Novice (slovenščina)

Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50! Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
pred 2 urama in 49 minutami
V Bilbau v Baskiji so obelodanili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta - na prvo mesto se je po enoletnem premoru ponovno zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa . . .  (RTV SLO)
Dva najprodornejša državna muzeja nimata zagotovljenih osnovnih sredstev za redno delo
pred 3 urami in 29 minutami
Dva državna muzeja, Moderna galerija in Muzej za arhitekturo in oblikovanje sta javnosti poslala pismo, da sta globoko zaskrbljena zaradi nepojasnjenih rezov v njuna programska sredstva, ki ogrožajo rast, razvoj in predstavljanje njunih zbirk, ki predstavljajo slovenske zaklade 20. in 21. stoletja na področju umetnosti, arhitekture in oblikovanja.preberite več »  (Mladina)
Politika zaprtja pristanišč za migrante je kriminalna propaganda
pred 3 urami in 29 minutami
»Nikoli nisem imel večje potrebe da spregovorim. Nikoli nisem imel večje potrebe, da pojasnim, zakaj tej italijanski vladi ni mogoče dovoliti, da preživi. Še preden je začela delati, je naredila toliko nepopravljive škode,« je svoj komentar v Guardianu začel avtor knjige Gomora Roberto Saviano.preberite več »  (Mladina)
Xiaomi Mi Band 3 je lahko vaš za neverjetno nizko ceno! Xiaomi Mi Band 3 je lahko vaš za neverjetno nizko ceno!
pred 3 urami in 33 minutami
Spletni trgovec Cafago je pripravil ponudbo, ki jo pravi športniki ter ljubitelji narave in rekreacije enostavno ne bodo mogli zavrniti, še posebej če še nimajo pametne športne zapestnice. Na spletni povezavi https://www.cafago.com/en/p-pb0079b.html?aid=niske namreč ponuja pametno športno zapestnico (Računalniške novice)
Zlate piščali: novinci med prejemniki nagrad Zlate piščali: novinci med prejemniki nagrad
pred 3 urami in 59 minutami
Zlate piščali – edine, a zato toliko bolj cenjene glasbene nagrade pri nas – je izstopajočim glasbenim obrazom tudi letos podelilo istoimensko društvo.  (RTV SLO)
Zlate piščali: podelitev brez Iztoka Mlakarja, druge nagrade v rokah novincev Zlate piščali: podelitev brez Iztoka Mlakarja, druge nagrade v rokah novincev
pred 3 urami in 59 minutami
Zlate piščali – edine, a zato toliko bolj cenjene glasbene nagrade pri nas – je izstopajočim glasbenim obrazom tudi letos podelilo istoimensko društvo.  (RTV SLO)
ZDA uradno napovedale umik iz Sveta ZN-a za človekove pravice ZDA uradno napovedale umik iz Sveta ZN-a za človekove pravice
pred 4 urami in 3 minutami
Veleposlanica ZDA pri ZN-u Nikki Haley je sporočila, da se ZDA uradno umikajo iz Sveta Združenih narodov za človekove pravice.  (RTV SLO)
Luka Dončić z Realom španski prvak Luka Dončić z Realom španski prvak
pred 4 urami in 15 minutami
Košarkarji madridskega Reala so v četrti tekmi finala španskega prvenstva s 96:85 premagali Baskonio in s skupnim izidom 3:1 v zmagah že 34. osvojili naslov španskih prvakov.  (RTV SLO)
Na londonski podzemni železnici odjeknila manjša eksplozija Na londonski podzemni železnici odjeknila manjša eksplozija
pred 4 urami in 51 minutami
Na postaji podzemne železnice na severu Londona je odjeknila manjša eksplozija. Kot je sporočila policija, po vsej verjetnosti ne gre za teroristično dejanje, vendar okoliščine dogodka še preučujejo.  (RTV SLO)
Hans Christian Andersen Hans Christian Andersen
pred 5 urami in 41 minutami
Ko zatajijo besede, spregovori glasba.  (RTV SLO)