Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Kako zakopati bojno sekiro in okrepiti vez z bratom ali sestro? Kako zakopati bojno sekiro in okrepiti vez z bratom ali sestro?
pred 5 urami in 18 minutami
Rivalstvo in zamere med brati in sestrami lahko trajajo že od otroštva. Globlji razlog za napete odnose med odraslimi sorojenci velikokrat izvira iz dogodkov, ki smo jih v otroštvu dojemali kot krivične. Nekdo je bil najbolj ljubljen, drugi se je počutil zapostavljenega. Medtem ko nekdo nikoli ni dobil pohvale za dobro delo, je bil drugi [...] (Vse za družino)
Kako opustiti neuspešne omejevalne diete in začeti jesti bolj intuitivno? Kako opustiti neuspešne omejevalne diete in začeti jesti bolj intuitivno?
pred 1 dnevom, 4 urami in 44 minutami
Veliko ljudi je nezadovoljnih s svojim telesom, še posebej ob pogledu na vitke, privlačne ljudi, ki so jih polna družbena omrežja. Kar se velikokrat zdi kot najboljša hitra rešitev, je začetek hujšanja z omejevanjem ogljikovih hidratov in ostalih “redilnih” priboljškov. Po tednu ali dveh na dieti se razveselimo nekoliko ohlapnejših oblačil, vendar se v tem [...] (Vse za družino)
Se sprašujete, zakaj nihče ne razume, kaj želite? Se sprašujete, zakaj nihče ne razume, kaj želite?
17. februar 2020 (16:00)
“Vedno, ko prosim svoje otroke/partnerja/zaposlene, da storijo nekaj, vedno narobe razumejo in potem moram vse narediti sam/-a!” Vsi smo že slišali tak stavek in smo ga verjetno tudi sami že večkrat uporabili. Ampak, ali je res kriv tisti, ki ni “opravil” naloge po naših pričakovanjih? Včasih je krivda na strani nekoga drugega, toda včasih pa [...] (Vse za družino)
Kupiti otroku psa ali ne? Kupiti otroku psa ali ne?
17. februar 2020 (09:47)
“Želim psa! Prosim! Sprehajal ga bom, obljubim!” Vam je znano takšno otroško moledovanje za štirinožnega prijatelja? Obstajajo tehtni razlogi, da otroku preprosto rečete ne ali pa vsaj dobro premislite o odločitvi, da bi domov pripeljali psa. Psi so velika odgovornost in predstavljajo veliko spremembo v posameznikovem življenju. Odločitev o tem, ali kupiti psa ali ne, [...] (Vse za družino)
Trenutek, ko otrok prepozna sebe v ogledalu: kaj to pomeni za njegov razvoj? Trenutek, ko otrok prepozna sebe v ogledalu: kaj to pomeni za njegov razvoj?
14. februar 2020 (10:45)
Malčki so sposobni prepoznati lasten odsev v ogledalu šele pri približno 18. mesecu starosti. Prvi znak, da so se prepoznali v ogledalu in da vedo, da so prav oni tisti malček “na drugi strani”, je, ko opravijo tako imenovani test s šminko. Gre za to, da nanesemo malo šminke na otroški nosek, postavimo otroka pred [...] (Vse za družino)
Ali poznate vse učinke hormona ljubezni oksitocina? Ali poznate vse učinke hormona ljubezni oksitocina?
13. februar 2020 (09:00)
Oksitocin je znan kot hormon ljubezni, saj v telesu sproži tiste tople občutke, ki se pojavijo, kadar objamemo prijatelja, crkljamo hišnega ljubljenčka ali poljubimo partnerja. Naši možgani oksitocin naravno proizvajajo, ko se objemamo, poljubljamo, imamo spolne odnose, rojevamo, dojimo ali si ogledamo čustven film. Obstaja tudi sintetični oksitocin, ki se včasih uporablja v terapevtske namene. [...] (Vse za družino)
5 subtilnih znakov, da imate mistične sposobnosti 5 subtilnih znakov, da imate mistične sposobnosti
11. februar 2020 (16:00)
Mistika (ali misticizem) ima zelo ohlapno definicijo, ki je pogosto zapletena, zmedena in jo je skoraj nemogoče izraziti z golimi besedami. V mistiki lahko dosežemo duhovno resnico s subjektivno izkušnjo. Misticizem je pravzaprav nauk o skrivnostnem združevanju naše duše z Bogom. Za razliko od krščanstva, islama ali judovstva mistika ni zakoreninjena v veri, načelu, dogmi [...] (Vse za družino)
Finska bo staršem ponudila sedem mesecev plačanega starševskega dopusta Finska bo staršem ponudila sedem mesecev plačanega starševskega dopusta
11. februar 2020 (10:04)
Pisali smo že o tem, da se finskim državljanom obeta skrajšan delovni teden. Finska pa je oblikovala tudi svojo politiko starševskega dopusta. Ta za državljane, ki prvič postanejo starši, zdaj predvideva sedem mesecev plačanega dopusta. To je 164 dni za vsakega starša, starši samohranilci pa bodo prejeli vseh 328 dni. Nova politika bo začela veljati leta 2021. [...] (Vse za družino)
Kako naj reagira otrok, če mu odrasla oseba zaupa “skrivnost”? Kako naj reagira otrok, če mu odrasla oseba zaupa “skrivnost”?
10. februar 2020 (10:33)
“V srednji šoli mi je ena mojih najboljših prijateljic povedala skrivnost. Poleti jo je očim božal na kavču v dnevni sobi in roka mu je večkrat zdrsnila po njenem pasu in v bližino prsi. Zaradi tega ji je bilo neprijetno, a ni hotela povedati mami. Kaj če bi zaradi tega zašla v težave? Kaj če [...] (Vse za družino)
5 glavnih vzrokov, zakaj nam krvavi iz nosa 5 glavnih vzrokov, zakaj nam krvavi iz nosa
07. februar 2020 (10:35)
V veliki večini primerov krvavitev iz nosu ni nekaj resnega, kljub temu pa to ni stvar, ki bi jo lahko jemali zlahka. Krvavenje iz nosu lahko nakazuje na težavo, ki ji je treba posvetiti pozornost, če se dogaja pogosto ali je intenzivno. Krvavitve iz nosu so pogostejše pri otrocih, mlajših od 10 let, in odraslih, [...] (Vse za družino)