Novice - Svet (slovenščina)

Kitajska: Zaznali smo upad števila novih okužb s koronavirusom Kitajska: Zaznali smo upad števila novih okužb s koronavirusom
pred 2 urama in 56 minutami
Kitajska je sporočila, da so zaznali upad števila novih okužb z novim koronavirusom, zaradi katerega je doslej umrlo 2118 ljudi, več kot 74. 000 pa je okuženih. Medtem japonski mediji poročajo, da sta umrla dva potnika z ladje za križarjenje Diamond Prince (RTV SLO)
V Las Vegasu najostrejše soočenje demokratskih kandidatov doslej V Las Vegasu najostrejše soočenje demokratskih kandidatov doslej
pred 5 urami in 54 minutami
Sredino soočenje šestih kandidatov za demokratsko predsedniško nominacijo v Las Vegasu je bilo najostrejše doslej. Prvič se je soočenja udeležil tudi milijarder Michael Bloomberg.  (RTV SLO)
V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, mrtev tudi osumljenec V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, mrtev tudi osumljenec
pred 7 urami in 15 minutami
V zahodnonemškem mestu Hanau je prišlo do streljanj v dveh lokalih, v katerih je napadalec ubil devet ljudi, nekaj je ranjenih. Motiv za napad ni znan, osumljenec, ki je tudi mrtev, naj bi bil nemški državljan z orožnim listom.  (RTV SLO)
V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, umrl tudi osumljenec V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, umrl tudi osumljenec
pred 7 urami in 15 minutami
V zahodnonemškem mestu Hanau je izbruhnilo streljanje v dveh lokalih, v katerih je napadalec ubil devet ljudi, nekaj je ranjenih. Nagib za napad ni znan, osumljenec, ki je tudi mrtev, naj bi bil nemški državljan z orožnim listom.  (RTV SLO)
Je spolno življenje politikov (lahko) del medijske agende? Je spolno življenje politikov (lahko) del medijske agende?
pred 8 urami in 23 minutami
Francijo pretresa afera Griveaux, saj se je prvič zgodilo, da je visoki politik odstopil od kandidature, potem ko je  izbruhnila afera, povezana z njegovo zasebnostjo. Nepisano pravilo je, da francoski mediji ne poročajo o zasebnem življenju politikov.  (RTV SLO)
Priča: Trump Assangeu ponudil pomilostitev, če zanika rusko vmešavanje Priča: Trump Assangeu ponudil pomilostitev, če zanika rusko vmešavanje
pred 16 urami in 22 minutami
Odvetnik Juliana Assangea je razkril, da bo ena izmed prič na sojenju o izročitvi Assangea ZDA navedla, da je ameriški predsednik Donald Trump Assangeu ponudil pomilostitev v zameno za zanikanje vpletanja Rusije v ameriške volitve.  (RTV SLO)
Utah na poti dekriminalizacije poligamije Utah na poti dekriminalizacije poligamije
pred 16 urami in 48 minutami
Senat v Utahu je podprl dekriminalizacijo soglasne poligamije in znižanje kazni za prakso z verskimi koreninami v pretežno mormonski ameriški zvezni državi.  (RTV SLO)
Nemčija uvaja osnovno pokojnino Nemčija uvaja osnovno pokojnino
pred 18 urami in 29 minutami
Nemška vlada je potrdila uvedbo osnovne pokojnine. Gre za dodatek za tiste, ki imajo kljub polni delovni dobi - vsaj 33 let z najmanj 30 odstotki povprečne plače - manj kot 1250 evrov pokojnine.  (RTV SLO)
V eksploziji mine blizu vozila jemenskega ministra umrlo osem ljudi V eksploziji mine blizu vozila jemenskega ministra umrlo osem ljudi
pred 20 urami in 25 minutami
Osem osebnih stražarjev jemenskega obrambnega ministra Mohameda Al Magdišija je umrlo v eksploziji mine, na kateri je naletel njihov konvoj vozil. Minister je nepoškodovan.  (RTV SLO)
Oprostili koroškega Slovenca, ki je na krajevno tablo prilepil slovenski napis Oprostili koroškega Slovenca, ki je na krajevno tablo prilepil slovenski napis
pred 20 urami in 42 minutami
Deželno sodišče v Celovcu je 86-letnega koroškega Slovenca Franca Kukovico dokončno oprostilo obtožb poškodovanja družbene lastnine, ker je na krajevno tablo poleg avstrijskega napisa Sielach nalepil še napis v slovenščini Sele.  (RTV SLO)