Novice (slovenščina)

Mesec: Mesec: "35 milijonov evrov bodo vzeli invalidom in revnim upokojencem"
pred 1 uro in 59 minutami
Vlada je pripravila osnutek predloga zakona o ukrepih za uravnoteženje proračuna za 2020 in 2021, ki naj bi omejil nekatere izdatke, povezane tudi s socialnimi transferji. Ostro se je odzval Luka Mesec, ki je predlog označil za Zujf vlade Marjana Šarca.  (RTV SLO)
Cardi B članica tolpe, a losangeleške, ne newyorške? Cardi B članica tolpe, a losangeleške, ne newyorške?
pred 2 urama in 21 minutami
Raperka Cardi B je zanikala članstvo v zloglasni tolpi Nine Trey potem, ko jo je tega na sodišču obtožil njen raperski kolega Tekashi 6ix9ine, ki mu sodijo zaradi posedovanja strelnega orožja in izsiljevanja.  (RTV SLO)
Spanje pred parlamentom: Stanovanjska problematika je že zdavnaj postala kriza Spanje pred parlamentom: Stanovanjska problematika je že zdavnaj postala kriza
pred 2 urama in 21 minutami
Strma rast cen stanovanj, neprimerna stanovanja in dotrajan stanovanjski fond so posledice prepuščanja stanovanjske politike trgu, je glavno sporočilo protesta Kje bomo pa jutri spali, v katerem so protestniki pred parlamentom zahtevali spremembe.  (RTV SLO)
OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019 OŠ Boštanj okronali za najbolj kulturno šolo 2019
pred 2 urama in 32 minutami
Najbolj kulturna šola v letu 2019 je postala osnovna šola Boštanj. Njihov šolski prostor je poln različnih aktivnosti, ki vsakodnevno spodbujajo in širijo obzorja kulture, so navedli v obrazložitvi.  (RTV SLO)
Kako nad poplavljanje reke Drave Kako nad poplavljanje reke Drave
pred 2 urama in 47 minutami
 (Večer)
3 domače rešitve za razpokane pete 3 domače rešitve za razpokane pete
pred 3 urami in 4 minutami
Razpokana in izsušena koža na petah ni samo estetska težava. Gre za pogosto nadlogo na stopalih, ki nastane zaradi suhe kože in jo spremljajo zadebeljena koža ter včasih rumeni ali rjavi otiščanci okoli roba pete. Če gre za hudo stanje, razpoke močno bolijo in povzročajo nelagodje, lahko pride tudi do okužbe. Če so razpoke globoke, [...] (Vse za družino)
Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda Na odru Mini teatra lutkovna premiera Obisk za medveda
pred 3 urami in 25 minutami
Lutkovna predstava Obisk za medveda, ki jo bodo drevi premierno predstavili v Mini teatru, pripoveduje o samotarskem medvedu, ki ne mara obiskov, a vse se spremeni, ko ga obišče majhna siva miš, ki se nikakor ne pusti odgnati.  (RTV SLO)