Novice (slovenščina)

Nikola Pajanović danes v boj za finale izbora Evrovizijski mladi glasbeniki Nikola Pajanović danes v boj za finale izbora Evrovizijski mladi glasbeniki
pred 2 urama in 11 minutami
V Edinburgu se danes začenja polfinalni izbor Evrovizijskih mladih glasbenikov, na katerem se za laskavi naziv poteguje 18 mladih virtuozov.  (RTV SLO)
Na Kitajskem odpuščanja po škandalu glede nadzora nad cepivi Na Kitajskem odpuščanja po škandalu glede nadzora nad cepivi
pred 2 urama in 15 minutami
Na Kitajskem so odpustili šest višjih uslužbencev Uprave za hrano in zdravila, potem ko je škandal s cepivi razkril nezadosten nadzor nad njihovim proizvajalcem.  (RTV SLO)
Večkilometrski zastoji pred Karavankami in na ljubljanski obvoznici
pred 2 urama in 21 minutami
Zaradi počitnic po Evropi je vse konce tedna do konca avgusta pričakovati povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. In enako je po pričakovanjih tudi ta vikend, saj je promet na slovenskih cestah zgoščen. Ponekod nastajajo tudi daljši zastoji. (24ur.com)
V kakšnem stanju so slovenske ceste?
pred 2 urama in 32 minutami
Na naše uredništvo sta se obrnila bralca, s fotografijami in posnetki, ki pričajo, da so ceste po Sloveniji v precej slabem stanju. Na posnetku je odsek vipavske hitre ceste H4 na relaciji Selo–Vogrsko–Šempeter, kjer pa Dars v naslednjem letu načrtuje obnovo. (24ur.com)
Solata z jajčnim nadevom Solata z jajčnim nadevom
pred 2 urama in 43 minutami
Za pripravo potrebujete: 8 velikih jajc, 4 žlice majoneze, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, sol in sveže mlet črni poper, 6 listov zelene solate, paprika za okras, hrustljav kruh.  (RTV SLO)
Do kdaj bo še vztrajalo poletno vreme?
pred 3 urami in 5 minutami
Na vreme pri nas vpliva anticiklon, ki nam prinaša sončno in vroče vreme. Možnost za nastanek popoldanskih vročinskih neviht bo do sredine prihodnjega tedna razmeroma majhna ter omejena na hribovit svet zahodne in severne Slovenije. Fronta, ki bi lahko pomenila dokončno slovo poletja in prihod jeseni, nas bo predvidoma prešla proti koncu prihodnjega tedna. (24ur.com)
Število žrtev v Genovi se je povzpelo na 41: našli še trupla 9-letnice in njenih staršev
pred 3 urami in 14 minutami
V Italiji je dan žalovanja za žrtvami torkovega zrušenja avtocestnega viadukta v Genovi, v katerem je po novih podatkih umrlo 41 ljudi. Sicer pa bodo danes pokopali prvih 18 žrtev. Žalne slovesnosti za vse žrtve tragedije se bo udeležil tudi državni vrh, nekatere družine svojcev pa iz protesta na dogodek ne bodo prišle. (24ur.com)
Od nove vlade hočejo višje plače, nižje dohodnine, pripravo na krizo Od nove vlade hočejo višje plače, nižje dohodnine, pripravo na krizo
pred 3 urami in 23 minutami
Pričakovanja do nove vlade so tako kot vedno odvisna od interesov.  (RTV SLO)
Srečko Katanec spet na Bližnji vzhod: postal bo selektor Iraka Srečko Katanec spet na Bližnji vzhod: postal bo selektor Iraka
pred 3 urami in 28 minutami
Po poročanju več azijskih spletnih strani in novinarjev bo Srečko Katanec konec meseca postal novi selektor Iraka.  (RTV SLO)
"Deklina zgodba dobro kritizira fantazmo konservativnega, a ne zastavi alternative"
pred 3 urami in 46 minutami
V novi spletni oddaji PodKino bomo s filmskimi kritiki obravnavali filme, nadaljevanke in tujejezične dokumentarce, ki prihajajo na spored Televizije Slovenija.  (RTV SLO)