Novice - Svet (slovenščina)

Trump ob ogorčenju kritikov sprejel Trump ob ogorčenju kritikov sprejel "prijatelja" Erdogana
pred 4 urami in 15 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je v Beli hiši sprejel turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Kritiki ameriškega umika iz Sirije, ki je omogočil turško operacijo zoper Kurde, so izrazili nasprotovanje obisku.  (RTV SLO)
Ena najhujših prometnih nesreč na Slovaškem zahtevala 12 življenj Ena najhujših prometnih nesreč na Slovaškem zahtevala 12 življenj
pred 7 urami in 45 minutami
V trčenju avtobusa s srednješolci in tovornjaka pri kraju Nitra na zahodu Slovaške je po podatkih gasilcev in reševalcev umrlo 12 ljudi, med njimi štirje mladoletniki.  (RTV SLO)
Taylor na javnem zaslišanju o Taylor na javnem zaslišanju o "dveh kanalih ameriške politike v Ukrajini"
pred 8 urami in 41 minutami
Predstavniški dom je v kongresu začel javna zaslišanja v povezavi s preiskavo zoper ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovimi domnevnimi nezakonitimi pritiski na Ukrajino.  (RTV SLO)
V obstreljevanju med Izraelom in Gazo ubitih 24 Palestincev V obstreljevanju med Izraelom in Gazo ubitih 24 Palestincev
pred 11 urami in 10 minutami
Po tem ko so izraelske sile v torek ubile poveljnika palestinske skupine Islamski džihad, so palestinske skupine na območje Izraela izstrelile rakete. Izrael je v odgovor izvedel več deset zračnih napadov Gaze, v katerem je skupno umrlo najmanj 24 ljudi.  (RTV SLO)
V obstreljevanju med Izraelom in Gazo ubitih 26 Palestincev V obstreljevanju med Izraelom in Gazo ubitih 26 Palestincev
pred 11 urami in 10 minutami
Potem ko so izraelske sile v torek ubile poveljnika palestinske skupine Islamski džihad, so palestinske skupine na območje Izraela izstrelile rakete. Izrael je v odgovor izvedel več deset zračnih napadov Gaze, v katerih je skupno umrlo najmanj 26 ljudi.  (RTV SLO)
Policija ne more nadzirati nezakonitih migracij na meji s Srbijo Policija ne more nadzirati nezakonitih migracij na meji s Srbijo
pred 12 urami in 45 minutami
Obmejna policija Bosne in Hercegovine po besedah njenega načelnika Zorana Galića ni sposobna imeti pod nadzorom množičnih nezakonitih prestopov meje s Srbijo.  (RTV SLO)
Prvo močno sneženje v Avstriji že povzroča težave Prvo močno sneženje v Avstriji že povzroča težave
pred 13 urami in 48 minutami
Na vzhodnem Tirolskem je zaradi močnega sneženja brez elektrike ostalo okoli 2. 500 gospodinjstev, z juga Solnograškega in avstrijske Koroške pa poročajo predvsem o težavah v prometu.  (RTV SLO)
V Avstraliji požari uničili več kot 1,1 milijona hektarjev površin V Avstraliji požari uničili več kot 1,1 milijona hektarjev površin
pred 14 urami in 28 minutami
Po navedbah gasilcev je bilo v požarih, ki na vzhodu Avstralije divjajo od oktobra, uničenih že več površin kot v treh zadnjih sezonah požarov v naravi skupaj.  (RTV SLO)
V Benetkah najvišja raven vode v več kot 50 letih V Benetkah najvišja raven vode v več kot 50 letih
pred 15 urami in 40 minutami
Odkar v Benetkah od leta 1923 zapisujejo višino gladine vode, so le enkrat izmerili višjo kot preteklo noč, ko je bila kar 187 centimetrov visoka. Najvišjo gladino so do zdaj sicer izmerili leta 1966, 194 centimetrov.  (RTV SLO)
Bloomberg vse bližje kandidaturi, Sanford izstopil iz republikanske tekme Bloomberg vse bližje kandidaturi, Sanford izstopil iz republikanske tekme
pred 17 urami in 9 minutami
Michael Bloomberg se je po Alabami prijavil za strankarske volitve za predsedniško kandidaturo demokratske stranke tudi v Arkansasu, od boja za republikansko nominacijo pa je odstopil Mark Sanford.  (RTV SLO)