Novice - Svet (slovenščina)

Vroča razprava med zagovorniki in nasprotniki pravice do dostojanstvene smrti Vroča razprava med zagovorniki in nasprotniki pravice do dostojanstvene smrti
pred 11 urami in 30 minutami
Francoski zdravniki so z naprav za ohranjanje pri življenju odklopili moškega, čigar primer je v središču razprave o pravici do dostojanstvene smrti v Franciji.  (RTV SLO)
Avstrija: Vlado zapustili vsi ministri iz vrst svobodnjakov Avstrija: Vlado zapustili vsi ministri iz vrst svobodnjakov
pred 13 urami in 49 minutami
Avstrijski kancler Sebastian Kurz bo predsedniku Alexandru Van der Bellnu zaradi korupcijskega škandala v vrstah svobodnjakov (FPÖ) predlagal razrešitev notranjega ministra Herberta Kickla.  (RTV SLO)
Tadžikistan: 32 mrtvih v uporu zaprtih skrajnežev IS-ja Tadžikistan: 32 mrtvih v uporu zaprtih skrajnežev IS-ja
pred 15 urami in 16 minutami
V strogo varovanem zaporu v Tadžikistanu je v nedeljo izbruhnil upor zapornikov, v katerem je bilo ubitih 32 ljudi, med njimi trije paznike. Upor so sprožili zaprti skrajneži samooklicane Islamske države (IS).  (RTV SLO)
Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament
pred 20 urami in 25 minutami
Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takoj po današnji prisegi razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, na katerih želi osvojiti večino v parlamentu, v katerem imajo večino podporniki njegovega predhodnika Petra Porošenka.  (RTV SLO)
Indijske volitve po več kot dveh mesecih le blizu konca Indijske volitve po več kot dveh mesecih le blizu konca
pred 21 urami in 44 minutami
Megalomanske indijske volitve se po več kot dveh mesecih bližajo koncu: potem ko so v nedeljo svoje glasove oddali še zadnji volivci, bodo v četrtek znani izidi. Napovedi kažejona zmago stranke premierja Narendre Modija, kar pa opozicija zavrača.  (RTV SLO)
Švedska tožilka zahteva prijetje Assangea Švedska tožilka zahteva prijetje Assangea
pred 23 urami
Švedska tožilka, ki vodi preiskavo domnevnega posilstva proti Julianu Assangeu, je vložila zahtevo za njegovo prijetje. Če bo zahtevi ugodeno, bo to prvi korak v procesu možne izročitve ustanovitelja WikiLeaksa, ki je trenutno v zaporu v Veliki Britaniji.  (RTV SLO)
Trump ostro proti Teheranu: Vojna bi pomenila Trump ostro proti Teheranu: Vojna bi pomenila "konec Irana"
pred 23 urami in 4 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je ostro zažugal Iranu in mu zagrozil z uničenjem, če bi prišlo do spopada med državama. "Če se želi Iran spopasti, bo to uradni konec Irana. Nikoli več ne grozi ZDA," je tvitnil Trump po raketnem napadu v Bagdadu.  (RTV SLO)
Odgovor Teherana Trumpu: Odgovor Teherana Trumpu: "Genocidno izzivanje" ne bo uničilo Irana
pred 23 urami in 4 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je ostro zažugal Iranu in mu zagrozil z uničenjem, če bi prišlo do spopada med državama. "Če se želi Iran spopasti, bo to uradni konec Irana. Nikoli več ne grozi ZDA," je tvitnil Trump po raketnem napadu v Bagdadu.  (RTV SLO)
Enajst mrtvih v strelskem pokolu v brazilskem baru Enajst mrtvih v strelskem pokolu v brazilskem baru
pred 1 dnevom in 56 minutami
V Braziliji je prišlo do krvavega pokola, v katerem je umrlo najmanj 11 ljudi: sedem zamaskiranih moških je v nedeljo popoldne vstopilo v nek bar v Belemu na severu države in v strelskem pokolu ubilo šest žensk in pet moških, še ena oseba je huje ranjena.  (RTV SLO)
Google Huaweiju omejil uporabo Androida Google Huaweiju omejil uporabo Androida
pred 1 dnevom, 1 uro in 36 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huawejevih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)