Novice (slovenščina)

Pod Vršičem se tkejo rusko-slovenske niti Pod Vršičem se tkejo rusko-slovenske niti
pred 3 urami in 49 minutami
Kranjska Gora – »V stoletju obstoja Ruske kapelice pod Vršičem so pihali različni vetrovi, spreminjale so se meje, pojavljale in izginjale so države, a odnos Slovencev do kapelice in do ruskega naroda se ni spremenil, tudi zato se je spletla tako močna tradicija z neprecenljivim pomenom,« je simbolno vrednost Ruske kapelice, ki bo v soboto gostila že 28 (Delo)
Odločilni podpis za ljubljansko univerzo Odločilni podpis za ljubljansko univerzo
pred 4 urami in 49 minutami
Danes mineva natanko sto let, odkar je regent Aleksander Karađorđević s podpisom zakona ustanovil vseučilišče Kraljestva Srbov, Hrvatov in Slovencev v Ljubljani – današnjo Univerzo v ­Ljubljani (Delo)
Trump je najbolj rasističen predsednik ZDA
pred 8 urami in 49 minutami
Zgodovinar Jon Meacham, ki je napisal več biografij predsednikov, po poročanju Newsweeka ugotavlja, da se je Donald Trump, ki štiri temnopolte kongresnice pošilja »nazaj, od koder so prišle« pridružil Andrewu Johnsonu kot najbolj rasističen predsednik ZDA.preberite več »  (Mladina)
Velika imena etno glasbe in jazza na Okarini
pred 8 urami in 49 minutami
Od 23. julija do 3. avgusta bo na Bledu potekal 29. Okarina Festival Bled, ki bo v dvanajstih dneh ponudil 12 brezplačnih koncertov vrhunskih glasbenih skupin in izvajalcev z vseh koncev sveta. Na festivalu bodo med drugim nastopili ameriška afrobeat zasedba Antibalas, Ravid Kahalani in zasedba Yemen Blues, legendarni jamajški jazz pianist Monty Alexander, ameriška roots rock zasedba Larkin Poe ter tunizijski...preberite več »  (Mladina)
Zaupnica vladi grškega premierja Micotakisa Zaupnica vladi grškega premierja Micotakisa
pred 9 urami in 47 minutami
Grški parlament je v ponedeljek zvečer izglasoval zaupnico novi grški vladi premierja Kiriakosa Micotakisa. Za zaupnico je glasovalo 158 poslancev, 142 jih je bilo proti.  (RTV SLO)
Slovence po zmagi nad Španci v osmini finala čakajo Južni Korejci Slovence po zmagi nad Španci v osmini finala čakajo Južni Korejci
pred 9 urami in 57 minutami
Slovenci so dobili derbi skupine A na svetovnem rokometnem prvenstvu do 21 let, za konec rednega tekmovanja so premagali še Španijo (22:21). Varovance Saše Praprotnike, ki so zasedli prvo mesto v skupini, v osmini finala čaka Južna Koreja.  (RTV SLO)
V Portoriku množični protesti proti guvernerju V Portoriku množični protesti proti guvernerju
pred 11 urami in 21 minutami
V Portoriku so množice protestnikov zahtevale odstop guvernerja Ricarda Rosselloja in konec korupcije.  (RTV SLO)
Rekreativec Roman Blatnik na 1.523 tekmah osvojil 923 medalj in več kot 300 pokalov Rekreativec Roman Blatnik na 1.523 tekmah osvojil 923 medalj in več kot 300 pokalov
pred 11 urami in 33 minutami
66-letni Krčan Roman Blatnik se je s športno dejavnostjo začel ukvarjati dokaj pozno, je pa tekmoval v številnih športnih panogah, in to nadvse uspešno. O tem pričajo številni pokali in medalje, za katere že ni več prostora v njegovem domu.  (RTV SLO)
Kanadski policistki med prenosom tiskovne konference zrasla digitalna mačja ušesa Kanadski policistki med prenosom tiskovne konference zrasla digitalna mačja ušesa
pred 11 urami in 35 minutami
Kanadska policija je po spletu v živo prenašala tiskovno konferenco o dvojnem umoru, ob seznanjanju javnosti s podrobnostmi grozljivega dogodka pa so se na obrazu policistke pojavili mačja ušesa in brki.  (RTV SLO)
Bergant o Hadalinu: Zdaj že izgleda kot pravi športnik Bergant o Hadalinu: Zdaj že izgleda kot pravi športnik
pred 12 urami in 13 minutami
Štefan Hadalin in Žan Kranjec se na Rogli kondicijsko pripravljata na novo sezono, ki jo bosta očitno začela še bolje pripravljena kot lani.  (RTV SLO)