Novice (slovenščina) - RTV SLO

Več kot polovica hotelov ostaja zaprtih, odprti pa so večinoma prazni Več kot polovica hotelov ostaja zaprtih, odprti pa so večinoma prazni
pred 1 uro in 28 minutami
V Avstriji so se odprli hoteli, apartmaji in kampi. Pričakovanja v turizmu so velika, saj je za zdaj turistov malo, meje pa so po večini še zaprte. V hotelih veljajo strogi varnostni ukrepi. Odprli so se tudi muzeji in galerije.  (RTV SLO)
Crvena zvezda pred praznimi tribunami do 31. naslova Crvena zvezda pred praznimi tribunami do 31. naslova
pred 1 uro in 36 minutami
Nogometaši Crvene zvezde so osvojili tretji zaporedni, skupno pa 31. naslov prvaka Srbije, potem ko so na tekmi 27. kroga super lige premagali Rad na Banjici v Beogradu s 5:0 (3:0).  (RTV SLO)
Urban Vovk: Kdo drug in kje drugje Urban Vovk: Kdo drug in kje drugje
pred 1 uro in 37 minutami
Urban Vovk je opazen, vsestranski akter na literarnem prizorišču, tehten in cenjen literarni kritik, esejist, urednik, prevajalec in mentor. Njegova peta knjiga že z naslovom Kdo drug in kje drugje namiguje, da je njegovo delo v fazi prestrukturiranja.  (RTV SLO)
Volvo bo zares omejil hitrost vseh svojih vozil Volvo bo zares omejil hitrost vseh svojih vozil
pred 1 uro in 47 minutami
Vsi novi volvi bodo imeli vgrajen sistem za omejevanje hitrosti in bodo pospešili le še do 180 kilometrov na uro.  (RTV SLO)
Po ZDA množični protesti zaradi policijskega nasilja, tudi pred Belo hišo Po ZDA množični protesti zaradi policijskega nasilja, tudi pred Belo hišo
pred 1 uro in 48 minutami
Po ZDA so se nadaljevali množični protesti, ki jih je sprožil policijski uboj temnopoltega Georgea Floyda v Minneapolisu. Prišlo je tudi do spopadov med protestniki in policijo. Ljudje so protestirali tudi pred Belo hišo.  (RTV SLO)
Ali industrijski lobi kljub okužbam ni dovolil zaprtja tovarn? Ali industrijski lobi kljub okužbam ni dovolil zaprtja tovarn?
pred 1 uro in 50 minutami
Italijanska vlada naj bi do konca tedna presodila, ali bo 3. junija dokončno sprostila gibanje prebivalstva med deželami. Število bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, se pospešeno zmanjšuje, takih je zdaj dobrih 46. 000.  (RTV SLO)
Začenja se spomladanski rok splošne in poklicne mature Začenja se spomladanski rok splošne in poklicne mature
pred 2 urama in 21 minutami
Na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah se s pisnim izpitom iz angleščine začenja izpitni rok spomladanske splošne in poklicne mature.  (RTV SLO)
Ponovni zagon najverjetneje konec julija na Floridi Ponovni zagon najverjetneje konec julija na Floridi
pred 2 urama in 26 minutami
Vodilni možje košarkarske Lige NBA so v petek znova razpravljali o nadaljevanju tekmovanja, prekinjenega zaradi novega koronavirusa. Kocka še ni padla, a kot najverjetnejši scenarij se omenja Disneyjev "mehurček" na Floridi.  (RTV SLO)
Potrjeno: Seria A se nadaljuje 20. junija Potrjeno: Seria A se nadaljuje 20. junija
pred 2 urama in 58 minutami
Italijanska nogometna liga je potrdila, da se bo Serie A, ki je bila 9. marca prekinjena zaradi epidemije novega koronavirusa, nadaljevala tretji junijski konec tedna, to je 20. in 21. junija.  (RTV SLO)
"Hura za svobodo Montmartra. Dol s stolpnicami!"
pred 3 urami in 26 minutami
Pariz v 20. letih 20. stoletja: mesto, kjer ustvarjajo Picasso, Magritte, Miró in Marc Chagall, za peresom pa Proust, Sartre, Cocteau in seveda Hemingway, pa Ezra Pound.  (RTV SLO)