Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Gurmanske ideje za pripravo jedi iz zdravilnih smrekovih vršičkov Gurmanske ideje za pripravo jedi iz zdravilnih smrekovih vršičkov
pred 15 urami in 6 minutami
Spomladi se na konicah smrekovih vej razbohotijo aromatični smrekovi vršički živo zelene barve. Ste vedeli, da so užitni in zelo zdravi? Niso ne zelenjava ne zelišče, odlično pa se podajo tako smoothijem kot solati in mnogim drugim jedem. Avtohtona plemena že dolgo časa uporabljajo smrekove iglice za lajšanje kašlja in bolečin v grlu. So namreč bogate [...] (Vse za družino)
V Imotskem bodo mercedesi dobili svoj spomenik
pred 18 urami in 19 minutami
Ljubezen, ki je vzplamtela pred več kot 50 leti in je vse bolj goreča. To je ljubezen, ki jo prebivalci hrvaškega Imotskega gojijo do mercedesov. Ni skrivnost, da je v mestecu na meji med Dalmacijo in Hercegovino največ mercedesov na prebivalca na svetu, zato so se odločili, da temu nemškemu avtu postavijo celo spomenik. (24ur.com)
Kako na neškodljiv način prepoditi mačke z dvorišča? Kako na neškodljiv način prepoditi mačke z dvorišča?
pred 1 dnevom, 15 urami in 9 minutami
Tudi če ste sicer ljubitelji mačk, se morda sprašujete, kako preprečiti mačkam dostop na svoj vrt ali dvorišče. V njihovih iztrebkih se namreč nahajajo zajedavci, kot je toksoplazma, ki je nevarna za človeka in celo smrtonosna za nosečnice ter ljudi z oslabelim imunskim sistemom. Če se mačke vsak dan zadržujejo v vaših cvetličnih gredicah, sledite [...] (Vse za družino)
Resnica o opravljanju vas bo presenetila Resnica o opravljanju vas bo presenetila
20. maj 2019 (13:05)
Kalifornijski raziskovalci so v najnovejši študiji analizirali na tisoče dnevnih pogovorov, da bi bolje razumeli pravo naravo nečesa, kar počnemo vsi – opravljanja. Ugotovili so, da v nasprotju s splošno razširjenim mnenjem opravljanje morda ni tako negativno. V študiji, objavljeni v reviji Social Psychology and Personality Science, je sodelovalo 467 ljudi. Več dni so nosili s [...] (Vse za družino)
Srbska manekenka postala prepoznavni obraz modne znamke Chanel
20. maj 2019 (02:03)
19-letna Nevena Jeremić iz Beograda je postala prepoznavni obraz svetovno znane modne znamke Chanel. Mladi Srbkinji se, po besedah njenega predstavnika za stike z javnostjo, nasmiha bleščeča manekenska kariera. (24ur.com)
Kdo je prvi sekirometalec v državi?
18. maj 2019 (05:43)
Usekana igra, ki je obnorela svet in prerasla v resen šport. Tako sekiromet opisujejo organizatorji prvega državnega prvenstva v metanju sekire, ki se je odvilo v Ljubljani. Po sedmih zimskih kvalifikacijskih turnirjih se je v napeti, predvsem pa nenavadni, celo ekstremni tekmi pomerilo 16 tekmovalcev. (24ur.com)
Otok, na katerem turistom v primeru dežja povrnejo stroške prenočitve
18. maj 2019 (02:34)
Čeprav sama turistična destinacija dejansko ne more narediti ničesar, da bi obiskovalcem med počitniškim oddihom zagotovila sončno vreme, so na italijanskem otoku Elba, najbolj znanem po tem, da so nanj izgnali francoskega generala Napoleona Bonaparteja, zagnali zanimiv projekt, zaradi katerega se lahko turisti slabega vremena upravičeno razveselijo. (24ur.com)
Kako vzgojiti in negovati sivko na domačem vrtu? Kako vzgojiti in negovati sivko na domačem vrtu?
17. maj 2019 (08:00)
Pomlad je pravi čas za gojenje zelo priljubljene sivke, majhne zimzelene polgrmaste rastline, ki krasi marsikateri vrt. Sivka izvira iz Sredozemlja in je znana po svojem močnem vonju. Uporablja se jo kot zelišče, ima pa tudi zdravilne lastnosti, saj pomaga pri krčih, omotici, migreni in napenjanju. Poleg tega je sivka zelo dekorativna in nezahtevna za [...] (Vse za družino)
Za skulpturo plačal kar 81,2 milijona evrov
16. maj 2019 (08:25)
Oče ameriškega finančnega ministra Stevena Mnuchina je očitno velik ljubitelj moderne umetnosti. Na dražbi avkcijske hiše Christie's v New Yorku si je za rekordnih 81,2 milijona evrov kupil skulpturo zajca ameriškega umetnika Jeffa Koonsa. (24ur.com)
5 fantastičnih idej, kako uporabiti odslužene pločevinke
16. maj 2019 (07:44)
Fižol, omake, sadje in še marsikatera druga hrana je dandanes shranjena v pločevinkah. Veste že, da se da konzerve in pločevinke reciklirati. A verjetno ne veste, da je enako preprosta tudi njihova ponovna uporaba. Odsluženim pločevinkam lahko z nekaj iznajdljivosti povrnemo uporabno vrednost za najrazličnejše namene. Navdušeni smo nad spodnjimi petimi idejami za ponovno uporabo pločevink, [...] (Vse za družino)