Novice (slovenščina) - RTV SLO

Ana Svetel: Dobra družba Ana Svetel: Dobra družba
pred 48 minutami
Dobro družbo Ane Svetel sestavlja enaindvajset situacijsko intrigantnih pripovedi s poudarkom na spontanih poskusih premagovanja prostorskih in medsebojnih razdalj.  (RTV SLO)
McDavid ob vrnitvi že čaral v Los Angelesu, Kopitar le ublažil poraz McDavid ob vrnitvi že čaral v Los Angelesu, Kopitar le ublažil poraz
pred 1 uro in 29 minutami
Najboljši hokejist Lige NHL se je po vrnil na led po šestih izpuščenih tekmah in že takoj je bil usoden. Connor McDavid je z izjemnim golom in dvema podajama za Edmonton potopil Los Angeles (4:2).  (RTV SLO)
Na spletni klepet prihaja zmagovalka Eme, Ana Soklič Na spletni klepet prihaja zmagovalka Eme, Ana Soklič
pred 1 uro in 36 minutami
Ob 11. 30 bo gostja MMC-jeve spletne klepetalnice zmagovalka Eme 2020 Ana Soklič. Kako je praznovala zmago? Ali že razmišlja o morebitnih dodelavah skladbe Voda? Vse to in še več - v spletnem klepetu.  (RTV SLO)
Anketa: SDS vodi, LMŠ-ju podpora pada Anketa: SDS vodi, LMŠ-ju podpora pada
pred 1 uro in 41 minutami
Zadnja javnomnenjska anketa, ki jo je za POP TV opravila Mediana, kaže najvišjo podporo stranki SDS. Podpora LMŠ-ju v zadnjih tednih pada, na tretjem mestu je Levica.  (RTV SLO)
Izrael izvedel nove zračne napade na Damask in Gazo Izrael izvedel nove zračne napade na Damask in Gazo
pred 1 uro in 47 minutami
Izrael je potrdil, da je izvedel zračne napade v sirskem glavnem mestu Damask in okupirani Gazi. Palestinsko gibanje Islamski džihad je sporočilo, da sta v Siriji v napadih umrla dva njihova pripadnika.  (RTV SLO)
Katere pesmi bo morala Ana premagati za preboj v finale? Katere pesmi bo morala Ana premagati za preboj v finale?
pred 2 urama in 3 minutami
Kolaž letošnjih pesmi, ki jih bomo slišali na evrovizijskem odru, se počasi sestavlja. Izmed 41 sodelujočih držav jih je skladbe, na katere bodo stavili v Rotterdamu, že razkrilo 14. V soboto sta zmagovalca dobili Slovenija in Ukrajina.  (RTV SLO)
Zaradi gorečih odpadkov gost smrad in dim na Teznem Zaradi gorečih odpadkov gost smrad in dim na Teznem
pred 2 urama in 5 minutami
V nedeljo zvečer je zagorelo v podjetju Gorenje Surovina na Teznem v Mariboru, ki se ukvarja z zbiranjem in predelovanjem odpadkov. Okolico sta zajela gost dim in smrad, vzrok požara pa še ni znan.  (RTV SLO)
Trifunović: Bolje, da je pritisk na meni kot na igralcih Trifunović: Bolje, da je pritisk na meni kot na igralcih
pred 2 urama in 12 minutami
Slovenski košarkarji so mučili tudi na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021, ko so v Kopru gostili Avstrijo (85:78). "Zavedamo se, da na teh dveh tekmah nismo pokazali dobre igre," je povedal Jaka Blažič.  (RTV SLO)
Tatum nasul Lakersom 41 točk, zadnjo besedo pa je imel James Tatum nasul Lakersom 41 točk, zadnjo besedo pa je imel James
pred 8 urami in 51 minutami
Največje rivalstvo v zgodovini Lige NBA je znova zacvetelo. V pravi poslastici so košarkarji LA Lakersov premagali Boston s 114:112. To je bil napet obračun ekip, ki sta skupaj osvojili kar 33 naslovov prvaka.  (RTV SLO)
"Nori" Mike umrl med dokazovanjem, da je Zemlja ploščata
pred 11 urami in 47 minutami
Pri poskusu dokazovanja, da je Zemlja ploščata, se je smrtno ponesrečil razvpiti ameriški drznež "Nori" Mike Hughes. 64-letnik se je sredi kalifornijske puščave skušal izstreliti z doma zgrajeno raketo.  (RTV SLO)