Novice - Svet (slovenščina)

Nemški vinjetni sistem diskriminatoren do tujih voznikov Nemški vinjetni sistem diskriminatoren do tujih voznikov
pred 4 urami in 31 minutami
Nemčija bi z uvedbo vinjetnega sistema kršila pravni red EU-ja, saj bi nemški državljani v obliki davčne olajšave dobili povrnjen znesek, kar pomeni diskriminacijo na podlagi državljanstva, je odločilo sodišče EU-ja.  (RTV SLO)
Mohamed Mursi pokopan v krogu družine Mohamed Mursi pokopan v krogu družine
pred 6 urami in 21 minutami
Nekdanjega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija, ki je umrl v ponedeljek med zaslišanjem na sodišči, so v družinskem krogu pokopali v Kairu. Umrl naj bi zaradi zastoja srca.  (RTV SLO)
Zdaj tudi uradno: Donald Trump znova v bitki za Belo hišo Zdaj tudi uradno: Donald Trump znova v bitki za Belo hišo
pred 6 urami in 47 minutami
Donald Trump bo v Orlandu na Floridi uradno naznanil začetek svoje kampanje za ponovno izvolitev na mesto predsednika ZDA.  (RTV SLO)
Prenaseljenost Zemlje? Do leta 2050 nas bo že 9,7 milijarde. Prenaseljenost Zemlje? Do leta 2050 nas bo že 9,7 milijarde.
pred 8 urami in 37 minutami
Združeni narodi so objavili poročilo o napovedih rasti svetovnega prebivalstva, v katerem predvidevajo, da se bo število ljudi povišalo za dve milijardi v prihodnjih 26 letih. Najbolj naseljena država na svetu do leta 2027 bo Indija.  (RTV SLO)
ZDA na Bližnji vzhod pošiljajo še 1.000 vojakov ZDA na Bližnji vzhod pošiljajo še 1.000 vojakov
pred 9 urami in 45 minutami
Po zaostritvi odnosov med ZDA in Iranom Washington zaradi "sovražnega ravnanja" Irana, ki naj bi bil vpleten v incident v Omanskem zalivu, na Bližnji vzhod pošilja še 1. 000 vojakov.  (RTV SLO)
Kitajska ZDA: Ne odpirajte Pandorine skrinjice! Kitajska ZDA: Ne odpirajte Pandorine skrinjice!
pred 9 urami in 45 minutami
Kitajska je opozorila ZDA, naj ne odpirajo Pandorine skrinjice na Bližnjem vzhodu, potem ko je Washington v ponedeljek sporočil, da zaradi iranske grožnje na Bližnji vzhod pošilja še 1. 000 vojakov.  (RTV SLO)
Nemčija: Je šlo pri umoru propribežniškega politika za politični umor? Nemčija: Je šlo pri umoru propribežniškega politika za politični umor?
pred 18 urami in 33 minutami
Nemško zvezno tožilstvo je prevzelo primer umora pribežnikom naklonjenega politika CDU v mestu Kassel, vodje mestne uprave Walterja Lübckeja.  (RTV SLO)
Je šlo pri umoru propribežniškega politika za politični umor? Je šlo pri umoru propribežniškega politika za politični umor?
pred 18 urami in 33 minutami
Nemško zvezno tožilstvo je prevzelo primer umora pribežnikom naklonjenega politika CDU-ja v mestu Kassel, vodje mestne uprave Walterja Lübckeja.  (RTV SLO)
Bo Vatikan za Amazonijo dopustil poročene duhovnike? Bo Vatikan za Amazonijo dopustil poročene duhovnike?
pred 19 urami in 41 minutami
Vatikan razmišlja, da bi pustil nekaterim poročenim moškim v Amazoniji, da se jih posveti v duhovnike, saj v tej južnoameriški regiji močno primanjkuje kandidatov.  (RTV SLO)
Odstavljeni egiptovski predsednik Mursi umrl na sodišču Odstavljeni egiptovski predsednik Mursi umrl na sodišču
pred 22 urami in 26 minutami
Nekdanji egiptovski predsednik Mohammed Mursi, ki ga je vojska leta 2013 odstavila, je med današnjim zaslišanjem na sodišču v Kairu omedlel in pozneje v bolnišnici umrl.  (RTV SLO)