Novice (slovenščina) - Računalniške novice

QNAP TS-932X NAS za 9 diskov QNAP TS-932X NAS za 9 diskov
pred 6 urami in 57 minutami
QNAP TS-932X je NAS, ki ga lahko opremite s petimi 3,5-palčnimi trdimi diski in štirimi 2,5-palčnimi SSD-ji ter je prvi NAS na ARM-ju, ki podpira tehnologijo Qtier. Ta kompaktni hibridni NAS se ponaša z dvemi  priključki 10GbE SFP + in je idealen za male in srednje velike organizacije. (Računalniške novice)
Mobilnik nadomešča fotoaparat Mobilnik nadomešča fotoaparat
pred 7 urami in 14 minutami
Dober pametni telefon je zdaj vse, kar potrebujete. Najnovejša generacija kamer, ki so vgrajene v pametne telefone je opremljena z več objektivi, zmogljivimi senzorji in kot najpomembnejše -  pametnimi algoritmi, ki nadomeščajo nastavitve optike, ki so zahtevale leta učenja. Medtem, ko lahko katera (Računalniške novice)
Olajšajte si užitek ali delo … Olajšajte si užitek ali delo …
pred 11 urami in 49 minutami
Danes imate ogromno možnosti, da s svojo mobilnostjo prispevate k čistejšemu okolju, hkrati pa k temu dodate tudi element udobja – s tem, da preklopite na elektriko. Podjetje PRO MAGNET elektrificira - torej predela na električni pogon - skoraj vse, kar se premika. Skoraj pri vsem imate možnost (Računalniške novice)
S tem je Samsung naznanil revolucijo v izdelavi procesorjev! S tem je Samsung naznanil revolucijo v izdelavi procesorjev!
pred 12 urami in 13 minutami
Tokrat imamo zelo dobro novico za vse, ki pogosto posegate po mobilnih napravah, a niste pretirano navdušeni bodisi na njihovimi zmogljivostmi bodisi avtonomijo delovanja. Pri podjetju Samsung so namreč najavili, da so uspešno zaključili z razvojem novega naprednega proizvodnega procesa za (Računalniške novice)
Končno razkrite podrobnosti o prihajajočem Applovem procesorju A13! Končno razkrite podrobnosti o prihajajočem Applovem procesorju A13!
pred 14 urami in 12 minutami
Podjetje TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) je eno izmed največjih proizvajalcev elektronskih komponent na svetu. Uspešno podjetje seveda želi ta položaj ohraniti tudi v prihodnje, to pa bo seveda doseglo le z odločnim napredkom na področju tehnologije izdelave čipov. To je določeno (Računalniške novice)
Razkrite podrobnosti okrog nove generacije konzole PlayStation Razkrite podrobnosti okrog nove generacije konzole PlayStation
pred 14 urami in 13 minutami
Mark Cerny, glavni sistemski arhitekt Sonyjeve izjemno popularne konzole PlayStation 4, je za Wired razkril kar nekaj zanimivih novosti, ki nas čakajo ob prihodu nove generacije Sonyjeve konzole. Med drugim smo izvedeli, da bo konzola bazirala na AMD-jevem silikonu, prav tako pa lahko končno (Računalniške novice)
Električni skiro je za krajše razdalje idealen Električni skiro je za krajše razdalje idealen
pred 15 urami in 13 minutami
Za električnimi skiroji se po cesti več ne oziramo, kot smo se morda še pred leti, saj so postali del našega vsakdana. Čeprav gre za skiroje, hitro pozabimo na to, da smo se včasih morali na njih poganjati in je bil naš doseg precej bolj omejen. Prav s pomočjo elektrike so namreč skiroji postali tako (Računalniške novice)
Britanci razmišljajo o ukinitvi všečkov za mlajše od 18 let Britanci razmišljajo o ukinitvi všečkov za mlajše od 18 let
pred 15 urami in 13 minutami
Urad informacijskega pooblaščenca ("Information Commissioner’s Office - ICO) v Veliki Britaniji je v želji po zaščiti otrok pred velikimi tehnološkimi korporacijami, med svoje zahteve dodal ukinitev všečkov na Facebooku za mlajše od 18 let, prav tako odstranitev možnost "streaks-ov" na Snapchatu. Kot (Računalniške novice)
Dark Mode za Facebook Messenger tudi uradno! Dark Mode za Facebook Messenger tudi uradno!
pred 15 urami in 52 minutami
Programerji neprestano razvijajo in odkrivajo nove stvari, ki bi izboljšale uporabniško izkušnjo njihovih aplikacij. Mednje nedvomno spadajo tudi pogovorne oziroma sporočilne aplikacije, saj nam omogočajo neprestano in neposredno komunikacijo z družinskimi člani, prijatelji in sodelavci. Med temi (Računalniške novice)
Tu je prvi seznam naprav, ki naj bi prejele najnovejši Android Q! Tu je prvi seznam naprav, ki naj bi prejele najnovejši Android Q!
pred 16 urami in 25 minutami
Ljubitelji mobilnega operacijskega sistema Android so marca letos prišli na svoj račun, saj je podjetje Google najavilo prvo poskusno različico najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android Q. Ta je sicer trenutno na voljo le za uporabnike novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine (Računalniške novice)