Novice (slovenščina) - Dne

Znan datum izida OnePlus 7 Znan datum izida OnePlus 7
pred 11 urami in 30 minutami
Za 14. maj je OnePlus napovedal več konferenc širom sveta, na katerih bodo uradno predstavili svojo najnovejšo serijo telefonov OnePlus 7. Po zaslugi različnih virov pa je že znanih večina informacij o telefonu, vključno s cenami nekaterih konfiguracij. Glavna razlika v primerjavi s prejšnjimi leti je hkratni izid dveh modelov, saj bo poleg OnePlus 7 hkrati […] (Dne)
Huawei bo vendarle pomagal pri izgradnji 5G omrežja v Veliki Britaniji Huawei bo vendarle pomagal pri izgradnji 5G omrežja v Veliki Britaniji
pred 11 urami in 35 minutami
Po dolgih mesecih negotovosti je britanska premierka Theresa May odobrila sodelovanje kitajskega telekomunikacijskega giganta Huawei pri izgradnji 5G omrežja v Veliki Britaniji. Njeni odločitvi je ugovarjalo več ministrov, predvsem zaradi varnostnih skrbi, vendar je bila odločitev vseeno sprejeta. Bralci DNE se verjetno spomnite novic v zadnjih mesecih, da ZDA ne želijo sodelovati s Huaweijem pri […] (Dne)
Tesla obljublja avtonomna vozila do leta 2020 Tesla obljublja avtonomna vozila do leta 2020
pred 1 dnevom, 13 urami in 4 minutami
Razvoj avtonomnih vozil se vztrajno pomika naprej in konkurence je na tem področju že precej. Trenutno prednjači Waymo, hčerinsko podjetje Alphabeta (ki ima v lasti tudi Google), ki popolnoma samovozeče avtomobile v Kaliforniji testira že od lanskega novembra. Poleg Wayma sta med opaznejšimi razvijalci tehnologije še Uber in General Motors, z bombastičnimi napovedmi pa se […] (Dne)
Evropska unija bo vzpostavila ogromno bazo biometričnih podatkov Evropska unija bo vzpostavila ogromno bazo biometričnih podatkov
pred 1 dnevom, 13 urami in 15 minutami
S 510 glasovi za, 130 glasovi proti in devetimi vzdržanimi glasovi je parlament Evropske unije prejšnji teden sprejel predlog zakona, s katerim bo vzpostavljena podatkovna baza, imenovana Common Identity Repository (CIR), torej skupno zbirališče identitet. Podatkovna baza bo vsebovala biometrične podatke (prstne odtise, slike obraza) in ostale podatke, kot so recimo številka potnega lista, datum […] (Dne)
Kateri monitor naj kupim – april 2019 Kateri monitor naj kupim – april 2019
23. april 2019 (10:24)
Ker je monitor naš glavni stik z računalnikom, je pomembno izbrati takšnega, ki po velikosti ustreza delovni površini in obenem dovolj kakovostno prikazuje sliko. Tudi če imate prenosnik, lahko razmislite o nakupu dodatnega monitorja, saj z uporabo dveh monitorjev pri delu lahko prihranite do dve uri in pol dnevno. Pripravili smo pregled trenutno aktualne ponudbe monitorjev […] (Dne)
Znanstvenikom uspelo oživiti možgane po štirih urah smrti Znanstvenikom uspelo oživiti možgane po štirih urah smrti
19. april 2019 (10:00)
Znanstvenikom s prestižne ameriške univerze Yale je uspel nov preboj pri raziskovanju delovanja možganov. Po štirih urah smrti so uspešno delno oživili prašičje možgane. V raziskavi, objavljeni v znanstveni reviji Nature, je postopek nekoliko podrobneje opisan. Raziskovalci so iz klavnice v bližini univerze vzeli 32 prašičjih možganov, ki so nato bili priklopljeni na posebej razvit […] (Dne)
Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold kaže prve težave z zaslonom Samsungov prepogljivi telefon Galaxy Fold kaže prve težave z zaslonom
19. april 2019 (08:57)
Ob razodetju Samsungovega prepogljivega telefona Galaxy Fold se je marsikomu porodilo vprašanje o vzdržljivosti. Kolikokrat bo možno prepogniti ekran, preden se bodo na njem poznali znaki uporabe? Samsung kupcem sicer obljublja, da je ekran bil testiran za 200 000 prepogibov. Vendar so nekatere naprave, poslane novinarjem v ocenjevanje, že pričele kazati težave. O problemu so […] (Dne)
Z reševanjem ugank do bogastva v bitcoinih Z reševanjem ugank do bogastva v bitcoinih
18. april 2019 (10:00)
Iger, postavljenih v alternativno resničnost, se običajno poslužujejo razni filmski studiji za promocijo novih filmov. Preprosto rečeno gre za igre, ki so postavljene v resnični svet in skozi katere igralci napredujejo z reševanjem izzivov in ugank, s čimer pridobivajo nove informacije in s tem razvijajo pripoved igre. Igra Satoshijev zaklad je nekaj posebnega, saj ponuja precej […] (Dne)
Znanih več podrobnosti o iOS 13 Znanih več podrobnosti o iOS 13
18. april 2019 (09:00)
Apple posodobljene različice mobilnega operacijskega sistema iOS običajno izdaja ob enakem času kot nove modele iPhonov, torej septembra. Do takrat nas loči le še nekaj mesecev in posledično je vsak dan znanega nekaj več o najnovejši različici iOS, ki nosi številko 13. Kot poroča precej zanesljiva spletna stran 9to5mac, obeta iOS 13 kar nekaj sprememb, […] (Dne)
Ta vikend se lahko pomerite proti aktualnemu prvaku v igri Dota 2 Ta vikend se lahko pomerite proti aktualnemu prvaku v igri Dota 2
17. april 2019 (10:00)
OpenAI je neprofitna organizacija, ki skrbi za razvoj umetne inteligence v smeri, ki bo koristila celotnemu človeštvu, med njene soustanovitelje pa spada tudi Elon Musk, ki je večkrat javno izrazil skrb glede nereguliranega in nenadzorovanega razvoja umetne inteligence. Podjetje je zadnjih nekaj let izpopolnjevalo umetno inteligenco, ki je z učenjem skozi igranje tekem proti sami […] (Dne)