Novice (slovenščina)

GPU Turbo in stabilizacija slike GPU Turbo in stabilizacija slike
pred 6 urami in 32 minutami
Honor 10 z avgustom dobi nadPrvo posodobitev predstavlja revolucionarni GPU Turbo, inovativna integracija programske in strojne opreme ter tehnologija obdelave grafike, druga pa je izboljšava samodejne stabilizacije slike, ki bo zmanjšala zamegljenost ter stabilizirala fotografije in video posnetke. (Računalniške novice)
Cerar za poletno branje
pred 6 urami in 39 minutami
»Sam osebno o možnosti koalicije med SMC in SDS niti razmišljal nisem, mnogi drugi v SMC pa takšno možnost dopuščajo, nekateri celo aktivno lobirajo zanjo. Formalni sklepi SMC sicer tega ne kažejo, sem pa sam te ideje poslušal znotraj srečanj vodstvenih organov stranke. Obstajala je ideja, bi se SMC pogajala z obema stranema hkrati, da bi tako povečala pogajalski izkupiček.preberite več »  (Mladina)
Diareja
pred 6 urami in 39 minutami
preberite več »  (Mladina)
Trojanski konj
pred 6 urami in 39 minutami
Kako lahko Janez Janša ponovno postane predsednik vlade? Njegova SDS po zmagi leta 2004 ne pridobiva toliko novih volivcev, kot jih zaradi svoje agresivne politike odvrača, da bi sploh šli na volitve. A ker so podporniki SDS zvesti pri glasovanju, gre nizka volilna udeležba v prid strankam desnice. Zaradi tega, ker preostale politične stranke, torej razbita liberalna sredina, zavrača sodelovanje z Janezom Janšo,...preberite več »  (Mladina)
»Zmaga delavcev«
pred 6 urami in 39 minutami
V času strme gospodarske rasti podjetja v delovno intenzivnih panogah vedno težje dobijo dodatne kadre, s katerimi bi zadovoljili povečane zahteve trga. Osnovna težava je v dejstvu, da je dobršen del slovenskih delavcev še zmeraj podplačan, prilivi v bilancah gospodarskih družb pa se premalo poznajo v denarnicah zaposlenih. Čeprav so se v lanskem letu dobički podjetij po podatkih Ajpesa povečali za 3,6 milijarde...preberite več »  (Mladina)
Edo Maajka
pred 6 urami in 39 minutami
Ni naključje, da se Edo Maajka, eden najbolj prepoznavnih raperjev z območja nekdanje Jugoslavije, v eni od pesmi na svojem najnovejšem albumu Put u plus opredeli za pripadnika »večne manjšine«. Bošnjak, rojen leta 1978 v muslimanski družini v vasi Osmić pri Brčkem, je bil manjšina na Hrvaškem, kamor se je na tovornjaku spomladi 1992 z drugimi begunci iz BiH umaknil iz pekla vojne.preberite več »  (Mladina)
Mladeniči uspešno začeli domače evropsko prvenstvo Mladeniči uspešno začeli domače evropsko prvenstvo
pred 8 urami in 11 minutami
Mladinska reprezentanca je evropsko prvenstvo v Celju začela odlično. S 27:19 je premagala Norveško in se lahko mirno pripravlja na drugo tekmo proti Izraelu.  (RTV SLO)
Nowitzki pred podpisom enoletne pogodbe z Dallasom Nowitzki pred podpisom enoletne pogodbe z Dallasom
pred 8 urami in 50 minutami
Luka Dončić bo imel v Dallasu v svoji prvi sezoni izvrstnega mentorja, saj je pred podpisom nove pogodbe z Mavericksi legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki.  (RTV SLO)
Facebook ne umika zanikanja holokavsta. Zuckerberg meni, da se Facebook ne umika zanikanja holokavsta. Zuckerberg meni, da se "ljudje ne motijo namerno".
pred 9 urami in 2 minutama
Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se je znašel v središču nove polemike, ko je sporočil, da družbeno omrežje ne bo odstranilo objav, v katerih uporabniki "nenamerno" zanikajo holokavst.  (RTV SLO)
V prometni nesreči na vipavski hitri cesti en človek umrl V prometni nesreči na vipavski hitri cesti en človek umrl
pred 9 urami in 20 minutami
Na hitri cesti med izvozom Vogrsko in cestninsko postajo Bazara sta ob 18. 07 trčili osebno in tovorno vozilo. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je en človek umrl, eden pa je poškodovan.  (RTV SLO)