Novice - Svet (slovenščina)

 Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom
pred 3 urami
Papež Frančišek je na veliki četrtek v zaporu v kraju Velletri 50 kilometrov južno od Rima opravil obred umivanja nog 12 zapornikom ter tako obudil spomin na Jezusov izraz ponižnosti do apostolov.  (RTV SLO)
Grški parlament poziva Nemčijo k plačilu vojne odškodnine Grški parlament poziva Nemčijo k plačilu vojne odškodnine
pred 3 urami in 38 minutami
Grški parlament je v sredo sprejel prvi korak za začetek diplomatskega pritiska na Nemčijo, od katere Grčija zahteva odškodnino za vojne zločine med nacistično okupacijo. Nemška vlada zavrača plačilo in odgovarja, da je bilo vprašanje že ustrezno rešeno.  (RTV SLO)
Pravosodni minister: Trump ni skušal ovirati Muellerjeve preiskave Pravosodni minister: Trump ni skušal ovirati Muellerjeve preiskave
pred 5 urami in 31 minutami
Ameriški pravosodni minister William Barr je pred objavo urejenega poročila o preiskavi Roberta Muellerja glede skrivnega sodelovanja Rusije v predsedniški kampanji predsednika Donalda Trumpa zatrdil, da Trump ni skušal ovirati Muellerjeve preiskave.  (RTV SLO)
Notre-Dame: Rektor predlaga postavitev začasne lesene katedrale Notre-Dame: Rektor predlaga postavitev začasne lesene katedrale
pred 7 urami in 24 minutami
Francoski predsednik Emmanuel Macron je sprejel gasilce, ki so se bojevali s požarom v pariški katedrali Notre-Dame. Njen rektor je predlagal, da bi do konca obnove notredamske katedrale pred njo postavili začasno leseno katedralo.  (RTV SLO)
Čez nekaj dni v Rusiji vrh Vladimirja Putina in Kim Džong Una Čez nekaj dni v Rusiji vrh Vladimirja Putina in Kim Džong Una
pred 8 urami in 10 minutami
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un bo konec aprila potoval v Rusijo, kjer se bo prvič srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.  (RTV SLO)
Čez nekaj dni v Rusiji srečanje Vladimirja Putina in Kim Džong Una Čez nekaj dni v Rusiji srečanje Vladimirja Putina in Kim Džong Una
pred 8 urami in 10 minutami
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un bo konec aprila potoval v Rusijo, kjer se bo prvič srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.  (RTV SLO)
Moški vstopil v newyorško katedralo z bencinom in vžigalniki Moški vstopil v newyorško katedralo z bencinom in vžigalniki
pred 8 urami in 45 minutami
Policija v New Yorku je v sredo aretirala moškega, ki je v katedralo svetega Patrika na Manhattnu vstopil z dvema posodama z bencinom, vžigalniki in tekočino za vžigalnike.  (RTV SLO)
Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD
pred 10 urami in 42 minutami
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva sedeža obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS
pred 10 urami in 42 minutami
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva evroposlanca obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
V teku druga faza megalomanskih indijskih volitev V teku druga faza megalomanskih indijskih volitev
pred 11 urami in 54 minutami
V Indiji se je začela druga faza najmnožičnejših volitev v zgodovini človeštva. V naslednjih dneh se bo na volišča odpravilo 155 milijonov ljudi z juga države.  (RTV SLO)