Novice (slovenščina) - Dne

Katere naglavne slušalke izbrati? 5 predlogov za avdiofile do 200 € Katere naglavne slušalke izbrati? 5 predlogov za avdiofile do 200 €
pred 12 urami in 42 minutami
Kot pravi avdiofil boste pri nakupu naglavnih slušalk poleg specifikacij upoštevali tudi osebne preference glede zvoka, saj imajo različni modeli različen frekvenčni razpon in posledično različno izražene jakosti posamičnih frekvenc. K temu pa je treba dodati še ergonomski vidik, saj nam lahko še tako kakovostno zveneče slušalke povzročijo neudobje pri dolgotrajnem nošenju. Za pomoč pri nakupu smo […] (Dne)
Sončna cesta v Franciji se je izkazala za polomijo Sončna cesta v Franciji se je izkazala za polomijo
pred 13 urami in 7 minutami
Pred dvema letoma je bil v vasici Tourouvre au Perche na severu Francije odprt prvi odsek ceste, pokrite s sončnimi celicami, kar je bil prvi tovrsten projekt na svetu. Obeti za cesto so bili veliki. Takratni francoski minister za okolje je celo napovedoval, da nameravajo s sončnimi celicami pokriti okoli 1000 kilometrov francoskih cest. Projekt […] (Dne)
Ameriška mornarica se bo znebila zaslonov na dotik Ameriška mornarica se bo znebila zaslonov na dotik
14. avgust 2019 (10:06)
Ameriška vojska je sicer znana po svoji tehnološki inovativnosti in naprednosti, tokrat pa ubirajo nekoliko drugačno pot. Ameriška mornarica bo s prihodnjim letom namreč pričela menjati zaslone na dotik na svojih rušilcih z mehanskimi stikali. Odločitev je rezultat preiskave državnega organa ZDA za varnost v prometu (NTSB, National Transportation Safety Board). NTSB je preiskoval trk […] (Dne)
Ameriška mornarica se bo znebila zaslonov na dotik Ameriška mornarica se bo znebila zaslonov na dotik
14. avgust 2019 (10:06)
Ameriška vojska je sicer znana po svoji tehnološki inovativnosti in naprednosti, tokrat pa ubirajo nekoliko drugačno pot. Ameriška mornarica bo s prihodnjim letom namreč pričela menjati zaslone na dotik na svojih rušilcih z mehanskimi stikali. Odločitev je rezultat preiskave državnega organa ZDA za varnost v prometu (NTSB, National Transportation Safety Board). NTSB je preiskoval trk […] (Dne)
Z robotskim repom do boljšega ravnotežja Z robotskim repom do boljšega ravnotežja
14. avgust 2019 (10:00)
Raziskovalci z japonske univerze Keio so sestavili robotski rep, ki naj bi ljudem pomagal z izboljšavo ravnotežja. Čeprav je rep prisoten pri velikem številu članov živalskega kraljestva, ki so relativno blizu ljudem, so si raziskovalci pri zasnovi za zgled vzeli morskega konjička, ki ima presenetljivo močan rep glede na svojo velikost. Navdih za rep je […] (Dne)
Samsung v sodelovanju s Xiaomi predstavil nov senzor za kamere z izjemno ločljivostjo Samsung v sodelovanju s Xiaomi predstavil nov senzor za kamere z izjemno ločljivostjo
13. avgust 2019 (09:56)
Pogosta kritika Samsungovih pametnih telefonov je kakovost slik, ki jih zajema vgrajena kamera, predvsem v temnejših pogojih. Kakovost fotografij namreč ni na takšnem nivoju kot pri Huaweijevih ali Googlovih telefonih najvišjega ranga, ki uporabljajo Sonyjeve senzorje. Samsung na kritike odgovarja s pospešenim razvojem novih senzorjev za kamere, pri katerih se za izboljšavo slik v temnih […] (Dne)
Tudi DSLR kamere niso varne pred izsiljevalskimi virusi Tudi DSLR kamere niso varne pred izsiljevalskimi virusi
13. avgust 2019 (09:24)
Hekerske napade z izsiljevalsko programsko opremo (ang. ransomware), ki zaklene računalnik in zahteva odkupnino v bitcoinih, najbolj povezujemo z osebnimi računalniki. Narašča trend okužbe računalnikov v javnih upravah, delovanje katerih je kritičnega pomena za našo družbo. Da tovrstni napadi niso omejeni le na računalnike, pa kaže novi eksperiment podjetja za kibernetsko varnost Check Point Research. […] (Dne)
Kako pohitriti star prenosnik za manj kot 100 evrov Kako pohitriti star prenosnik za manj kot 100 evrov
12. avgust 2019 (09:20)
Če imate doma ali v službi starejši prenosnik, ki ne deluje tako hitro kot včasih, to še ne pomeni, da se ga je treba znebiti. Za manj kot evrskega stotaka ga lahko namreč dovolj nadgradite, da bo odlično služil vsakodnevnim opravilom še nekaj let. V ta namen smo pripravili izčrpen vodič z nekaj preprostimi koraki za […] (Dne)
Samsung uradno predstavil Galaxy Note10 Samsung uradno predstavil Galaxy Note10
09. avgust 2019 (10:00)
Pred vsakim izidom novega odmevnega telefona smo več mesecev izpostavljeni govoricam o lastnostih naprav, tako da je uradna predstavitev le še formalnost. Za to so v največji meri odgovorni proizvajalci, ki pogosto sami širijo govorice kot obliko trženja nove naprave. Hkrati pa so si naprave iz leta v leto tako podobne, da že na pol […] (Dne)
Odkrita velika varnostna luknja v platformi Electron, ki podpira najbolj priljubljene aplikacije Odkrita velika varnostna luknja v platformi Electron, ki podpira najbolj priljubljene aplikacije
09. avgust 2019 (09:37)
Platforma za razvoj programske opreme Electron je po zaslugi svoje vsestranskosti prisotna v večjem številu aplikacij, ki jih uporabljamo vsakodnevno: Skype, WhatsApp, Slack, Discord, Signal in še več. Razlog za priljubljenost platforme je preprost: aplikacije in programe, zasnovane na Electronu, je mogoče enostavno prenašati med različnimi operacijskimi sistemi. Platforma temelji na programskih jezikih JavaScript in Node.js. […] (Dne)