Novice - Svet (slovenščina)

Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj
pred 8 urami in 7 minutami
V Parizu in Amiensu na severu Francije so izbruhnili spopadi med protiizgredno policijo in pripadniki gibanja rumenih jopičev, ki že 28. konec tedna vztrajajo na ulicah. Zdi pa se, da gibanje izgublja zagon.  (RTV SLO)
Sodišče ZN-a: Rusija mora izpustiti 24 ukrajinskih mornarjev Sodišče ZN-a: Rusija mora izpustiti 24 ukrajinskih mornarjev
pred 9 urami in 39 minutami
Mednarodno sodišče za pomorsko pravo v Hamburgu je Rusiji naložilo, naj "nemudoma" izpusti 24 ukrajinskih mornarjev in tri vojaška plovila, ki jih je pred polotokom Krim zasegla novembra lani.  (RTV SLO)
Afera Ibiza: Dunajski odvetnik priznal vpletenost Afera Ibiza: Dunajski odvetnik priznal vpletenost
pred 12 urami in 1 minuto
Dunajski odvetnik Ramin Mirfakhrai je priznal vpletenost v nastanek video posnetka, ki je prikazoval nekdanjega avstrijskega skrajno desnega podkanclerja Heinz-Christian Stracheja, kako je v zameno za pomoč stranki ponujal poslovne pogodbe z državo.  (RTV SLO)
V požaru v Indiji umrlo najmanj 20 ljudi V požaru v Indiji umrlo najmanj 20 ljudi
pred 13 urami in 17 minutami
V požaru v indijskem mestu Surat je umrlo najmanj 20 ljudi, večinoma študentov, ki so se udeležili inštrukcij v nezakonito postavljenem centru za usposabljanje. Ogenj naj bi sprožila napaka na delovanju klimatske naprave.  (RTV SLO)
Na Hrvaškem več shodov nasprotnikov pravice žensk do splava Na Hrvaškem več shodov nasprotnikov pravice žensk do splava
pred 14 urami in 12 minutami
V Zagrebu, Splitu in Zadru so pod geslom "Zaščitimo najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem - nerojene otroke" potekali pohodi nasprotnikov pravice žensk do splava, ki so jih pripravila hrvaška konservativna združenja.  (RTV SLO)
Francoski tožilec: Osumljenec za napad v Lyonu je na begu Francoski tožilec: Osumljenec za napad v Lyonu je na begu
pred 15 urami in 56 minutami
Preiskavo petkove eksplozije pred eno od pekarn v središču Lyona, v kateri je bilo ranjenih 13 ljudi, vodi protiteroristični oddelek pariškega tožilstva. Tožilec je potrdil, da je osumljenec še na begu in da odgovornosti za napad ni prevzel (še) nihče.  (RTV SLO)
"Še splošna smrtna kazen, pa bo skoraj kot v Iranu."
pred 17 urami in 7 minutami
"Nezaželena nosečnost je posledica nezaščitenega spolnega odnosa dveh oseb. V primeru splava se kriminalizira samo ženske," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na dogajanje okoli prepovedi splava v nekaterih zveznih državah ZDA.  (RTV SLO)
ZDA: Zvezno sodišče onemogočilo zakon Misisipija o splavu ZDA: Zvezno sodišče onemogočilo zakon Misisipija o splavu
pred 17 urami in 10 minutami
Ameriško zvezno sodišče je v petek onemogočilo marca sprejeti zakon v zvezni državi Misisipi, po katerem bi bil splav po šestih tednih nosečnosti prepovedan.  (RTV SLO)
V Nemčiji bodo dovolili odstrel volkov, če povzročijo V Nemčiji bodo dovolili odstrel volkov, če povzročijo "resno škodo"
pred 18 urami in 36 minutami
Po tem ko volkov v Nemčiji 150 let in so se pred dvema desetletjema znova vrnili, jih je zdaj tako veliko, da je vlada prižgala zeleno luč za njihov odstrel. Odločitev je spremljala burna razprava, predvsem med okoljevarstveniki in kmeti.  (RTV SLO)
V Nemčiji dovoljen odstrel volkov, če povzročijo V Nemčiji dovoljen odstrel volkov, če povzročijo "resno škodo"
pred 18 urami in 36 minutami
Potem ko volkov v Nemčiji ni bilo 150 let in so se pred dvema desetletjema znova vrnili, jih je zdaj toliko, da je vlada prižgala zeleno luč za njihov odstrel. Odločitev je spremljala burna razprava, predvsem med okoljevarstveniki in kmeti.  (RTV SLO)