Novice (slovenščina) - Dne

Polnilna omara: najboljša rešitev za polnjenje in zaklepanje večjega števila naprav čez noč Polnilna omara: najboljša rešitev za polnjenje in zaklepanje večjega števila naprav čez noč
pred 6 urami in 47 minutami
Uporaba pametnih telefonov, tablic in prenosnih računalnikov v službi je odlična za hitro in učinkovito delo – hkrati pa lahko predstavlja kar nekaj logističnih težav. Pri večjem številu naprav hitro pride do pomanjkanja vtičnic za polnjenje. To je sicer mogoče olajšati z električnimi podaljški in razdelilci, vendar večje število kablov povzroči zmedo in nered. Še vedno […] (Dne)
Znanstveniki univerze MIT sestavili robota, ki prepoznava predmete z dotikom Znanstveniki univerze MIT sestavili robota, ki prepoznava predmete z dotikom
pred 8 urami in 1 minuto
Raziskovalci iz laboratorija za računalništvo in umetno inteligenco univerze MIT v ZDA so sestavili robotsko roko, ki se uči prepoznavanja različnih predmetov s pomočjo dotika. Ljudem je dokaj enostavno sklepati, kakšen bo predmet na otip. Pri tem si pomagamo predvsem s pomočjo vida in sklepanja glede na prejšnje izkušnje. Proces, ki je za nas samoumeven, […] (Dne)
Neznani hekerji preizkušajo omrežja energetskih infrastruktur širom sveta Neznani hekerji preizkušajo omrežja energetskih infrastruktur širom sveta
pred 1 dnevom, 6 urami in 15 minutami
Podjetje za kibernetsko varnost Dragos je razkrilo, da so opazili povečano število preizkušanja omrežij različnih energetskih infrastruktur s strani neznanih napadalcev, ki so jih poimenovali Xenotime. Gre za eno najbolj nevarnih skupin napadalcev na svetu Napadalci Xenotime so aktivni že dlje časa, med drugim so leta 2017 povzročili izpad delovanja v naftni rafineriji v Saudovi Arabiji. […] (Dne)
Huawei premaknil datum izida prepogljivega telefona Mate X Huawei premaknil datum izida prepogljivega telefona Mate X
pred 1 dnevom, 6 urami in 38 minutami
Prejšnji teden smo poročali o Huaweijevem preklicu predstavitve novih prenosnikov v seriji MateBook. Težave za telekomunikacijskega giganta se še niso končale, saj so Huaweijevi predstavniki v izjavi za televizijsko mrežo CNBC sporočili, da je datum izida prepogljivega telefona Mate X premaknjen na september. Izgubili dostop do dobaviteljev ključnih komponent Prvotno je za telefon bil predviden […] (Dne)
Kitajska naj bi poskušala blokirati dostop do storitve Telegram Kitajska naj bi poskušala blokirati dostop do storitve Telegram
14. junij 2019 (10:04)
V sredo so mnogi uporabniki Telegrama izkusili omejeno dostopnost in povezljivost s storitvijo. Po besedah ustanovitelja Telegrama, Pavla Durova, je razlog za to tičal v koordiniranem DDoS napadu. DDoS (Distributed Denial of Service – porazdeljena ohromitev storitev) napad deluje nekoliko drugače od običajnih hekerskih napadov v obliki vdorov, saj temelji na preobremenitvi strežnikov do te […] (Dne)
Kitajska naj bi poskušala blokirati dostop do storitve Telegram Kitajska naj bi poskušala blokirati dostop do storitve Telegram
14. junij 2019 (10:04)
V sredo so mnogi uporabniki aplikacije za sporočanje Telegram doživeli omejeno dostopnost in povezljivost s storitvijo. Po besedah ustanovitelja Telegrama Pavla Durova je razlog za to tičal v koordiniranem DDoS napadu. DDoS (Distributed Denial of Service – porazdeljena ohromitev storitev) napad deluje nekoliko drugače od običajnih hekerskih napadov v obliki vdorov, saj temelji na preobremenitvi […] (Dne)
Google razkril izgled telefona Pixel 4 Google razkril izgled telefona Pixel 4
14. junij 2019 (08:00)
Google se je odločil nekoliko prehiteti ustaljeni postopek razkritja novih telefonov, saj so kar sami objavili 3D model svojega novega telefona Pixel 4 na družabnem omrežju Twitter. Prikazana je samo zadnja stran telefona, je pa že iz tega mogoče razbrati nekaj pomembnih sprememb. Najbolj očitna sprememba v primerjavi s prejšnjimi generacijami Pixel telefonov je postavitev […] (Dne)
AMD razkril več informacij o novih grafičnih karticah AMD razkril več informacij o novih grafičnih karticah
13. junij 2019 (08:47)
Po obširnejši predstavitvi novih Ryzen procesorjev in nekoliko skromnejši predstavitvi grafičnih kartic Navi na sejmu Computex prejšnji mesec je AMD na razstavi iger E3 v Los Angelesu predstavil več podrobnosti o novih grafičnih karticah. Prva dva modela iz družine Navi bosta naprodaj pod imenona Radeon RX 5700 XT in Radeon RX 5700. Z njima ne […] (Dne)
Huawei preklical predstavitev novih prenosnikov Huawei preklical predstavitev novih prenosnikov
13. junij 2019 (08:44)
Prve posledice trgovske blokade med ameriškimi podjetji in Huaweijem se že čutijo, saj je bil Huawei primoran preklicati uradno predstavitev svojega novega prenosnika iz serije MateBook. Predstavitev naj bi se zgodila ta teden na sejmu CES Asia v Šanghaju. Informacije ja za televizijsko mrežo CNBC potrdil izvršni direktor Huaweijevega oddelka za potrošniško elektroniko Richard Yu. […] (Dne)
Mozilla dela na premium različici brskalnika Firefox Mozilla dela na premium različici brskalnika Firefox
12. junij 2019 (10:15)
Mozilla bo z letošnjim oktobrom pričela ponujati plačljive storitve znotraj spletnega brskalnika Firefox. Informacije je razkril izvršni direktor Mozille Chris Beard v intervjuju za nemško spletno stran T3N. Podrobnosti o storitvah niso še popolnoma razkrite, je pa Beard namignil, da bodo vključevale VPN in dostop do spletne shrambe. Dodatne storitve bodo znane pod imenom Firefox […] (Dne)