Novice (slovenščina) - RTV SLO

60 let Almodóvarjeve muze, Antonia Banderasa 60 let Almodóvarjeve muze, Antonia Banderasa
pred 2 urama in 5 minutami
Antonia Banderasa množice poznajo po uspešnicah tipa Shrek in Zorro, filmofili po sodelovanju z velikimi režiserji, kakršni so Jonathan Demme, Robert Rodriguez in Steven Soderbergh. Najbolj pa ga je zaznamovala ustvarjalna naveza s Pedrom Almodóvarjem.  (RTV SLO)
Dirka po Guangšiju že 13. odpovedana preizkušnja svetovne serije v tej sezoni Dirka po Guangšiju že 13. odpovedana preizkušnja svetovne serije v tej sezoni
pred 2 urama in 42 minutami
Organizatorji kolesarske Dirke po Guangšiju so na priporočilo kitajske vlade odpovedali zadnjo predvideno dirko letošnje sezone svetovne serije.  (RTV SLO)
Štajerska varda kazensko ovadila nekaj ormoških občinskih svetnikov Štajerska varda kazensko ovadila nekaj ormoških občinskih svetnikov
pred 2 urama in 43 minutami
Štajerska varda je vložila kazensko ovadbo zoper del svetnikov Občine Ormož, ki so ji odrekli gostoljubje. Med drugim svetnikom očita zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic, javno spodbujanje sovraštva in obrekovanje.  (RTV SLO)
Grčijo zajel Grčijo zajel "drugi val" epidemije - za vstop po kopnem potreben negativni test
pred 2 urama in 46 minutami
V Grčiji so v nedeljo potrdili 203 nove okužbe, kar je največ od začetka epidemije. Eden vodilnih epidemiologov v državi je dejal, da je država vstopila v "drugi val" epidemije in je na kritični točki za zajezitev širjenja. Vlada je sprejela več ukrepov.  (RTV SLO)
Inšpektorji zaradi prirejanja zabav nad koprski lokal Inšpektorji zaradi prirejanja zabav nad koprski lokal
pred 2 urama in 49 minutami
Zdravstveni inšpektorat je začel inšpekcijski postopek proti koprskemu lokalu Osare Caffee, kjer so organizirali več zabav, obiskovalci pa niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja.  (RTV SLO)
60 ur za idejo in realizacijo filma: maraton Muvit/6x60 letos na spletu 60 ur za idejo in realizacijo filma: maraton Muvit/6x60 letos na spletu
pred 3 urami in 15 minutami
Danes se je začel maraton ustvarjanja kratkih filmov Muvit/6x60, na katerem morajo prijavljene filmske ekipe v 60 urah ustvariti kratkometražni film, ki ne sme biti krajši od šestih in daljši od osmih minut.  (RTV SLO)
Katherine Schwarzenegger in Chris Pratt postala starša Katherine Schwarzenegger in Chris Pratt postala starša
pred 3 urami in 23 minutami
Igralec Chris Pratt in Katherine Schwarzenegger sta se, kot je potrdil njen brat Patrick Schwarzenegger, razveselila rojstva prvega otroka.  (RTV SLO)
Cena bencina in dizelskega goriva ostaja po en evro za liter Cena bencina in dizelskega goriva ostaja po en evro za liter
pred 3 urami in 24 minutami
Regulirani ceni pogonskih goriv bosta, potem ko je vlada zvišala trošarine, opolnoči ostali nespremenjeni. Tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva bo še naprej en evro za liter.  (RTV SLO)
Marca Marqueza na naslednji dirki še ne bo Marca Marqueza na naslednji dirki še ne bo
pred 3 urami in 30 minutami
V ekipi Honde so potrdili, da bo Marc Marquez izpustil tudi VN Avstrije prihajajoči konec tedna. Katalonec namreč še vedno ni pripravljen za nastop po tem, ko si je na uvodni dirki zlomil roko.  (RTV SLO)
Čilski festival nagradil film Človek s senco Čilski festival nagradil film Človek s senco
pred 3 urami in 41 minutami
Film Človek s senco si je prislužil že osmo nagrado, tokrat za najboljši eksperimentalni celovečerec na šestem čilskem festivalu Concepcion Independent Film Awards (Cifa).  (RTV SLO)