Novice (slovenščina) - RTV SLO

Netanjahu umaknil zahtevo za imuniteto Netanjahu umaknil zahtevo za imuniteto
pred 1 uro in 51 minutami
Izraelski premier Benjamin Netanjahu, ki je obtožen korupcije, je sporočil, da umika zahtevo za priznanje imunitete, ki jo je v začetku meseca vložil v parlament.  (RTV SLO)
Slovenija bo nastopila na prvem polfinalnem večeru Evrovizije Slovenija bo nastopila na prvem polfinalnem večeru Evrovizije
pred 2 urama in 8 minutami
V rotterdamski mestni hiši je potekal polfinalni žreb vrstnega reda za 65. pesem Evrovizije. Slovenija bo nastopila 12. maja, na prvem polfinalnem večeru.  (RTV SLO)
Suzana Koncut Suzana Koncut
pred 2 urama in 24 minutami
Ne spomnim se, da bi kdaj prevajala zares slabo napisano knjigo, raje jo zavrnem, nima smisla. V delih, v katerih sicer večinoma vse stoji, so napake prej spodrsljaji, malenkostne pozabe, spregledane zaradi gostote ali kompleksnosti.  (RTV SLO)
Zagovorniki neodvisnosti: Zapor je samo en korak k svobodi Zagovorniki neodvisnosti: Zapor je samo en korak k svobodi
pred 2 urama in 50 minutami
Zagovorniki katalonske neodvisnosti, ki zaradi vloge pri poskusu odcepitve Katalonije od Španije prestajajo dolgoletne zaporne kazni, so se udeležili zaslišanja v katalonskem parlamentu.  (RTV SLO)
"Črni Salvini" gre pod kladivo, portretiranec sprva napovedal morebitno sodelovanje
pred 2 urama in 53 minutami
Umetnik Luigi Christopher Veggetti Kanku se je odločil zagnati spletno dražbo, v okviru katere pa je na prodaj ena sama stvaritev, in sicer portret vodje italijanske skrajno desne stranke Liga Mattea Salvinija, na katerem je upodobljen s črnim obrazom.  (RTV SLO)
Dinarta na klopi Francije nasledil Guillaume Gille Dinarta na klopi Francije nasledil Guillaume Gille
pred 3 urami in 22 minutami
Francosko rokometno reprezentanco bo vodil Guillaume Gille, ki je bil do zdaj pomočnik selektorja Didierja Dinarta, pod čigar vodstvom je Francija pogorela na nedavnem evropskem prvenstvu.  (RTV SLO)
Nova spletna senzacija – izziv Dolly Parton Nova spletna senzacija – izziv Dolly Parton
pred 3 urami in 41 minutami
Legenda ameriške kantriglasbe Dolly Parton je poskrbela za novo spletno seznacijo. S kolažem štirih fotografij, ki prikazujejo vedenje ljudi na različnih družbenih omrežjih, je sprožila val posnemovalcev, pridružili pa so se mu tudi znani Slovenci.  (RTV SLO)
Zakonodajni predlogi, ki bodo verjetno ostali v predalih vlade Marjana Šarca Zakonodajni predlogi, ki bodo verjetno ostali v predalih vlade Marjana Šarca
pred 3 urami in 49 minutami
Po odstopu premierja Marjana Šarca je jasno, da bodo zastali nekatere nujne reforme in ukrepi. V zraku so obviseli ukinitev dopolnilnega zavarovanja, volilna zakonodaja, nagrajevanje v javnem sektorju, stanovanjski zakon, dolgotrajna oskrba . . .  (RTV SLO)
Peter Rezman: Mesto na vodi Peter Rezman: Mesto na vodi
pred 4 urami
Roman Petra Rezmana Mesto na vodi ostaja zvest velenjskemu koloritu in premogovniški tematiki, a avtor je v njem prvič segel tudi po nekaterih žanrskih elementih.  (RTV SLO)
TV SLO 2/MMC: Ob 17.45 prva vožnja iz Schladminga TV SLO 2/MMC: Ob 17.45 prva vožnja iz Schladminga
pred 4 urami in 31 minutami
Svetovni pokal alpskih smučarjev se nadaljuje v Schladmingu, kjer bo zvečer na sporedu še ena klasika, slalom na progi Planai. Prva vožnja se bo začela ob 17. 45, prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.  (RTV SLO)