Novice - Svet (slovenščina)

Češka manjšinska vlada preživela glasovanje o nezaupnici Češka manjšinska vlada preživela glasovanje o nezaupnici
pred 1 uro in 11 minutami
Češka manjšinska vlada, ki jo vodi stranka ANO, je preživela glasovanje o nezaupnici, ki ga je po nizu protestov proti premierju Andreju Babišu predlagala opozicija.  (RTV SLO)
Na prvem soočenju demokrati razkrili razlike v stranki Na prvem soočenju demokrati razkrili razlike v stranki
pred 2 urama in 17 minutami
Deset demokratskih kandidatov in kandidatk, ki se potegujejo za demokratsko nominacijo za predsednika ZDA na volitvah leta 2020, je opravilo prvo televizijsko soočenje. Med drugim so govorili o priseljevanju, vojnah, zdravstvu.  (RTV SLO)
Nato pripravlja odziv na ruske rakete Nato pripravlja odziv na ruske rakete
pred 11 urami in 41 minutami
Obrambni ministri zveze Nato so se v Bruslju dogovorili o paketu političnih in vojaških ukrepov za krepitev kolektivne obrambe pred ruskimi raketami srednjega dosega Novator 9M729.  (RTV SLO)
Nato pripravlja odziv na sporne ruske rakete Nato pripravlja odziv na sporne ruske rakete
pred 11 urami in 41 minutami
Obrambni ministri zveze Nato so se v Bruslju dogovorili o paketu političnih in vojaških ukrepov za krepitev kolektivne obrambe pred ruskimi raketami srednjega dosega Novator 9M729.  (RTV SLO)
Nova generalna sekretarka Sveta Evrope je Marija Pejčinović Burić Nova generalna sekretarka Sveta Evrope je Marija Pejčinović Burić
pred 12 urami in 21 minutami
Parlamentarna skupščina Sveta Evrope  je s 159 glasovi za novo generalno sekretarko Sveta Evrope izvolila hrvaško zunanjo ministrico Marijo Pejčinović Burić. Članica vladne desnosredinske stranke HDZ je dejala, da si bo prizadevala za mir in blaginjo.  (RTV SLO)
Na Dunaju eksplozija delno porušila bloka. Vzrok naj bi bil plin. Na Dunaju eksplozija delno porušila bloka. Vzrok naj bi bil plin.
pred 15 urami in 33 minutami
Na Dunaju je eksplozija delno porušila petnadstropna bloka. Policija domneva, da je eksplodiral plin. Ranjenih je več ljudi, od tega štiri huje. Po zdajšnjih podatkih mrtvih ni.  (RTV SLO)
Notre-Dame: Najverjetnejši vzrok požara cigareta ali napaka na omrežju Notre-Dame: Najverjetnejši vzrok požara cigareta ali napaka na omrežju
pred 16 urami in 32 minutami
Najverjetnejša vzroka uničujočega požara v pariški katedrali Notre-Dame pred dvema mesecema sta bila slabo ugasnjena cigareta ali napaka na električnem omrežju, je sporočilo pariško tožilstvo.  (RTV SLO)
Rohani ZDA pozval, naj se vrnejo k jedrskemu sporazumu Rohani ZDA pozval, naj se vrnejo k jedrskemu sporazumu
pred 17 urami in 20 minutami
Iranski predsednik Hasan Rohani je pozval ZDA, naj se vrnejo k mednarodnemu jedrskemu sporazumu iz leta 2015, ki so ga z lanskim odstopom prekršile. Poudaril je tudi, da "Iran noče vojne z nobeno državo, vključno z ZDA".  (RTV SLO)
Danska dobila manjšinsko socialdemokratsko vlado, ki napoveduje večjo porabo Danska dobila manjšinsko socialdemokratsko vlado, ki napoveduje večjo porabo
pred 19 urami in 25 minutami
Danska je postala tretja nordijska država, ki je letos dobila levičarsko vlado, potem ko vodja socialdemokratov Mette Frederiksen dorekla pogoje za oblikovanje enostrankarske manjšinske vlade.  (RTV SLO)
Osumljenec napada na nemškega politika priznal dejanje Osumljenec napada na nemškega politika priznal dejanje
pred 20 urami in 51 minutami
Osumljenec, ki so ga aretirali v povezavi z umorom nemškega lokalnega politika Walterja Lübckeja, je priznal dejanje, je povedal nemški notranji minister Horst Seehofer. Osumljenec je bil že leta 1993 obsojen napada na tujce.  (RTV SLO)