Novice (slovenščina)

»Če je dež, vam bo Uber zaračunal 20 evrov, če pa je sonce, pa 5 evrov«
pred 2 urama in 52 minutami
"Ne glede na to, kar Uber pravi, da bo počel v Sloveniji, je jasno, kot kaže tudi praksa v tujini, da se, če je le mogoče, izogiba plačevanju pravičnega dela davkov. In predvsem, da se izogiba kakršnikoli odgovornosti do voznikov s tem, ko ne prizna, da deluje kot delodajalec. To pa je točka, ki bi se ji morala posvetiti država in ki lahko skrbi vse nas, državljane in državljanke, saj je Uber eno tistih podjetij,...preberite več »  (Mladina)
Zgodba edinega serijskega zmagovalca v zgodovini slovenskega moškega alpskega smučanja
pred 2 urama in 52 minutami
Na spletni strani Tretji oder bodo 17. aprila ob 20.00 v živo iz Slovenskega mladinskega gledališča prenašali predstavo Rokova modrina, ki je posvečena preminulemu smučarskemu šampionu Roku Petroviču, nastala pa je po besedilu Boštjana Videmška. Režiser Matjaž Pograjc se je na življenjsko zgodbo edinega serijskega zmagovalca v zgodovini slovenskega moškega alpskega smučanja ozrl skozi prizmo kafkovsko jalovega...preberite več »  (Mladina)
»Jaz sem tisti, ki se bo odločil, kaj z mandatom, nihče drug«
pred 2 urama in 52 minutami
"Ta mandat poslanca je moj, v stranki SMC sem dobil največji odstotek glasov, še enkrat več, kot je bilo povprečje stranke, in skoraj 50 odstotkov več glasov kot prvi poslanec za mano. Sprejel bom odgovorno odločitev do stranke in gospodarstva."preberite več »  (Mladina)
Poziv k ustavitvi prodaje živih divjih živali na tržnicah s hrano
pred 2 urama in 52 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je pozvala k prepovedi prodaje živih divjih živali na tržnicah s hrano, da bi tako zajezili možnost pojava številnih novih bolezni, poročajo tuje tiskovne agencije. Kljub temu, da tradicionalne tržnice igrajo osrednjo vlogo pri zagotavljanju hrane in preživetja za velik del prebivalstva, bi prepoved prodaje živih divjih živali lahko ščitila zdravje tako tamkajšnjih...preberite več »  (Mladina)
Boste za podelitev oskarjev res potrebovali sončna očala?
pred 2 urama in 52 minutami
Ljubitelji filmov, ki so že naveličani filmov in podeljevanja filmskih nagrad prek zooma, bodo na svoj račun prišli na letošnji podelitvi oskarjev. Producenti obljubljajo, da bodo prireditev skušali narediti kar se da filmsko oziroma kar kot film. V njem bo nastopilo 15 zvezdnikov, med njimi Harrison Ford, Brad Pitt in Reese Witherspoon.preberite več »  (Mladina)
V Rimu naj bi na Euru dovolili 25-odstotno zasedenost stadiona V Rimu naj bi na Euru dovolili 25-odstotno zasedenost stadiona
pred 4 urami in 27 minutami
Na bližnjem evropskem prvenstvu v nogometu naj bi v Italiji oziroma na olimpijskem stadionu v Rimu italijanske oblasti dovolile prisotnost gledalcev, in sicer 25-odstotno zasedenost stadiona.  (RTV SLO)
Burna razprava o strategiji izstopa iz premoga Burna razprava o strategiji izstopa iz premoga
pred 4 urami in 29 minutami
Velenjski svetniki so večinoma zelo kritični do osnutka nacionalne strategije za izstop iz premoga in predvidene letnice izstopa 2033. Pred določitvijo letnice prenehanja izkopavanja premoga mora biti sprejet zakon o zapiranju premogovnika, menijo.  (RTV SLO)
Arhitekti: Javni natečaji so Arhitekti: Javni natečaji so "birokratska ovira", a v javnem interesu
pred 5 urami
V Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije se ne strinjajo s predlogom vlade za odpravo obveznosti javnih arhitekturnih natečajev. Tovrstna "birokratska ovira pred mnogimi negativnimi praksami javnega naročanja" se jim zdi namreč nujno potrebna.  (RTV SLO)
Libija izpustila enega najbolj iskanih tihotapcev ljudi Libija izpustila enega najbolj iskanih tihotapcev ljudi
pred 5 urami
Libijske oblasti so izpustile moškega, ki ga opisujejo kot enega najbolj iskanih tihotapcev ljudi, proti kateremu je zaradi neposredne povezanosti s sabotažami čolnov s prebežniki Varnostni svet ZN-a uvedel sankcije.  (RTV SLO)
Komisija v zadevi Kangler soočila nekdanjega direktorja Nigrada in kriminalista Komisija v zadevi Kangler soočila nekdanjega direktorja Nigrada in kriminalista
pred 5 urami in 7 minutami
Preiskovalna komisija DZ-ja o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi je soočila priči, nekdanjega direktorja Nigrada Srečka Hvauca in kriminalista Aleksandra Geršovnika, saj so se njune izjave glede prvega srečanja razlikovale.  (RTV SLO)