Novice (slovenščina) - RTV SLO

Na domačem dvorišču zrasel 2,5-kilogramski avokado Na domačem dvorišču zrasel 2,5-kilogramski avokado
pred 1 uro in 35 minutami
V najnovejši knjigi rekordov je v drugem poskusu vpisana tudi družina s Havajev, ki se lahko pohvali s tem, da je na njihovem drevesu zrasel najtežji avokado na svetu – ta tehta kar 2,54 kilograma.  (RTV SLO)
Spor dveh ustavnih sodnikov: Jaklič proti Accettu Spor dveh ustavnih sodnikov: Jaklič proti Accettu
pred 2 urama in 15 minutami
Ustavni sodnik Klemen Jaklič je izpostavil domnevno sporno ravnanje njegovega sodniškega kolega Mateja Accetta, ki mu očita pritiskanje in laganje, predvsem v zvezi z Accettovim sodelovanjem pri sestavi programa za stranko SMC.  (RTV SLO)
Colorado v Washingtonu dobil tudi peto tekmo sezone Colorado v Washingtonu dobil tudi peto tekmo sezone
pred 2 urama in 20 minutami
Colorado na samem začetku sezone 2019/20 upravičuje ime Plaz, saj ruši vse pred seboj. Na peti tekmi je Avalanche s 6:3 povozil predlanskega prvaka Washington. Popolnega izkupička pa nima več Edmonton, ki je s 3:1 klonil pri Chicagu.  (RTV SLO)
ZDA pozvale k premirju v Siriji in proti Turčiji uvedle sankcije ZDA pozvale k premirju v Siriji in proti Turčiji uvedle sankcije
pred 2 urama in 30 minutami
Podpredsednik ZDA Mike Pence je sporočil, da je predsednik ZDA Donald Trump v telefonskem pogovoru s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom zahteval takojšnje premierje v Siriji.  (RTV SLO)
36 točk in 23 skokov naveze Dončić-Porzingis za zmago Dallasa 36 točk in 23 skokov naveze Dončić-Porzingis za zmago Dallasa
pred 2 urama in 49 minutami
Dallas je po treh porazih prišel do prve pripravljalne zmage, ko je s 107:70 doma gladko premagal Oklahomo City. Svojo moč je pri Dallasu pokazala latvijsko-slovenska naveza Kristaps Porzingis-Luka Dončić, ki je skupaj dosegla 36 točk in 23 skokov.  (RTV SLO)
Rimac: Miller-McIntyre igra na visoki ravni, a sposoben je še bistveno več Rimac: Miller-McIntyre igra na visoki ravni, a sposoben je še bistveno več
pred 3 urami in 11 minutami
V Ligi ABA so košarkarji Cedevite Olimpije dobili obe srečanji, v Evropskem pokalu pa obe izgubili. "Pred nami je zelo pomembna tekma, saj ne smemo začeti s tremi porazi," je pred gostovanjem v Brescii dejal Codi Miller-McIntyre.  (RTV SLO)
(Z)lomimo predsodke! (Z)lomimo predsodke!
pred 3 urami in 38 minutami
MMC začenja serijo videoprispevkov Predsodki! Besedo imajo tisti, ki zaradi predsodkov najbolj trpijo. Vsak torek na MMC-ju.  (RTV SLO)
Predsodki! - Besedo imajo njihove žrtve Predsodki! - Besedo imajo njihove žrtve
pred 3 urami in 38 minutami
Joj, kakšen je. Kako more? Če bi se to meni zgodilo, ne vem, kaj bi … Kako lahko kaj takšnega naredi iz sebe? Pa kdo sprejme takšno odločitev? To ne spada v naš prostor! Vsi oni so isti … Pojdimo proč! (RTV SLO)
Mati otroka z downovim sindromom: Po vseh teh letih ga še vedno gledajo. In to malo boli. Mati otroka z downovim sindromom: Po vseh teh letih ga še vedno gledajo. In to malo boli.
pred 3 urami in 50 minutami
"Z vašim otrokom tako in tako nič ne bo, dajte ga v zavod," je materi danes 27-letnega Gregorja, ki ima downov sindrom, dejala mlada logopedinja, ko je bil Gregor star tri leta.  (RTV SLO)
Tour 2020 se predstavi in ali bo Roglič prejel zlato kolo? Tour 2020 se predstavi in ali bo Roglič prejel zlato kolo?
pred 4 urami in 24 minutami
Opoldne se bo v Parizu razgrnila trasa največje kolesarske dirke na svetu - Tour de France 2020, kjer bo na najvišja mesta predvidoma ciljal tudi Primož Roglič. Zasavski orel je sočasno tudi med 12 finalisti za prestižni Velo d'Or.  (RTV SLO)