Novice - Svet (slovenščina)

ZDA: Otroci prebežnikov bodo z novo uredbo pridržani brez časovne omejitve ZDA: Otroci prebežnikov bodo z novo uredbo pridržani brez časovne omejitve
pred 11 urami in 5 minutami
Ameriška vlada je sporočila, da bo odpravila 20-dnevni rok za pridržanje otrok prebežnikov, ki naj bi jih od zdaj v centrih za pridržanje lahko zadrževali brez časovne omejitve.  (RTV SLO)
Johnson: Trenutnega dogovora o brexitu ne moremo sprejeti Johnson: Trenutnega dogovora o brexitu ne moremo sprejeti
pred 12 urami in 15 minutami
Britanski premier Boris Johnson je prvo evropsko turnejo začel v Berlinu, kjer se je sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero sta se pogovarjala o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.  (RTV SLO)
Angela Merkel dopušča alternativo irskemu varovalu Angela Merkel dopušča alternativo irskemu varovalu
pred 12 urami in 15 minutami
Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da utegne biti alternativa irskemu varovalu, ki je ključna prepreka za dosego izstopnega dogovora med Združenim kraljestvom in EU-jem, dorečena v naslednjem mesecu dni.  (RTV SLO)
BiH ni pripravljen na repatriacijo borcev IS-ja BiH ni pripravljen na repatriacijo borcev IS-ja
pred 14 urami in 8 minutami
Minister za varnost Bosne in Hercegovine Dragan Mektić je potrdil, da so identificirali od 25 do 30 državljanov, ki so bili povezani s samooklicano Islamsko državo (IS).  (RTV SLO)
Peking ameriškim podjetjem zagrozil s sankcijami Peking ameriškim podjetjem zagrozil s sankcijami
pred 15 urami in 49 minutami
Kitajska je zagrozila, da bo uvedla sankcije proti ameriški podjetjem, ki sodelujejo pri prodaji orožja Tajvanu, če Washington ne bo prenehal s prodajo.  (RTV SLO)
Gibanje Petih zvezd dobilo sogovornika za oblikovanje začasnega mandata Gibanje Petih zvezd dobilo sogovornika za oblikovanje začasnega mandata
pred 18 urami in 17 minutami
Vodja italijanske opozicijske Demokratske stranke (PD) Nicola Zingaretti je pripravljen sprejeti mandat za pogovore s Gibanjem pet zvezd Luigija Di Maia o možnostih oblikovanja vlade, ki bi delovala do konca zakonodajnega mandata.  (RTV SLO)
Predsednik Maduro priznal skrite pogovore z ZDA Predsednik Maduro priznal skrite pogovore z ZDA
pred 19 urami in 54 minutami
Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je priznal, da je bil v preteklih mesecih kljub sankcijam in nepriznanju njegove oblasti večkrat v pogovorih z administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa.  (RTV SLO)
Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu "padlo z neba"
pred 22 urami in 4 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati. Ne pilot ne ministrica za lokalno upravo in modernizacijo nista bila poškodovana.  (RTV SLO)
Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu končalo v jezeru Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu končalo v jezeru
pred 22 urami in 4 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati. Ne pilot ne ministrica za lokalno upravo in modernizacijo nista bila poškodovana.  (RTV SLO)
Pipistrelovo letalo končalo v jezeru Pipistrelovo letalo končalo v jezeru
pred 22 urami in 4 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati, poškodovan ni bil nihče. Pipistrel bo za preiskavo incidenta aktiviral skupino strokovnjakov.  (RTV SLO)