Novice (slovenščina)

TV namigi: Balthazar, Preverjeno in nogomet TV namigi: Balthazar, Preverjeno in nogomet
pred 56 minutami
Na Fox Crime bo nocoj premiera nadaljevanke o zbadljivem patologu, v oddaji Preverjeno tokrat med drugim o veganih in najbogatejših Slovencih, slovenska nogometna reprezentanca pa bo zaključila kvalifikacije za EP. (Delo)
Za dijake gre
pred 56 minutami
"Z obžalovanjem ugotavljamo, da se država odloča, da je nesmiselno ohranjati in obnavljati spomenik za potrebe šole, še več, najbolje je, če se državni delež spomenika proda," je povedal Gregor Markelj, ravnatelj Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, katere usoda prostorov v Plečnikovih Križankah v Ljubljani visi na nitki. Ker sta tudi izobrazba in dediščina postali poligon neoliberalnih apetitov, so se na...preberite več »  (Mladina)
Oddaja Jožeta Možine je kršila novinarske standarde
pred 56 minutami
Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija je dala prav mojim očitkom o oddaji Intervju, v kateri je Jože Možina gostil sodnika Zvjezdana Radonjića. O tem, na kakšen način so voditelj oddaje, urednica oddaje Lidija Hren in odgovorna urednica Manica J. Ambrožič več kot očitno kršili »Poklicna merila in načela novinarske etike v programih RTV Slovenija«, v katerih je zapisano, da je nepristranskost...preberite več »  (Mladina)
Svetlana Makarovič: »To je iztrebek, ki naj bi bil satiričen in ki je poln obrekovanja«
pred 56 minutami
"Jaz pravim iztrebek, ki naj bi bil satiričen in ki je poln obrekovanja. Mislim, da se tega ne dela in da je to kršitev avtorske pogodbe. V najini knjigi pa nima ta tekst kaj iskati, tem bolj, ker je slabo napisan, kajti satirik pa Aleš Šteger ne zna biti." (Svetlana Makarovič, pisateljica, o "vsiljenem" uredniškem dodatku v njeni novi knjigi Luciferka, zaradi katerega se je sporekla z Alešem Štegerjem z založbe...preberite več »  (Mladina)
Spadate med ljudi, ki vstajajo, ko se drugi šele odpravljajo spat?
pred 56 minutami
Nočni ptiči proti zgodnjim: prvi spijo do opoldneva, začnejo zares funkcionirati šele v poznopopoldanskih urah in z delom zaključijo okoli dveh, treh ponoči – to pa je ura, ko nekateri med »zgodnjiki« že pričnejo svoj dan. Zgodnjiki so ljudje, katerih telo je – neprostovoljno – budno ob urah, ko so drugi komaj dobro zaspali. V prednosti pred nočnimi ptiči so zato, ker jih družba, četudi sami niso bistveno...preberite več »  (Mladina)
Svetlana Slapšak: »Vsaj trikrat na mesec sem zahtevala ločitev«
pred 56 minutami
"Dogodek iz Beograda leta 1968, ko sta na zborovanju na dvorišču fakultete moji kolegici hoteli govoriti o feminizmu, fantje pa so jima žvižgali, vse pove. Tako sem tudi postala feministka. In da bi vzdrževala ta svoj feministični plamen, sem potem vsaj trikrat na mesec zahtevala ločitev. Kar pa se intelektualcev tiče, zelo zlahka se verbalno odpovejo patriarhatu, a je uresničenje odvisno tudi od njihovega značaja...preberite več »  (Mladina)
Danci s točko v Dublinu na euro 2020 Danci s točko v Dublinu na euro 2020
pred 1 uro in 55 minutami
Skandinavsko moštvo je nazadnje med evropsko elito nastopilo pred osmimi leti v Ukrajini in na Poljskem. (Delo)
Danci se drugič zapored veselijo v Dublinu - Irci niso kronali premoči Danci se drugič zapored veselijo v Dublinu - Irci niso kronali premoči
pred 1 uro in 55 minutami
Na odločilni tekmi za napredovanje na Euro 2020 sta se Irska in Danska razšli z 1:1. Na Aviva stadionu v Dublinu so se točke veselili Danci, Irci pa so bili sklonjenih glav.  (RTV SLO)
Ob 2.30: Dončićev Dallas v teksaškem dvoboju gosti San Antonio Ob 2.30: Dončićev Dallas v teksaškem dvoboju gosti San Antonio
pred 2 urama in 8 minutami
Po Torontu košarkarji Dallasa nadaljujejo s serijo domačih tekem proti štirim prvakom zadnjih šestih let. Ob 2. 30 v American Airlines Centru v teksaškem dvoboju gostijo San Antonio.  (RTV SLO)
ZDA izraelskih naselbin na Zahodnem bregu nimajo več za nezakonite ZDA izraelskih naselbin na Zahodnem bregu nimajo več za nezakonite
pred 2 urama in 19 minutami
ZDA so spremenile politiko do izraelskih naselbin na Zahodnem bregu. (Delo)