Novice (slovenščina)

Občinska stanovanja, ki so jih pred leti privatizirali, bi zdaj radi nazaj
pred 6 urami in 9 minutami
V nekaterih delih nemške prestolnice Berlin tudi ljudje z dobrimi plačami težko najdejo stanovanje, ki si ga lahko privoščijo. Zaradi tega namerava civilna iniciativa organizirati referendum z zahtevo za sprejem zakona o »podružbljenju« stanovanj v lasti velikih zasebnih nepremičninskih družb. Po poročanju Focusa civilna iniciativa že leto dni zahteva »razlastitev« stanovanj ...preberite več »  (Mladina)
Skoraj filmska zgodba reševanja nekega kluba
pred 6 urami in 9 minutami
Predstavljajte si, da ste na svojem poklicnem področju zelo dobri, nadpovprečno uspešni in izjemno produktivni, zato se za vaše usluge začnejo zanimati tudi številna tuja podjetja. Ponujajo vam boljše pogoje za delo in višje plačilo. Po tehtnem premisleku se odločite za selitev v tujino, saj vam bo to pomagalo pri naslednjem koraku vaše kariere. Izberete podjetje z dolgo tradicijo in velikim mednarodnim ugledom.preberite več »  (Mladina)
Ko se zabava sprevrže v delirično nočno moro
pred 6 urami in 9 minutami
V Koloseju bo od 24. januarja dalje na ogled plesna groljivka Vrhunec v režiji Gasparja Noéja, predstavnika novega francoskega ekstremizma. Njegove filme kritiki opisujejo kot eksperimente, v katerih preizkuša zmožnost in trpežnost publike v soočenju s temno platjo človeške narave. Vrhunec je ekstatična, hipnotična in srh vzbujajoča zgodba o zabavi, ki se sprevrže v delirično n...preberite več »  (Mladina)
Barcelona trepetala vse do vstopa Messija Barcelona trepetala vse do vstopa Messija
pred 7 urami in 8 minutami
Nogometaši Barcelone so dosegli sedmo zaporedno prvenstveno zmago. Leganes je na Camp Nouu izenačil na 1:1, nato pa je vstopil Lionel Messi in zrežiral zmago Kataloncev s 3:1.  (RTV SLO)
DJ Umek in njegova izbranka Senka stopila pred oltar DJ Umek in njegova izbranka Senka stopila pred oltar
pred 9 urami in 12 minutami
Slovenski DJ, ki se lahko pohvali tudi s svetovno slavo, mnogi pa ga imajo tudi ga enega izmed začetnikov slovenske elektronske glasbene scene, se je poročil s svojo izbranko Senko Halebić.  (RTV SLO)
Brazilci utišali 7.000 hrvaških navijačev v Kölnu Brazilci utišali 7.000 hrvaških navijačev v Kölnu
pred 10 urami in 7 minutami
Brazilci so pripravili presenečenje na svetovnem prvenstvu v rokometu, saj so na kolena spravili favorizirano Hrvaško (29:26). Tekmo v Kölnu je spremljalo kar 7. 000 Hrvatov.  (RTV SLO)
Brazilci utišali 7.000 Hrvatov v Kölnu Brazilci utišali 7.000 Hrvatov v Kölnu
pred 10 urami in 7 minutami
Brazilci so pripravili presenečenje na svetovnem prvenstvu v rokometu, saj so na kolena spravili favorizirano Hrvaško (29:26).  (RTV SLO)
V Zimbabveju vre zaradi najvišjih cen goriva na svetu V Zimbabveju vre zaradi najvišjih cen goriva na svetu
pred 10 urami in 28 minutami
Vlada v Zimbabveju je sporočila, da je bil odziv varnostnih sil na proteste ta teden, v katerih je umrlo več ljudi, "samo delček tega, kar bodo državljani izkusili".  (RTV SLO)
V Zimbabveju vre zaradi najdražjih cen goriva na svetu V Zimbabveju vre zaradi najdražjih cen goriva na svetu
pred 10 urami in 28 minutami
Vlada v Zimbabveju je sporočila, da je bil odziv varnostnih sil na proteste ta teden, v katerih je umrlo več ljudi, "samo delček tega, kar bodo državljani izkusili".  (RTV SLO)
Umrl sloviti hollywoodski producent Andrew Vajna Umrl sloviti hollywoodski producent Andrew Vajna
pred 10 urami in 49 minutami
V Budimpešti je v 75. letu umrl nekdanji hollywoodski producent Andrew Vajna. V ZDA se je podpisal pod približno 50 filmov, večinoma akcijskega žanra, tudi pod kultnega Terminatorja in Ramba.  (RTV SLO)