Novice (slovenščina) - RTV SLO

Mesec: Mesec: "35 milijonov evrov bodo vzeli invalidom in revnim upokojencem"
pred 2 urama
Vlada je pripravila osnutek predloga zakona o ukrepih za uravnoteženje proračuna za 2020 in 2021, ki naj bi omejil nekatere izdatke, povezane tudi s socialnimi transferji. Ostro se je odzval Luka Mesec, ki je predlog označil za Zujf vlade Marjana Šarca.  (RTV SLO)
Cardi B članica tolpe, a losangeleške, ne newyorške? Cardi B članica tolpe, a losangeleške, ne newyorške?
pred 2 urama in 21 minutami
Raperka Cardi B je zanikala članstvo v zloglasni tolpi Nine Trey potem, ko jo je tega na sodišču obtožil njen raperski kolega Tekashi 6ix9ine, ki mu sodijo zaradi posedovanja strelnega orožja in izsiljevanja.  (RTV SLO)
Spanje pred parlamentom: Stanovanjska problematika je že zdavnaj postala kriza Spanje pred parlamentom: Stanovanjska problematika je že zdavnaj postala kriza
pred 2 urama in 22 minutami
Strma rast cen stanovanj, neprimerna stanovanja in dotrajan stanovanjski fond so posledice prepuščanja stanovanjske politike trgu, je glavno sporočilo protesta Kje bomo pa jutri spali, v katerem so protestniki pred parlamentom zahtevali spremembe.  (RTV SLO)
OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019 OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019
pred 2 urama in 33 minutami
Najbolj kulturna šola v letu 2019 je postala osnovna šola Boštanj. Njihov šolski prostor je poln različnih aktivnosti, ki vsakodnevno spodbujajo in širijo obzorja kulture, so navedli v obrazložitvi.  (RTV SLO)
Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda
pred 3 urami in 25 minutami
Lutkovna predstava Obisk za medveda, ki jo bodo drevi premierno predstavili v Mini teatru, pripoveduje o samotarskem medvedu, ki ne mara obiskov, a vse se spremeni, ko ga obišče majhna siva miš, ki se nikakor ne pusti odgnati.  (RTV SLO)
Kim Kardashian premaknila porod hčerke zaradi manikure Kim Kardashian premaknila porod hčerke zaradi manikure
pred 4 urami in 4 minutami
Kim Kardashian je po šestih letih razkrila, kako je bil videti njen dan junija 2013, ko je rodila svojega prvega otroka, hčerko North West.  (RTV SLO)
Bedene v polfinalu Metza proti staremu znancu Paireju Bedene v polfinalu Metza proti staremu znancu Paireju
pred 4 urami in 12 minutami
Aljaž Bedene se je na turnirju v Metzu uvrstil v polfinale, potem ko je s 6:4 in 7:5 premagal Španca Pabla Carrena Busto. V soboto se bo znova srečal z Benoitom Pairejem.  (RTV SLO)
Avstrija bo državljanstvo podelila tudi potomcem žrtev nacizma Avstrija bo državljanstvo podelila tudi potomcem žrtev nacizma
pred 4 urami in 27 minutami
Glede na novo zakonodajo bodo avstrijsko državljanstvo lahko pridobili otroci, vnuki in pravnuki žrtev nacističnega režima, ki so do leta 1955 zaradi preganjanja Avstrijo zapustili ali se vanjo niso mogli vrniti.  (RTV SLO)
Američani na veleposlaništvu na Kubi verjetno oglušeli zaradi pesticidov Američani na veleposlaništvu na Kubi verjetno oglušeli zaradi pesticidov
pred 4 urami in 40 minutami
Vzrok za skrivnostno izgubo sluha nekaterih članov osebja na ameriškem veleposlaništvu na Kubi naj ne bi bili odgovorni zvočni napadi, temveč nevrotoksini, prisotni v pesticidih.  (RTV SLO)
Na oder ljubljanske Drame stopa Saloma, eden najbolj fatalnih ženskih likov v dramatiki Na oder ljubljanske Drame stopa Saloma, eden najbolj fatalnih ženskih likov v dramatiki
pred 4 urami in 48 minutami
Ljubljanska Drama zaganja novo sezono, posvečeni ljubezni, s simbolistično poetično igro Saloma izpod peresa Oscarja Wilda. Oder bo že nocoj prežela predpremierna uprizoritev, ki ji v soboto sledi še slavnostna premiera.  (RTV SLO)