo sredi junija najbrž umaknila opozorila pred potovanji po Evropi  Nemčija bo sredi junija najbrž umaknila opozorila pred potovanji po Evropi
pred 12 urami in 20 minutami
Nemčija namerava ukrepe socialnega oddaljevanja sprostiti z 29. junijem, kar je teden dni prej, kot je bilo sprva načrtovano. Že prej, sredi junija, pa naj bi bilo umaknjeno tudi opozorilo pred potovanji v 31 evropskih držav.  (RTV SLO)