Novice (slovenščina)

V Jasni obrnili spored, v soboto slalomska tekma V Jasni obrnili spored, v soboto slalomska tekma
pred 2 urama in 44 minutami
V Jasni na Slovaškem bo v soboto šesti slalom (od devetih) sezone svetovnega pokala alpskih smučark, na njem pa bo z opazno boljšo številko na nov vrhunski rezultat merila tudi Andreja Slokar.  (RTV SLO)
Za prebežnika na Hrvaškem usodna mina. Policija rešila deset ljudi. Za prebežnika na Hrvaškem usodna mina. Policija rešila deset ljudi.
pred 2 urama in 48 minutami
Potem ko je v gozdu blizu kraja Saborsko na Hrvaškem prebežnika ubila mina, so pristojni z nevarnega območja več ur reševali deset ljudi, ki so dobili zdravniško pomoč.  (RTV SLO)
Hrvaška črna sečnja v slovenskih gozdovih Hrvaška črna sečnja v slovenskih gozdovih
pred 3 urami in 23 minutami
Hrvaški gozdarji so v minulih dneh na tako imenovani Tomšičevi parceli ob vznožju Snežnika, ki je v lasti Slovenskih državnih gozdov, na črno posekali približno 85 kubičnih metrov pretežno smrekovega lesa.  (RTV SLO)
Alan Alexander Milne Alan Alexander Milne
pred 3 urami in 28 minutami
Zabavneje je govoriti z nekom, ki ne uporablja dolgih, zapletenih besed, temveč kratke, preproste besede, kot so “Kaj pa kosilo?” (RTV SLO)
V Mjanmaru umrl še en protestnik. Youtube izbrisal kanale, ki jih je uporabljala vojska V Mjanmaru umrl še en protestnik. Youtube izbrisal kanale, ki jih je uporabljala vojska
pred 3 urami in 54 minutami
Spletni velikan Youtube je zaradi nasilja, ki je sledilo državnemu udaru, odstranil pet kanalov, ki jih je vodila mjanmarska vojska.  Medtem protestniki že dober mesec zahtevajo, naj se konča vladavina vojske in naj pridržane državne voditelje izpustijo.  (RTV SLO)
Po sedmih desetletjih pri filmu Jean-Luc Godard razmišlja o upokojitvi Po sedmih desetletjih pri filmu Jean-Luc Godard razmišlja o upokojitvi
pred 4 urami in 40 minutami
Jean-Luc Godard, ikonoklast francoskega novega vala, avtor filmov, kot so Do zadnjega diha, Prezir in Nori Pierrot, se pri 90 letih približuje koncu svoje ustvarjalne poti. A prej namerava dokončati še dva filma.  (RTV SLO)
Ivan Zidar toži državo, ki od njega terja več kot 800.000 evrov Ivan Zidar toži državo, ki od njega terja več kot 800.000 evrov
pred 4 urami in 45 minutami
Kranjsko okrožno sodišče je obravnavalo tožbo nekdanjega direktorja SCT-ja Ivana Zidarja proti ljubljanskemu okrožnemu sodišču in državi, z njo oporeka terjatvi, s katero država od njega terja vrnitev premoženjske koristi 827. 000 evrov.  (RTV SLO)
V požaru na oddelku za dementne v žalskem domu ena oseba dobila opekline V požaru na oddelku za dementne v žalskem domu ena oseba dobila opekline
pred 4 urami in 48 minutami
Popoldne je zagorelo na oddelku za dementne v Domu Nine Pokorn Grmovje v Žalcu, kjer biva 12 stanovalcev. Požar je z vžigalnikom zanetila ena od oskrbovank. Eno osebo so zaradi opeklin prepeljali v bolnišnico.  (RTV SLO)
Hojs: Pričakujem podporo noveli zakona o tujcih Hojs: Pričakujem podporo noveli zakona o tujcih
pred 5 urami in 28 minutami
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs vztraja, da predlog novele zakona o tujcih sledi odločbi ustavnega sodišča. Vlada je po njegovih besedah sicer že vložila dopolnilo, po katerem bo kompleksno krizo razglasil DZ.  (RTV SLO)
Kako stopajo knjige umetnikov v dialog z vzvodi moči in oblasti? Kako stopajo knjige umetnikov v dialog z vzvodi moči in oblasti?
pred 6 urami in 3 minutami
Projektni prostor Kapsula Zavoda P. A. R. A. S. I. T. E. na razstavi Vzporedni svetovi predstavlja knjige umetnikov. Izbrane publikacije so nastale v različnih kontekstih, okoljih in obdobjih, a vse načenjajo teme politične moči in oblasti.  (RTV SLO)