Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Zakaj psi nagibajo glavo? Tu je znanstvena razlaga tega početja Zakaj psi nagibajo glavo? Tu je znanstvena razlaga tega početja
pred 1 dnevom in 46 minutami
V psih je nekaj človeškega. So naši zvesti spremljevalci in vedno ugotovijo, ko imamo slab dan. Eden najbolj “človeških” tikov, ki jih imajo psi, je nagibanje glave. Vas zanima, zakaj to počnejo? Obstaja več možnih razlag za to prikupno početje. 1. To jim pomaga bolje slišati Pasje uho je izjemno občutljivo in sposobno zaznavanja veliko [...] (Vse za družino)
'Filter' generacija: Na Instagramu smo vsi lepi, suhi, brez podočnjakov
pred 1 dnevom, 4 urami in 8 minutami
Instagram je postal prava valilnica lepotnih in modnih trendov, odlična samopromocija za glasbenike in zvezdnike ter nekakšna svetovna 'razstava' fotografij najlepših krajev, ki jih moramo nujno obiskati. Popolnost pa je seveda daleč od resnice. (24ur.com)
Upokojila se je psička, ki je iskala preživele po potresih
pred 1 dnevom, 23 urami in 35 minutami
V Mehiki se je upokojila reševalna psička Frida, ki je iskala preživele po več potresih v Latinski Ameriki, med drugim po tistem v Mehiki septembra 2017. "Frida je prirasla k srcu vsem Mehičanom in več tisoč tujcem," je ob njeni upokojitvi povedal namestnik ministra Eduardo Redondo. (24ur.com)
Še ena finska pogruntavščina: močvirski nogomet
25. junij 2019 (05:20)
Močvirski nogomet je različica tega priljubljenega športa, ki pa zahteva tudi veliko kondicije. Izmislili so si ga Finci, priljubljen pa je tudi v Rusiji. Namenjen pa naj bi bil za izboljšanje kondicije in tudi moči. Poteze igralcev sicer niso tako atraktivne kot na zelenici, ima pa močvirska igra vse več pristašev. (24ur.com)
Deklica, ki je na las podobna princesi Charlotte
25. junij 2019 (05:07)
Marcy Culverwell je petletna deklica, ki je zelo podobna štiriletni princesi Charlotte, katere starša sta princ William in Kate Middleton. Ne le, da petletnica na prvi pogled res spominja na malo princeso, tudi oblači se zelo podobno. (24ur.com)
Kaos na japonskih železnicah – krivec majhen polž
24. junij 2019 (08:43)
Japonska je zagotovo znana po svojih hitrih in izredno točnih vlakih. Če smo ponekod že vajeni, da vlaki zamujajo po več minut, pa se železniško osebje na Japonskem opraviči že pri sekundnih zamudah. A tudi pri njih gre kdaj kaj narobe. (24ur.com)
5 vodil, ki vam bodo pomagala ohraniti ljubezen v zvezi na dolgi rok 5 vodil, ki vam bodo pomagala ohraniti ljubezen v zvezi na dolgi rok
24. junij 2019 (08:05)
Veliko parov gre narazen, ker v odnosu preprosto zmanjka tiste začetne ljubezni, ki je partnerja nista znala negovati skozi leta. Zdi se, kot da spoštovanje, odkritost in komunikacija s časom kar izginjajo. Partnerja postajata vedno bolj nezainteresirana eden za drugega, v odnosu pa se začnejo pojavljati razpoke. Da bi zgradili poglobljen in dolgotrajen odnos, v [...] (Vse za družino)
Zlomila mu je srce, zato jo želi nadomestiti z lutko
24. junij 2019 (04:14)
Bil je poročen 35 let, ko mu je soproga nenadoma rekla, da ga ne ljubi več in zato ga zapušča. Ko je razmišljal o novem razmerju, pa je sklenil, da ne želi več resnične ženske, ampak lutko v podobi njegove nekdanje žene. (24ur.com)
Zaradi slabe presoje turistov zgodovinski spomeniki deležni nespoštovanja
22. junij 2019 (06:08)
Na svetu je kar nekaj krajev z grozljivo zgodovino, na katero nas spominjajo privlačni spomeniki. Čeprav se ljudje na teh krajih radi fotografirajo, se ne zavedajo, da je tako obnašanje nespoštljivo. (24ur.com)
Za prepričljive in proseče pasje oči je kriva evolucija
22. junij 2019 (04:21)
V raziskavi Univerze Portsmouth so ugotovili, da so psi po tem, ko so jih ljudje udomačili, razvili manjše obrazne mišice okoli oči, ki jim omogočajo, da v komuniciranju z ljudmi uporabljajo t.i "puppy eyes". Psi so skozi evolucijo to mišico razvili za lažje povezovanje z ljudmi. (24ur.com)