Novice (slovenščina) - RTV SLO

Bilo je nekoč ... na odprtju igralnice v Novi Gorici Bilo je nekoč ... na odprtju igralnice v Novi Gorici
pred 1 uro in 41 minutami
Ob koncu leta 1984 je v novogoriškem hotelu Park zaživel igralni salon, ki se je pridružil 15 tovrstnim igralnicam v takratni Jugoslaviji.  (RTV SLO)
ZDA Nemčiji izmaknile že plačane maske ZDA Nemčiji izmaknile že plačane maske
pred 2 urama in 39 minutami
Nemčija je obtožila ZDA, da ji je po modelu Divjega zahoda v Bangkoku zaplenila 200. 000 že plačanih zaščitnih mask, ki jih je Berlin naročil za zaščito policistov.  (RTV SLO)
Mario Šoštarić ostaja v Szegedu do leta 2023 Mario Šoštarić ostaja v Szegedu do leta 2023
pred 2 urama in 40 minutami
Slovenski rokometni reprezentant Mario Šoštarić je do leta 2023 podaljšal sodelovanje z madžarskim prvoligašem Pick Szegedom, ki nastopa v Ligi prvakov.  (RTV SLO)
Poostren policijski nadzor prehodov občinskih meja Poostren policijski nadzor prehodov občinskih meja
pred 2 urama in 59 minutami
Od začetka tedna veljajo omejitve gibanja. Odlok do nadaljnjega prepoveduje gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča.  (RTV SLO)
Prišel, videl, spravil Slovence domov - Andrej Šter Prišel, videl, spravil Slovence domov - Andrej Šter
pred 3 urami in 33 minutami
Vodja konzularne službe ministrstva za zunanje zadeve Andrej Šter s svojo neposrednostjo pove tako, kot je, in zadev nikakor ne olepšuje. Tudi zato ga imajo mnogi za popolno nasprotje stereotipne podobe suhoparnega birokrata.  (RTV SLO)
Obračuna Joshue in Puleva 20. junija ne bo Obračuna Joshue in Puleva 20. junija ne bo
pred 3 urami in 41 minutami
Boksarski obračun za naslov svetovnega prvaka v supertežki kategoriji med Britancem Anthonyjem Joshuo in Bolgarom Kubratom Pulevom, ki bi moral biti 20. junija na stadionu Tottenhama v Londonu, je zaradi pandemije novega koronavirusa preložen.  (RTV SLO)
Stiske družin, kjer je prisoten avtizem, so ob zaprtju šol zelo velike Stiske družin, kjer je prisoten avtizem, so ob zaprtju šol zelo velike
pred 12 urami
V Društvu za sprejemanje drugačnih – outisti želijo, da bi družinam, kjer oba starša delata v tako imenovanih kritičnih sektorjih in imajo otroka s posebnimi potrebami, omogočili odsotnost z dela zaradi varstva otroka, tudi če je ta starejši od 10 let.  (RTV SLO)
Stiske družin, v katerih je prisoten avtizem, so ob zaprtju šol zelo velike Stiske družin, v katerih je prisoten avtizem, so ob zaprtju šol zelo velike
pred 12 urami
V Društvu za sprejemanje drugačnih – outisti želijo, da bi družinam, v katerih oba starša delata v t. i. kritičnih sektorjih in ki imajo otroka s posebnimi potrebami, omogočili odsotnost z dela zaradi varstva otroka, tudi če je ta starejši od 10 let.  (RTV SLO)
Kdo bo letošnja vitezinja oziroma vitez poezije? Kdo bo letošnja vitezinja oziroma vitez poezije?
pred 13 urami in 22 minutami
Znanih je dvanajst finalistov letošnjega, dvajsetega Pesniškega turnirja. Pesnice in pesniki se bodo z videoposnetki svojih finalnih pesmi pomerili 25. aprila na Facebooku na strani založbe Pivec, ki turnir organizira.  (RTV SLO)
Francoski zdravnik predlagal preverjanje učinkovitosti cepiva na Afričanih Francoski zdravnik predlagal preverjanje učinkovitosti cepiva na Afričanih
pred 13 urami in 26 minutami
Francoska zdravnika sta bila obtožena rasizma zaradi razprave na televiziji, v kateri je eden od njiju predlagal, da naj se s poskusi v Afriki preveri, ali je cepivo proti tuberkulozi učinkovito tudi proti bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus.  (RTV SLO)