Novice (slovenščina) - Računalniške novice

Veste, katere police v trgovini so najbolj oblegane? Veste, katere police v trgovini so najbolj oblegane?
pred 8 urami
Tako kot mnoge naprave današnjega časa, so tudi kamere postale pametne. Z vgrajenimi pametnimi funkcijami nam olajšajo marsikatero opravilo. In ena izmed teh je tudi omenjena "heatmap" funkcija. Kaj je "heatmap"? Naj najprej omenimo, da "fisheye" kamere odlikuje to, da lahko zaobjamejo zelo širok (Računalniške novice)
Tiskanje organov le še vprašanje časa? Tiskanje organov le še vprašanje časa?
pred 8 urami in 50 minutami
V Sloveniji na presaditev organa čaka na stotine bolnikov, zaradi pomanjkanja darovalcev pa ga najverjetneje ne bodo dočakali vsi. Ker so podobne razmere praktično povsod po svetu, raziskovalci iščejo načine, kako bi zagotovili potrebno količino organov brez potrebe po darovalcih. Odločen korak na (Računalniške novice)
P ali prima, poceni počitnice! P ali prima, poceni počitnice!
pred 10 urami in 54 minutami
Ste že slišali za Smart počitnice? To so počitnice, kjer je užitek gromozanski, a za užitke ne porabite gore denarja. In preden vam izdamo skrivnosti Smart počitnic vam zaupamo še, da je Huawei pripravil izredno zanimivo akcijo, kjer ob nakup (Računalniške novice)
Android 10 za bogato paleto telefonov Nokia! Je med njimi tudi vaš? Android 10 za bogato paleto telefonov Nokia! Je med njimi tudi vaš?
pred 11 urami in 10 minutami
Podjetje Google je nedavno uradno predstavilo mobilni operacijski sistem Android 10, ki bo kmalu nared za končne uporabnike. Novost bo sprva seveda na voljo le za novejše Googlove mobilne naprave Pixel. Nekoliko kasneje pa ga bodo prejeli tudi uporabniki drugih novejših mobilnih naprav Android, (Računalniške novice)
Tesla 3 končno na voljo tudi v Sloveniji Tesla 3 končno na voljo tudi v Sloveniji
pred 13 urami in 38 minutami
Podjetje Tesla Motors je že pred dobrimi temi leti predstavilo nadvse zanimiv električni avtomobil, ki si ga lahko privošči širša skupina voznikov, saj je njegova maloprodajna cena nadvse dostopna. Kljub relativno nizki maloprodajni ceni električni avtomobil Tesla Model 3 še vedno ponuja vse (Računalniške novice)
Gospodarstvo potrebuje visokošolske inovacije Gospodarstvo potrebuje visokošolske inovacije
pred 15 urami
Fakulteta je s skoraj 300 zaposlenimi in več kot 200 raziskovalci trenutno ena izmed največjih raziskovalnih organizacij v severovzhodni Sloveniji. Predstavlja močan dejavnik v svojem okolju, še posebej, ker zaposleni na FERI prenašajo vrhunske raziskovalne rezultate na študente in lokalno ter (Računalniške novice)
Ugoden komplet za nadzor stanovanja, pisarne, vikenda, lokala … Ugoden komplet za nadzor stanovanja, pisarne, vikenda, lokala …
pred 16 urami
Iščete zmogljiv video nadzorni sistem visoke kakovosti po kar najboljši ceni? Če je odgovor pritrdilen, je kot nalašč za vas Wi-Fi nadzorni komplet, pri katerem bodo skrbi zaradi kablov odveč.   S kompletom 4 kamer, ki vsebuje že vgrajen snemalnik in 1TB prostora na disku bo vse skupaj še lažje. (Računalniške novice)
OnePlus TV z naprednim zaslonom QLED OnePlus TV z naprednim zaslonom QLED
pred 16 urami in 24 minutami
Pred kratkim smo poročali o nameri podjetja OnePlus da ponudi v prodajo njegov prvi pametni televizor, in sicer pod blagovno znamo OnePlus TV. Novost naj bi bila na voljo v štirih različicah, in sicer z diagonalami velikosti 109,2 centimetrov oziroma 43 palcev, 139,7 centimetrov oziroma 55 palcev, (Računalniške novice)
Kaj je zajtrk prvakov? Kaj je zajtrk prvakov?
pred 1 dnevom in 8 urami
Pravilo 10.000 ur Če bi bilo res potrebnih samo 10.000 ur, potem bi po petih letih službe za sabo že imeli to vsoto ur. Vzeli smo predpostavko, da delate približno 2.000 ur na leto in bi torej morali biti po petih letih službe vrhunski na svojem področju. Kako dobri bi šele morali biti potem po 10, (Računalniške novice)
Vodno hlajeni Redmi Note 8 Pro Vodno hlajeni Redmi Note 8 Pro
pred 1 dnevom, 10 urami in 48 minutami
Relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android se lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To bo povsem držalo tudi za njihov pametni mobilni telefon Redmi Note 8 Pro, ki bo naprodaj še pred jesenjo. Novost bo namreč opremljena z nadvse zmogljivim (Računalniške novice)