Novice (slovenščina) - 24ur.com

Poglejte v nebo: osvetlila ga bo rožnata luna
pred 13 urami in 42 minutami
Aprilsko polno luno imenujemo tudi rožnata. A če bi morda pričakovali, da bo (sodeč po imenu) obarvana rožnato, se motite. Tako se namreč imenuje po barvi cvetov rožnate plamenke (divjega floksa), ki zacveti pomladi. Ponekod jo imenujejo tudi potonikina luna. (24ur.com)
Tovornjaku počila pnevmatika, prebil varnostno ograjo in se prevrnil
pred 15 urami in 10 minutami
V prometni nesreči na dolenjski avtocesti v bližini Grosuplja, zaradi katere je bil več ur zaprt prehitevalni pas, je bilo udeleženo tovorno vozilo, ki se je prevrnilo. Nesreča se je zgodila, ko je vozilu počila pnevmatika, nakar ga je zaneslo, tovornjak pa je nato prebil varnostno odbojno ograjo med obema pasovoma in se prevrnil. (24ur.com)
Policija o podrobnostih policijske akcije pred ljubljanskim nakupovalnim središčem
pred 16 urami in 7 minutami
Policija bo predvidoma ob 13.30 pojasnila podrobnosti sredine policijske in kriminalistične akcije pred ljubljanskim nakupovalnim središčem. (24ur.com)
Promet ohromljen na štajerski, primorski in dolenjski avtocesti
pred 16 urami in 28 minutami
Zaradi prometnih nesreč, jutranje prometne konice in prihajajočih velikonočnih praznikov so zastoji na primorski, štajerski in dolenjski avtocesti. Najdaljši zastoj je med priključkoma Logatec in Vrhnika, potovalni čas se tam podaljša za dobro uro. (24ur.com)
Trboveljska županja bi reorganizirala poklicno enoto, a gasilci protestirajo
pred 16 urami in 51 minutami
Vojna med poklicnimi gasilci in trboveljsko županjo se zaostruje. Gasilci opozarjajo, da bodo Trboveljčani in mesto v večji nevarnosti ob morebitnem izbruhu požara, kot so zdaj, če bo županja izvedla predvideno reorganizacijo poklicne enote. (24ur.com)
Kovačič ostro nad Jankovića: občinsko glasilo je zlorabil za samopromocijo
pred 17 urami in 17 minutami
Lahko Vili Kovačič po referendumu o drugem tiru razveljavi še lokalne volitve v Ljubljani in s tem z županskega stolčka vrže Zorana Jankovića? Potem ko je ustavno sodišče njegovo pritožbo sprejelo v obravnavo, pravniki menijo, da ima dobre možnosti. Kovačič in opozicija v ljubljanskem mestnem svetu sta namreč prepričana, da je Janković, v nasprotju z ustavo, pred volitvami občinsko glasilo izrabljal za samopromocijo in tako onemogočil enakopravno volilno tekmo drugim kandidatom.  (24ur.com)
Med velikonočnimi prazniki bo tudi vreme praznično
pred 18 urami in 37 minutami
Začenjajo se prazniki in podaljšan konec tedna, ki ga bo marsikdo izkoristil za potepanje in užitke na prostem. V nasprotju z nekaterimi preteklimi leti bo letos vreme aktivnostim v naravi bolj naklonjeno, saj nas bodo razvajali sončni žarki, ki bodo temperature dvignili do 25 stopinj Celzija. (24ur.com)
Vlada predlaga zamik novega množičnega vrednotenja nepremičnin
pred 1 dnevom, 13 urami in 42 minutami
Vlada je na seji potrdila predloga novel zakonov o množičnem vrednotenju nepremičnin in o evidentiranju nepremičnin, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Z njima se rok za izvedbo množičnega vrednotenja z letošnjega poletja zamika na konec marca prihodnje leto. (24ur.com)
Zaradi prevrnjenih tovornjakov bili zaprti dolenjska avtocesta in avtocesta pri Ptuju
pred 1 dnevom, 14 urami in 2 minutama
Zaradi hude prometne nesreče je bila več ur zaprta dolenjska avtocesta med priključkoma Šmarje Sap in Cikava proti Novem mestu. Okoli 18.30 ure pa se je prevrnilo tovorno vozilo na ptujski obvoznici, zaradi česar je bila cesta prav tako zaprta. (24ur.com)
Nepridipravi vlomili v avtodom in osebno vozilo in okradli turiste
pred 1 dnevom, 14 urami in 4 minutami
Nepridiprav je na parkirišču ob regionalni cesti Livek–Kambreško vlomil v dve tuji vozili. Iz avtodoma je ukradel denarnici z gotovino in osebnimi dokumenti nemških turistov, iz osebnega avtomobila pa nahrbtnik in žensko torbico, v katerih sta Avstrijca prav tako imela denarnici. Novogoriški policisti ob tem znova svetujejo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščamo vrednejših predmetov. (24ur.com)