Novice (slovenščina)

Nizozemski poslanec poziva Britance v filmskem stilu
pred 14 minutami
Dogajanje okoli brexita je postala že prava drama, ki ima precej komičnih vložkov. Zdaj ji je "romantično" noto dodal nizozemski politik, ki je na zabaven način pozval Veliko Britanijo, naj se že enkrat odloči glede brexita in prekine negotovost. To pa je naredil tako, da je poustvaril sceno iz filmske uspešnice Pravzaprav ljubezen. (24ur.com)
Hrvaška policija naj bi migrante nezakonito vračala v BiH
pred 25 minutami
Nemška medijska hiša ARD je objavila videoposnetke, na katerih hrvaška policija z orožjem v roki nezakonito vrača migrante in prosilce za azil iz Hrvaške na območje Bosne in Hercegovine. Posnetki so nastali s pomočjo skrite kamere, ilegalnih transferjev pa naj bi bilo vsaj 54. (24ur.com)
Ema Klinec spet blizu zmagovalnega odra Ema Klinec spet blizu zmagovalnega odra
pred 27 minutami
Ema Klinec po prvi seriji tekme smučark skakalk v Premanonu zaseda četrto mesto. Vodi zmagovalka sobotne tekme Katharina Althaus.  (RTV SLO)
Sodišče potrdilo odločitev, da je Blurred Lines plagiat Sodišče potrdilo odločitev, da je Blurred Lines plagiat
pred 31 minutami
Popzvezdnika Pharrell Williams in Robin Thicke bosta morala družini pokojne soullegende Marvina Gayea plačati pet milijonov zelencev odškodnine, saj sta po odločitvi sodišča ustvarila plagiat . . .  (RTV SLO)
Najboljši evropski film je Hladna vojna Najboljši evropski film je Hladna vojna
pred 38 minutami
Film Hladna vojna režiserja Pawla Pawlikowskega je na 31. podelitvi evropskih filmskih nagrad v Sevilli upravičil svoj status favorita in osvojil nagradi Evropske filmske akademije za najboljši film . . .  (RTV SLO)
Prepoznava predmetov v skoraj popolni temi je odslej možna Prepoznava predmetov v skoraj popolni temi je odslej možna
pred 40 minutami
Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj priljubljenih tem umetna inteligenca in tehnološke rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki naj bi nam v bližnji prihodnosti močno poenostavila (Računalniške novice)
Foto: Protesti v Beogradu proti Foto: Protesti v Beogradu proti "avtokraciji Vučića"
pred 41 minutami
Ulice Beograda so v soboto preplavili protestniki, ki nasprotujejo predsedniku Aleksandru Vučiću, saj da vodi avtokratsko vladanje in uvaja popoln nadzora nad mediji.  (RTV SLO)
'Če prevladajo ruski in kitajski interesi, bomo izgubili regijo'
pred 1 uro in 24 minutami
Ameriški časnik Washington Post je poročal, da je Miro Cerar, zunanji minister "majhne balkanske države", ki jo številni Američani povezujejo z ameriško prvo damo Melanio Trump, obiskal Washington in prišel z opozorilom – ZDA morajo svojo vlogo v Evropi narediti vidnejšo, ali pa jih bosta zasenčili Kitajska in Rusija. (24ur.com)
Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo vsesplošne Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo vsesplošne
pred 1 uro in 43 minutami
Kitajski statistični urad je ob koncu tedna sporočil, da je kitajska gospodarska rast novembra padla na 5,4 odstotke, kar je najmanj v zadnjih desetih letih, zato je vrednost delnic na azijskih . . .  (RTV SLO)
Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo globalne Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo globalne
pred 1 uro in 43 minutami
Kitajski statistični urad je ob koncu tedna sporočil, da je kitajska gospodarska rast novembra padla na 5. 4 odstotke, kar je najmanj v zadnjih desetih letih, zaradi česar je vrednost delnic na . . .  (RTV SLO)