Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Resnica o opravljanju vas bo presenetila Resnica o opravljanju vas bo presenetila
pred 15 minutami
Kalifornijski raziskovalci so v najnovejši študiji analizirali na tisoče dnevnih pogovorov, da bi bolje razumeli pravo naravo nečesa, kar počnemo vsi – opravljanja. Ugotovili so, da v nasprotju s splošno razširjenim mnenjem opravljanje morda ni tako negativno. V študiji, objavljeni v reviji Social Psychology and Personality Science, je sodelovalo 467 ljudi. Več dni so nosili s [...] (Vse za družino)
Kdo je prvi sekirometalec v državi?
18. maj 2019 (05:43)
Usekana igra, ki je obnorela svet in prerasla v resen šport. Tako sekiromet opisujejo organizatorji prvega državnega prvenstva v metanju sekire, ki se je odvilo v Ljubljani. Po sedmih zimskih kvalifikacijskih turnirjih se je v napeti, predvsem pa nenavadni, celo ekstremni tekmi pomerilo 16 tekmovalcev. (24ur.com)
Otok, na katerem turistom v primeru dežja povrnejo stroške prenočitve
18. maj 2019 (02:34)
Čeprav sama turistična destinacija dejansko ne more narediti ničesar, da bi obiskovalcem med počitniškim oddihom zagotovila sončno vreme, so na italijanskem otoku Elba, najbolj znanem po tem, da so nanj izgnali francoskega generala Napoleona Bonaparteja, zagnali zanimiv projekt, zaradi katerega se lahko turisti slabega vremena upravičeno razveselijo. (24ur.com)
Kako vzgojiti in negovati sivko na domačem vrtu? Kako vzgojiti in negovati sivko na domačem vrtu?
17. maj 2019 (08:00)
Pomlad je pravi čas za gojenje zelo priljubljene sivke, majhne zimzelene polgrmaste rastline, ki krasi marsikateri vrt. Sivka izvira iz Sredozemlja in je znana po svojem močnem vonju. Uporablja se jo kot zelišče, ima pa tudi zdravilne lastnosti, saj pomaga pri krčih, omotici, migreni in napenjanju. Poleg tega je sivka zelo dekorativna in nezahtevna za [...] (Vse za družino)
Za skulpturo plačal kar 81,2 milijona evrov
16. maj 2019 (08:25)
Oče ameriškega finančnega ministra Stevena Mnuchina je očitno velik ljubitelj moderne umetnosti. Na dražbi avkcijske hiše Christie's v New Yorku si je za rekordnih 81,2 milijona evrov kupil skulpturo zajca ameriškega umetnika Jeffa Koonsa. (24ur.com)
5 fantastičnih idej, kako uporabiti odslužene pločevinke
16. maj 2019 (07:44)
Fižol, omake, sadje in še marsikatera druga hrana je dandanes shranjena v pločevinkah. Veste že, da se da konzerve in pločevinke reciklirati. A verjetno ne veste, da je enako preprosta tudi njihova ponovna uporaba. Odsluženim pločevinkam lahko z nekaj iznajdljivosti povrnemo uporabno vrednost za najrazličnejše namene. Navdušeni smo nad spodnjimi petimi idejami za ponovno uporabo pločevink, [...] (Vse za družino)
Kako očistiti pasje igrače? Kako očistiti pasje igrače?
15. maj 2019 (07:15)
Na igračah naših štirinožcev se nahaja veliko umazanije in bakterij, zato jih moramo redno razkuževati. Vsakodnevno čiščenje pasjih igrač ni potrebno, pomembno pa je, da jih redno pregledujete in sčasoma zavržete tiste, ki so preveč prežvečene in uničene, saj takih ni več možno zadovoljivo očistiti. Veliko igrač vključuje navodila proizvajalca o tem, kako jih pravilno [...] (Vse za družino)
4 srhljivi zvoki, ki jih nihče ne zna pojasniti 4 srhljivi zvoki, ki jih nihče ne zna pojasniti
14. maj 2019 (07:54)
Velikokrat mislimo, da za vsak pojav obstaja znanstvena razlaga, a temu ni vselej tako. Na našem planetu prihaja tudi do nerazložljivih pojavov: od skrivnostnih napak do osupljivih zvokov in zmedenih hrupov. Zemlja se oglaša z nepojasnjenimi, za marsikoga tudi srhljivimi zvoki. Spodaj navajamo štiri zabeležene zvoke, ki vedno znova močno zbegajo znanstvenike. Bomo kdaj prišli [...] (Vse za družino)
Novozelandska premierka zavrnila 'podkupnino' enajstletnice
14. maj 2019 (07:02)
Novozelandska predsednica vlade Jacinda Ardern je zavrnila 'podkupnino' enajstletne deklice, ki je v pismu prosila vlado, naj izvede raziskavo o zmajih. Naša vlada se trenutno ne ukvarja s psiho in z zmaji, zato vam vračam denar za podkupnino, je zapisala v odgovoru. (24ur.com)
Bogataši se bodo na dražbah potegovali za prestižni nakit plemstva
14. maj 2019 (04:08)
V Ženevo se zgrinja nesramno bogata visoka družba, ki se bo na dražbah potegovala za prestižni nakit plemstva. Tri milijone evrov in pol za diamantno ogrlico, ki jo je nosila ruska carica Katarina Velika. Najmanj toliko bomo iztržili za najdražji kos, so optimistični dražitelji. Veliko zanimanja bojda žanjejo tudi poročne tiare kronanih glav. Največ potencialnih kupcev prihaja iz ZDA, Rusije in Kitajske. (24ur.com)