Novice (slovenščina)

»Preveč je politikov, ki se pretvarjajo, da ni nobene nevarnosti«
pred 6 urami in 19 minutami
"Vsi, ki polagamo vence, spletene iz rož, besed ali glasbe, na te svete kraje nečloveškega trpljenja in premnogih smrti, vemo in gledamo, kako se zlo razrašča. Spoznavamo, da nismo dovolj pogumni, da bi se z njim borili brez omahovanja, brez preračunljivosti in nepopustljiv."preberite več »  (Mladina)
»Vlada je za strmoglavljenje svoje podpore v celoti zaslužna sama«
pred 6 urami in 19 minutami
"Sedanja koalicija razloge za svojo porazno priljubljenost – nižjo je imela le še Pahorjeva vlada na vrhuncu gospodarske krize – vidi v zaroti medijev, ki se je tokrat razširila vse do uredništev Economista in Financial Timesa: da o New York Timesu, tej 'liberalni tovarni lažnih novic', niti ne govorimo. Pa še dlje, vse do visokih predstavnikov Sveta Evrope in evropske komisije.preberite več »  (Mladina)
Borštnikovo srečanje v živo
pred 6 urami in 19 minutami
Med 14. in 27. junijem bo potekal 56. festival Borštnikovo srečanje, ki ga bodo izvedli v živo, čeprav so se mnogi drugi odločili za hibridne oblike. Kot je povedal umetniški direktor Aleš Novak, festival prinaša kakovosten in raznolik gledališki program in je pomemben za promocijo ter uveljavljanje slovenske gledališke ustvarjalnosti, povezanost slovenskega gledališkega prostora, razvoj novih občinstev,...preberite več »  (Mladina)
Nedeljska poezija #69
pred 6 urami in 19 minutami
V rubriki Nedeljska poezija vsak teden objavljamo pesem po našem izboru iz pesniške zbirke slovenske avtorice ali avtorja, izdane v zadnjih letih. Tokrat pesem Alje Adam iz zbirke Privlačnosti.preberite več »  (Mladina)
Judoistka Ana Velenšek z zmago in porazom s SP-ja Judoistka Ana Velenšek z zmago in porazom s SP-ja
pred 7 urami in 31 minutami
Judoistka Ana Velenšek, nosilka bronastega odličja na olimpijskih igrah pred petimi leti v Rio de Janeiru, je na svetovnem v Budimpešti v odprti ženski kategoriji doživela zmago in poraz in se predčasno poslovila.  (RTV SLO)
Slovenske nogometašice boljše od Hrvaške Slovenske nogometašice boljše od Hrvaške
pred 7 urami in 46 minutami
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1).  (RTV SLO)
Skupina B: Belgija - Rusija (postavi) Skupina B: Belgija - Rusija (postavi)
pred 9 urami in 53 minutami
Današnji spored na evropskem prvenstvu v nogometu se bo končal s tekmo Rusija – Belgija (v St. Peterburgu), ki se bo začela ob 21. 00.  (RTV SLO)
Skupina B: Belgija - Rusija 3:0 (Lukaku 88.) Skupina B: Belgija - Rusija 3:0 (Lukaku 88.)
pred 9 urami in 53 minutami
Današnji spored na evropskem prvenstvu v nogometu se končuje s tekmo Rusija – Belgija. Tekma na stadionu Krestovski v St. Peterburgu se je začela ob 21. 00.  (RTV SLO)
Belgija na krilih Lukakuja do zanesljive zmage nad Rusijo Belgija na krilih Lukakuja do zanesljive zmage nad Rusijo
pred 9 urami in 53 minutami
Nogometaši Belgije so na stadionu Krestovski v St. Peterburgu kljub glasni podpori ruskih navijačev upravičili vlogo favoritov in dosegli zanesljivo zmago nad Rusi (3:0) v skupini B.  (RTV SLO)
Moskovski župan zaradi porasta okužb razglasil teden dni počitnic Moskovski župan zaradi porasta okužb razglasil teden dni počitnic
pred 10 urami in 20 minutami
Moskovski župan Sergej Sobjanin je zaradi porasta okužb z novim koronavirusom prihodnji teden od torka do petka razglasil dela proste dneve.  (RTV SLO)