Novice - Svet (slovenščina)

Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament
pred 2 urama in 20 minutami
Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takoj po današnji prisegi razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, na katerih želi osvojiti večino v parlamentu, v katerem imajo večino podporniki njegovega predhodnika Petra Porošenka.  (RTV SLO)
Indijske volitve po več kot dveh mesecih le blizu konca Indijske volitve po več kot dveh mesecih le blizu konca
pred 3 urami in 38 minutami
Megalomanske indijske volitve se po več kot dveh mesecih bližajo koncu: potem ko so v nedeljo svoje glasove oddali še zadnji volivci, bodo v četrtek znani izidi. Napovedi kažejona zmago stranke premierja Narendre Modija, kar pa opozicija zavrača.  (RTV SLO)
Švedska tožilka zahteva prijetje Assangea Švedska tožilka zahteva prijetje Assangea
pred 4 urami in 55 minutami
Švedska tožilka, ki vodi preiskavo domnevnega posilstva proti Julianu Assangeu, je vložila zahtevo za njegovo prijetje. Če bo zahtevi ugodeno, bo to prvi korak v procesu možne izročitve ustanovitelja WikiLeaksa, ki je trenutno v zaporu v Veliki Britaniji.  (RTV SLO)
Trump ostro proti Teheranu: Vojna bi pomenila Trump ostro proti Teheranu: Vojna bi pomenila "konec Irana"
pred 4 urami in 59 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je ostro zažugal Iranu in mu zagrozil z uničenjem, če bi prišlo do spopada med državama. "Če se želi Iran spopasti, bo to uradni konec Irana. Nikoli več ne grozi ZDA," je tvitnil Trump po raketnem napadu v Bagdadu.  (RTV SLO)
Enajst mrtvih v strelskem pokolu v brazilskem baru Enajst mrtvih v strelskem pokolu v brazilskem baru
pred 6 urami in 50 minutami
V Braziliji je prišlo do krvavega pokola, v katerem je umrlo najmanj 11 ljudi: sedem zamaskiranih moških je v nedeljo popoldne vstopilo v nek bar v Belemu na severu države in v strelskem pokolu ubilo šest žensk in pet moških, še ena oseba je huje ranjena.  (RTV SLO)
Google Huaweiju omejil uporabo Androida Google Huaweiju omejil uporabo Androida
pred 7 urami in 31 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huawejevih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)
Trump za splav v primeru posilstva, incesta ali zaščite življenja nosečnice Trump za splav v primeru posilstva, incesta ali zaščite življenja nosečnice
pred 16 urami in 37 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump se je oglasil po sprejetju ostre zakonodaje proti splavu v Alabami in Misuriju. Dejal je, da splav podpira v primerih posilstva, incesta in nevarnosti za življenje nosečnice.  (RTV SLO)
Učiteljica suspendirana zaradi primerjave zakonov Salvinija in Mussolinija Učiteljica suspendirana zaradi primerjave zakonov Salvinija in Mussolinija
pred 18 urami in 47 minutami
Italijanska učiteljica je bila suspendirana za dva tedna, ker so njeni dijaki naredili video, ki je primerjal varnostno zakonodajo, ki jo je predlagal notranji minister Matteo Salvini, s fašističnimi rasnimi zakoni Benita Mussolinija.  (RTV SLO)
Švica: Volivci in volivke podprli strožji nadzor nad orožjem Švica: Volivci in volivke podprli strožji nadzor nad orožjem
pred 20 urami in 22 minutami
Švicarski volivci in volivke so na zavezujočem referendumu odločno podprli strožji nadzor nad orožjem v skladu s spremembami pravil EU-ja.  (RTV SLO)
V napadu na turistični avtobus ob Kairu ranjenih najmanj 17 ljudi V napadu na turistični avtobus ob Kairu ranjenih najmanj 17 ljudi
pred 22 urami in 33 minutami
V bombnem napadu na turistični avtobus blizu novega muzeja ob piramidah v Gizi je bilo ranjenih najmanj 17 ljudi. Večina ranjenih je tujih turistov, sta sporočila vira v varnostnih silah.  (RTV SLO)