Novice (slovenščina)

Minister Simoniti akcijo doživlja kot grožnjo s smrtjo in pričakuje ukrepanje policije
pred 4 urami in 24 minutami
Minister za kulturo Vasko Simoniti je v odzivu na petkovo akcijo anonimnih kulturnikov pred stavbo ministrstva zapisal, da gre za grožnjo s smrtjo njemu in njegovim sodelavcem. Ravnanje je označil za skrajno nevarno in policijo pozval k takojšnjemu ukrepanju. V resnici je šlo zgolj za akcijo, v kateri so izrazili nestrinjanje z aktualno kulturniško politiko ministrstva oziroma pomanjkanje le-te.preberite več »  (Mladina)
»Hitro sprejemanje ukrepov ustvarja zmedo, paniko in negotovost med študenti«
pred 4 urami in 24 minutami
Študentski svet stanovalcev ob zaprtju študentskih domov opozarja, da bi moralo biti bivanje v domovih dovoljeno tudi tistim, ki doma nimajo ustreznih pogojev za študij, ki bivajo z rizičnimi skupinami ali pa imajo doma aktivno okužene. Poudarili so, da so domovi večinoma prazni, preostali stanovalci pa spoštujejo poostren hišni red.preberite več »  (Mladina)
Janković: »Veliko zahtev kolesarskih protestnikov podpiram«
pred 4 urami in 24 minutami
"Veliko zahtev kolesarskih protestnikov podpiram, a se protestov ne udeležujem. Politiki moramo take zadeve reševati v mestnih svetih oz. parlamentu."preberite več »  (Mladina)
Pahor: »Zdaj ne potrebujemo vojaške moči«
pred 4 urami in 24 minutami
"Skoraj 30 let kasneje smo se zaradi višje sile znašli v položaju, ko smo takorekoč spet življenjsko odvisni od političnega in vsenarodnega sodelovanja. Izkoriščam današnjo priložnost, da pozovem vse politične in narodne sile k osredotočanju na premagovanje sedanje zdravstvene krize in iskreno ter tvorno sodelovanje vlade in opozicije. To zdaj ni več samo možnost, to je, po mojem mnenju življenjska nuja.preberite več »  (Mladina)
David Fincher pravi, da tretje sezone Mindhunterja ne bo kmalu (ali sploh) David Fincher pravi, da tretje sezone Mindhunterja ne bo kmalu (ali sploh)
pred 10 urami in 15 minutami
Serija Mindhunter, Netflixov križanec med psihološko srhljivko in zgodovinsko dramo, ni imela ogromno gledalcev, a so bili ti toliko bolj razočarani, ko je bila letos po dveh sezonah "odložena za nedoločen čas". Vse bolj se zdi, da bo odlog "za vedno".  (RTV SLO)
"Takratne ideje je treba presojati tudi po tem, kar je iz njih nastalo"
pred 10 urami in 38 minutami
Bil je čas upora, upanja in domišljije, se po 50 letih spominjajo akterji študentskega gibanja v Ljubljani. O tem večplastnem gibanju, ki je dejansko tudi uspelo nekaj doseči, so se razpisali v pred kratkim objavljenem zborniku.  (RTV SLO)
Sabalenka dobila prvi beloruski finale v zgodovini Sabalenka dobila prvi beloruski finale v zgodovini
pred 10 urami in 38 minutami
Belorusinja Arina Sabalenka je zmagovalka teniškega turnirja v Ostravi. V prvem beloruskem finalu v teniški zgodovini je tretja nosilka s 6:2 in 6:2 premagala zaradi zdravstvenih težav slabotno Viktorijo Azarenka.  (RTV SLO)
Smo letos zadnjič prestavljali uro? Kot kaže, ne Smo letos zadnjič prestavljali uro? Kot kaže, ne
pred 10 urami in 46 minutami
Današnji dan je najdaljši dan v letu, saj smo minulo noč premaknili uro za eno uro nazaj in s poletnega prešli na zimski čas. To počnemo že vse od leta 1983.  (RTV SLO)
Tajvanska knjigarna v temi, kjer si ljudje dovolijo izbrati kočljive knjige Tajvanska knjigarna v temi, kjer si ljudje dovolijo izbrati kočljive knjige
pred 10 urami in 58 minutami
Skrivanje pod odejo in branje knjig s svetilko v roki – podobno doživetje ponuja tajvanska knjigarna, ki je hkrati tudi umetniška inštalacija. Obiskovalci se v skoraj popolni temi sprehajajo med knjižnimi policami in izbirajo med osvetljenimi knjigami.  (RTV SLO)
Na Poljskem protesti zaradi prepovedi splava, pozivi k ločitvi Cerkve od države Na Poljskem protesti zaradi prepovedi splava, pozivi k ločitvi Cerkve od države
pred 11 urami in 45 minutami
Na Poljskem se že četrti dan zapored nadaljujejo protesti zaradi skoraj popolne prepovedi splava. Protestniki so se zbrali pred cerkvami po državi, saj je poljska Cerkev z vladajočo stranko Zakon in pravičnost vodilna v prizadevanjih za prepoved splava.  (RTV SLO)