Novice - Svet (slovenščina)

Kitajska: Zaznali smo upad števila novih okužb s koronavirusom Kitajska: Zaznali smo upad števila novih okužb s koronavirusom
pred 4 urami in 20 minutami
Kitajska je sporočila, da so zaznali upad števila novih okužb z novim koronavirusom, zaradi katerega je doslej umrlo 2118 ljudi, več kot 74. 000 pa je okuženih. Medtem japonski mediji poročajo, da sta umrla dva potnika z ladje za križarjenje Diamond Prince (RTV SLO)
Med okuženimi z novim virusom tudi dva slovenska državljana, dva sta že doma Med okuženimi z novim virusom tudi dva slovenska državljana, dva sta že doma
pred 4 urami in 20 minutami
Na ministrstvu za zunanje zadeve so potrdili, da sta med okuženimi z novim koronavirusom na ladji za križarjenje Diamond Princess tudi dva slovenska državljana, dva, ki nista okužena, sta že v Sloveniji, še dva pa čakata na prevoz v Evropo.  (RTV SLO)
V Las Vegasu najostrejše soočenje demokratskih kandidatov doslej V Las Vegasu najostrejše soočenje demokratskih kandidatov doslej
pred 7 urami in 18 minutami
Sredino soočenje šestih kandidatov za demokratsko predsedniško nominacijo v Las Vegasu je bilo najostrejše doslej. Prvič se je soočenja udeležil tudi milijarder Michael Bloomberg.  (RTV SLO)
V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, mrtev tudi osumljenec V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, mrtev tudi osumljenec
pred 8 urami in 39 minutami
V zahodnonemškem mestu Hanau je prišlo do streljanj v dveh lokalih, v katerih je napadalec ubil devet ljudi, nekaj je ranjenih. Motiv za napad ni znan, osumljenec, ki je tudi mrtev, naj bi bil nemški državljan z orožnim listom.  (RTV SLO)
V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, umrl tudi osumljenec V streljanjih v Nemčiji devet mrtvih, umrl tudi osumljenec
pred 8 urami in 39 minutami
V zahodnonemškem mestu Hanau je izbruhnilo streljanje v dveh lokalih, v katerih je napadalec ubil devet ljudi, nekaj je ranjenih. Nagib za napad ni znan, osumljenec, ki je tudi mrtev, naj bi bil nemški državljan z orožnim listom.  (RTV SLO)
Je spolno življenje politikov (lahko) del medijske agende? Je spolno življenje politikov (lahko) del medijske agende?
pred 9 urami in 47 minutami
Francijo pretresa afera Griveaux, saj se je prvič zgodilo, da je visoki politik odstopil od kandidature, potem ko je  izbruhnila afera, povezana z njegovo zasebnostjo. Nepisano pravilo je, da francoski mediji ne poročajo o zasebnem življenju politikov.  (RTV SLO)
Priča: Trump Assangeu ponudil pomilostitev, če zanika rusko vmešavanje Priča: Trump Assangeu ponudil pomilostitev, če zanika rusko vmešavanje
pred 17 urami in 46 minutami
Odvetnik Juliana Assangea je razkril, da bo ena izmed prič na sojenju o izročitvi Assangea ZDA navedla, da je ameriški predsednik Donald Trump Assangeu ponudil pomilostitev v zameno za zanikanje vpletanja Rusije v ameriške volitve.  (RTV SLO)
Utah na poti dekriminalizacije poligamije Utah na poti dekriminalizacije poligamije
pred 18 urami in 12 minutami
Senat v Utahu je podprl dekriminalizacijo soglasne poligamije in znižanje kazni za prakso z verskimi koreninami v pretežno mormonski ameriški zvezni državi.  (RTV SLO)
Nemčija uvaja osnovno pokojnino Nemčija uvaja osnovno pokojnino
pred 19 urami in 53 minutami
Nemška vlada je potrdila uvedbo osnovne pokojnine. Gre za dodatek za tiste, ki imajo kljub polni delovni dobi - vsaj 33 let z najmanj 30 odstotki povprečne plače - manj kot 1250 evrov pokojnine.  (RTV SLO)
V eksploziji mine blizu vozila jemenskega ministra umrlo osem ljudi V eksploziji mine blizu vozila jemenskega ministra umrlo osem ljudi
pred 21 urami in 49 minutami
Osem osebnih stražarjev jemenskega obrambnega ministra Mohameda Al Magdišija je umrlo v eksploziji mine, na kateri je naletel njihov konvoj vozil. Minister je nepoškodovan.  (RTV SLO)