Novice (slovenščina) - 24ur.com

PRENOS V ŽIVO: V Senožečah razstrelili bankomat
pred 5 urami in 53 minutami
V Senožečah pri trgovini so neznani storilci razstrelili bankomat. Količina denarja, ki so jo ukradli, še ni znana, s povzročeno eksplozijo pa je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot tudi na objektu trgovine. Poškodovanih ni bilo. (24ur.com)
Bi bila Sophie Turner idealna za vlogo v filmu?
pred 6 urami in 25 minutami
Ob napovedih, da bodo posneli biografski film o Boyu Georgeu, je pevec, ki je največjo popularnost dosegel v 80. letih prejšnjega stoletja, dejal, da bi bila za glavno vlogo idealna Sophie Turner. Zvezdnica serije Igra prestolov je namreč presunljivo podobna Georgeu v mladih letih. (24ur.com)
Vas zanima, kako se astronavti počutijo v vesolju?
pred 6 urami in 33 minutami
V Znanstveno-raziskovalnem centru Koper bodo raziskovali vpliv breztežnosti na človeško telo. In ker je horizontalno ležanje standardiziran način simulacije breztežnosti, iščejo kandidate, ki bodo pripravljeni ležati 10 dni. Želijo namreč ugotoviti, kaj doživljajo astronavti med vesoljskim letom, ko morajo več dni mirovati. Raziskava bo potekala v Splošni bolnišnici Izola. (24ur.com)
Sodišče razveljavilo obsodilni del sodbe za Božidarja Fekonjo
pred 8 urami in 54 minutami
Primer nekdanjega komandirja domžalske policijske postaje Božidarja Fekonje se vrača na prvo stopnjo. Ljubljansko višje sodišče je razveljavilo obsodilni del prvostopenjske sodbe, po kateri so Fekonjo za kazniva dejanja šikaniranja na delovnem mestu obsodili na pogojno dvoletno zaporno kazen s preizkusno dobo pet let. (24ur.com)
'Zmajsko dekle' z novimi čekani: Dovolj ostri, da predrejo kožo
pred 8 urami in 54 minutami
24-letna Amber Luke je na Instagramu pokazala svojo novo pridobitev, vamprirske čekane, ki dopolnjujejo njen videz "zmajskega dekleta". V svoj videz je vložila že preko 22 tisoč evrov, poleg 130 tetovaž si je dala razcepiti jezik, podaljšati ušesa in modro tetovirati očesni beločnici. (24ur.com)
Premierju Šarcu ukradli identiteto
pred 9 urami in 29 minutami
Spletni goljufi ne izbirajo, ampak izberejo, bi lahko rekli. Njihova tarča je tako zdaj postal tudi premier Šarec, saj mu je nekdo ukradel identiteto. Kot je Šarec sporočil na svojem Facebook profilu, nekdo v njegovem imenu komunicira preko Facebook Messengerja. (24ur.com)
Do 40 odstotkov višje plače za ministre in funkcionarje?
pred 9 urami in 42 minutami
"S takšno plačo bodo pa že sposobni sprejeti kakšno odločitev," je stavek, s katerim je predsednik vlade Marjan Šarec, ko se je govorilo o tem, ali bo SDH prodal Abanko ali ne, pokazal na vso anomalijo plačnega sistema ministrov in direktorjev v državnih družbah, ki jo s svojim predlogom želi rešiti Računsko sodišče. (24ur.com)
Načelnica generalštaba pred komisijo za nadzor obveščevalnih služb
pred 10 urami in 51 minutami
Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb bo v zvezi z razrešitvijo nekdanjega poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca opravila pogovor z načelnico Generalštaba Alenko Ermenc. V sredo sledi pogovor z operativci obveščevalno-varnostne službe (OVS), v četrtek pa z direktorjem OVS Dejanom Matijevičem. (24ur.com)
Pocenila sta se bencin in dizel
pred 11 urami in 7 minutami
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znižali za 5,6 centa na liter. Liter 95-oktanskega bencina po novem stane 1,277 evra, liter dizla pa 1,215 evra. (24ur.com)
Maraton v zaporu: udeleženci tekli v zaporniških oblačilih
pred 11 urami in 28 minutami
Izčrpavajoče tekanje, v vročini in pod budnim očesom paznikov, v zaporniških oblačilih in po neštetih stopnicah se sliši kot kakšna posebna kazen za kršenje pravil v zaporu. Pa vendar, nekateri se za kaj takega odločijo povsem prostovoljno. In zato celo plačajo. Kar sto tekačev se je letos udeležilo zaporniškega maratona, simbolno poimenovanega Zelena milja. (24ur.com)