Novice (slovenščina)

Strokovno nepodkovane izjave lahko negativno vplivajo na laično javnost
pred 1 uro in 48 minutami
Spodaj podpisani zdravniki specializanti infektologije UKC Ljubljana, ki od marca neposredno zdravimo bolnike s COVID19, odgovarjamo na prispevek 'Zdravniki so spregovorili', kjer določeni člani stroke izpostavljajo pomisleke glede trenutne epidemije. Odgovor podajamo v luči kolegialnosti in z dobrimi nameni, da se čim učinkoviteje razčistijo nejasnosti in omejijo strokovno nepodkovane izjave, ki lahko predvsem...preberite več »  (Mladina)
Nad korono z delom od doma – če si ga lahko privoščiš
pred 1 uro in 48 minutami
London: več kot desetkrat gosteje poseljen od drugih regij in še do sredine aprila z najvišjo stopnjo Covid-19 smrti v Angliji. Danes obvladuje bolezen bolje kot številni drugi kraji z ostrejšimi ukrepi. Razlog za to morda tiči v (ne)aktivnosti Londončanov, ki še vedno upoštevajo pomladni lockdown in delajo od doma – ker lahko.preberite več »  (Mladina)
Dimitrij Rupel kot slovenski predstavnik za svobodo medijev
pred 1 uro in 48 minutami
Vlada je na včerajšnji seji za kandidata za predstavnika Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za svobodo medijev imenovala dolgoletnega bivšega zunanjega ministra Dimitrija Rupla. Zunanje ministrstvo je zadolžila, da izpelje postopek za najavo kandidature. Imenovanje Rupla poteka v času, ko spoštovane mednarodne institucije Slovenijo opozarjajo na pomanjkanje ...preberite več »  (Mladina)
Gantar: »Nimam se časa ukvarjati s čimer koli drugim kot z zdravstvom«
pred 1 uro in 48 minutami
"V tem trenutku vodim resor, ki je zahteven zaradi preteklosti, se pravi, zaradi nakopičenih problemov, in seveda tudi zaradi sedanjega dogajanja. Preprosto nimam niti časa niti možnosti, da se grem kakršne koli kampanje ali pa, da se ukvarjam še s čimer koli drugim kot z zdravstvom. V resnici nimam tega namena."preberite več »  (Mladina)
»Covid-19 ni navadna gripa«
pred 1 uro in 48 minutami
"Zakaj je maska pomembna, je razložil dr. Ihan. Ne gre za poseg v našo osebno svobodo, ampak, v tem trenutku, za najpomembnejši in najučinkovitejši način obrambe te svobode in javnega zdravja. Covid-19 ni navadna gripa. Tega ne trdim kot strokovnjak, ampak kot človek. Imam sodelavce, ki so zboleli in komaj preživeli. Imam sodelavce, ki so izgubili starše in druge sorodnike.preberite več »  (Mladina)
V novi Guinessovi knjigi rekordov 18 slovenskih
pred 1 uro in 48 minutami
Najnovejšo, že 67. izdajo Guinnessove knjige rekordov letos zaznamuje vodilo Odkrij svoj svet. Knjiga prinaša 18 slovenskih rekordov, od tega pet povsem novih, kot sta na primer prvi oče in sin, ki sta na isti tekmi v ragbiju igrala za reprezentanco, in najdaljši maraton v kvačkanju. Za aktualno izdajo knjige je bilo obdelanih 32.986 prijav z vsega sveta, kar je sicer dva ali t...preberite več »  (Mladina)
»Trump me je grabil in poljubljal proti moji volji«
pred 1 uro in 48 minutami
Jenna Ellis, pravna svetovalka predsedniške kampanje Donalda Trumpa, je v četrtek zanikala zadnjo v vrsti obtožb spolnega napada. Zagrozila je tudi s pravnim ukrepanjem proti britanskemu časniku Guardian, ki je objavil pogovor z nekdanjo manekenko Amy Dorris, ki Trumpa obtožuje, da jo je proti njeni volji poljubljal in grabil.preberite več »  (Mladina)
Film tedna: Corpus Christi
pred 1 uro in 48 minutami
V Kinodvoru je na ogled film Corpus Christi v režiji Jana Komase, ki so ga predvajali na letošnjem festivalu Kino Otok. Sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi temelji na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem. Po uspešni premieri v Benetkah, je film navdušil žirije in občinstvo številnih svetovnih festivalov, postal blagajniška uspešnica  na Poljskem in prejel nominacijo za...preberite več »  (Mladina)
Zgodovina robotov v Sloveniji
pred 1 uro in 48 minutami
V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri so včeraj odprli razstavo Robot.si: Začetki slovenske industrijske robotike, na kateri v več sklopih predstavljajo zgodovino robotov v Sloveniji in v svetu, njihov razvoj in vlogo v industriji ter na drugih področjih. Razstavo, ki bo na ogled do 30. maja 2021, so pripravili ob dveh pomembnih obletnicah, povezanih z robotiko.preberite več »  (Mladina)
FOTO: V Ljubljani zasadili rastline na strehah avtobusnih postaj
pred 1 uro in 48 minutami
Ekipa Botaničnega vrta je v Ljubljani pričela z zasajanjem rastlin na strehe avtobusnih postaj v Ljubljani. Prva streha se nahaja na Aškerčevi ulici, v načrtu pa sta še dve ozelenitvi streh avtobusne postaje. preberite več »  (Mladina)